reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Rudson to odpoczywaj słońce jak najwięcej!!

malutka
nosz co za baran z tego twojego gina, dobrze, że przynajmniej posłuchałaś serduszko dzidzia

kasia ja chodzę prywatnie do gina i też zawsze czekam 1,5-2 godziny :/ a moja najpóźniejsza wizyta była na 22:40, a wchodziłam o 24 :/

no to nieźle, a już myślałam że to tylko mi się taki lekarz trafił :)

reklama
Dziewczyny,no to chyba ja byłam wielką szczęściarą,bo moje poprzednie ciąże prowadził lekarz w Polsce w prywatnym gabinecie.Zawsze wchodziłam o godzinie,na która byłam umówiona,no spóznienie było max15 min,nie kasował mnie dodatkowo za usg,zawsze był uśmięchnięty,żartował,a i przy porodzie 1 córci był,no i pomógł jak miałam nawał mleka i nie wiedziałam co z tym zrobic,a pielęgniarki mnie ignorowały.Zlecił dla piguły masowanie cyców na cito!!
Tutaj natomiat wizyty wygądają zupenie inaczej,ale też na lekarza nie czekam dłużej jak 10 min.
Ja jestem w szoku jak piszecie,że wchodzicie na wizytę o pólnocy to jest kurcze chore.

no w sumie jest chore, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie chodzić do innego gina, niestety on nie przyjmuje państwowo i musiałam iść prywatnie, a na prawdę traktuje mnie jak partnera a nie jak zło konieczne i zawsze wysłucha. Za żadne usg nie płacę, a mam co wizytę ico najlepsze jak dzwonię do niego, a on nie może odebrać, oddzwania - niewielu jest takich a dużo mi pomógl, bo jestem po dwóch poronieniach

malutka masakra, nie wiem jak ten pajac tak mógł;/ to jasne że jesteś ciężarówką i możesz przyjść pare minut później...

ilonka właśnie podejrzewałam to po Twoim suwaczku... współczuję a jednocześnie nie dziwie się że wolisz czekać do swojego gina jeśli jesteś w takiej sytuacji. I całe szczęście żę teraz wszystko ok :)

rudson dbaj o siebie :) A Domisiowi spróbuj wytłumaczyć, on już duży jest, może zrozumie :)

witajcie:)
ja wczoraj mialam wizyte poszpitalna:)
no i pan dr.nawet nam zrobił USG:-):-):-)I potwierdził płeć::-):-):-)tym razem nasz skarb nie był tak tajemniczy::-D:-D:-D
Blnka.jpg
Blanka ma juz 720gram jest duzym zdrowym,ślicznym i bardzo ruchliwym dzieciątkiem:-):-)
Szew na szyce ma sie calkiem dobrze:-):-)teraz musimy sie pilnować a zeby nie było skurczy i bedzie wszystko oki:-):-)za 2 tygodnie kolejna wizyta

Za to wyniki nie za ciekawe..:eek::eek:
Cukier wyszedł 10,3 to troche za duzo wiec po niedzieli drugi raz na glukoze..75g
No i lekka anemia..ale skąd to sie wzieło tak zdrowo sie odrzywiam:sorry::sorry:
Ale to pewnie córeczka ze mnie tyle witaminek bierze:laugh2::laugh2:na zdrówko a ja sie podkuruje:tak::tak:
Pozdrawiamy:tak:

no robią łaskę.
U mojego lekarza umawiam się na godzinę ale jeszcze nie zdarzyło się żebym weszła punktualnie. Zawsze jast 2-3 godz. opóźnienia :wściekła/y:. Lekarz pierwszą pacjentkę umawia na 9.30, ale chyba nie zdarzyło się mu przyjść punktualnie. Przychodzi np. 1 godz. po czasie i zamiast szybko do pracy się zabierać to załatwia inne sprawy, np. zaprasza do gabinetu przedstawiciela handlowego czy jakiegoś innego faceta z którym ma pilną sprawę do załatwienia: to kasy fiskalne zakładają, to kamery montują, to serwis usg, itd.:wściekła/y:.
tak to jest jak się chodzi do lekarza który pracuje we własnej przychodni:tak:
Ale pocieszenie jest takie że prywatnie też lekarz ma opóźnienie, ja byłam prywatnie 2 razy to było ok. 1,5 h, ale panie na poczekalni opowiadały że zdarzało im się wchodzić do gabinetu o 22 czy 23:szok:(a prywatnie przyjmuje od 14 do 19)

kasia ja chodzę prywatnie do gina i też zawsze czekam 1,5-2 godziny :/ a moja najpóźniejsza wizyta była na 22:40, a wchodziłam o 24 :/

nie no kurka ja wszystko rozumiem , ale takie opoznienia :szok: ja pierdziele przeciez bym jajo zniosla czekajac tyle na gina ...
jak dla mnie to brak szacunku dla czyjegos czasu .... nie przesadzajmy , ale da sie ustawic plan dnia tak , zeby kobiety nie siedzialy do polnocy w poczekalni :/

witajcie:)
ja wczoraj mialam wizyte poszpitalna:)
no i pan dr.nawet nam zrobił USG:-):-):-)I potwierdził płeć::-):-):-)tym razem nasz skarb nie był tak tajemniczy::-D:-D:-D
Zobacz załącznik 367972
Blanka ma juz 720gram jest duzym zdrowym,ślicznym i bardzo ruchliwym dzieciątkiem:-):-)
Szew na szyce ma sie calkiem dobrze:-):-)teraz musimy sie pilnować a zeby nie było skurczy i bedzie wszystko oki:-):-)za 2 tygodnie kolejna wizyta

Za to wyniki nie za ciekawe..:eek::eek:
Cukier wyszedł 10,3 to troche za duzo wiec po niedzieli drugi raz na glukoze..75g
No i lekka anemia..ale skąd to sie wzieło tak zdrowo sie odrzywiam:sorry::sorry:
Ale to pewnie córeczka ze mnie tyle witaminek bierze:laugh2::laugh2:na zdrówko a ja sie podkuruje:tak::tak:
Pozdrawiamy:tak:

gratuluje coreczki :) super buziak :)
wiecej czerwonego mieska trzeba jesc :)
a glukozy ponownej wspolczuje :/
dlatego ciesze sie , ze od razu mialam te 75 przynejmniej jak cos to bym nie musiala powtarzac :)

malutka co za tępak, od razu założył że nie przyjdziesz :baffled: ale usłyszenia serdunia trochę zazdroszczę :-p

ilonka dbaj o Was, trzymam kciuki, teraz musi być dobrze,
no i najważniejsze że teraz trafiłaś na odpowiedniego lekarza ...

asia, anita gratuluję Córci :tak:
w ogóle gratuluję pomyślnych wizyt tym które je miały ...

reklama
Lena jestem z Rudy Śląskiej :) ciekawe czy urodzimy w tym samym terminie :)

Anitka, cieszę się, że z Blanką i szwem wszystko ok :) ja mam od razu na dzień dobry 75g glukozy :/

pysia niewyraźne tylko na necie, w domku na fotkach ładnie wszystko widać :)

Asionek ten poślizg 2 godzinny u gina jest winą ciężarnych niestety, bo niektóre potrafią przyjechać 2 godziny przed swoją godziną wizyty i wchodzą przed osobami, które teoretycznie już powinny być przyjęte :/

Do góry