sivi wiesz co wlasnie przegladalam stronke rodzic po ludzku i NIK zrobil kontrole w szpitalach i jakies kary sie posypaly, m.in. za bezprawne pobieranie oplat bo ma byc wszystko nieodplatne. W moim szpitalu akurat przestrzegaja tych zasad juz od dawna, zanim ktokolwiek mowil o tych standardach ale wiem ze w niektorych ciezko ze zmianami. Dobrze ze ktos to kontroluje.
reklama
sivi
Fanka BB :)
gosiane no jak ja rodziłam to też już to obowiązywało i dobrze że się tym zajmują, ale jak czytam tu dziewczyny które piszą że musiały płacić nawet za rodzenie z mężem, czy że je szyli na żywca, to nie wierze żeby tak od razu wszędzie się pozmieniało. Z tego co widzę to baaardzo powoli się to wszystko zmienia i w niektórych szpitalach ciągle jeszcze jest rzeźnia.
Asionek31
Pryzybela napewno jest wszstko ok !! no , ale skoro lekarz chce zebys kontrolowala na KTG to i tez dobrze
wazne , ze masz dobra opieke
wiesz ja slyszlam , ze te foty to fajne sa , ale troche pic na wode , bo fale jednak ukladaja obraz i przeklamuja , ale jakis tam procent pewnie sie zgodzi
hehe no co chce sie pochwalic co ma miedzy nozkami
)
Ivi ja ci powiem tak , twoj strach jest troche jak dla mnie przesadzony , oczywiscie masz do niego prawo , ale np. pekniecie czy ciecie to juz nie te czasy twojej mamy i jak Milka pisala rzeznik odbierac porodu nie bedzie !!
moze wejdz na jakies forum poczytaj o porodach i zobacz , ze nie trzymanie moczy to juz sie prawie nie zdarza !! ja sie z tym wogole nie spotkalam wiec po co sie tym stresowac ??
co do robienia pod siebie tez mozna zapobiec troche takiemu czemus
lewatywa w domu i wsio
zreszta kazda kobieta ci powie , ze o tym juz pozniej to sie nie mysli wogole , wiec tez bez sensu sie nakrecac tym ...
co do znieczulenia , u nas podaje sie od 2 cm moze u was od 4 , ale do 4 to takiego bolu zeby zejsc z tego swiata nie bedziesz raczej miala
wiec dasz rade 
ja mysle , ze tobie potrzeba troche pozytywnego myslenia i napewno nie nakrecania sie !!
zawsze znajdziesz powody do strachu
dziwie sie tylko , ze nie znajdujesz minusow i obaw w CC .... przeciez tez jest zagrozenie paprajaca sie rana , rozchodzeniem szwow , zlym samopoczuciem itd. , a o tym jakos nie piszesz
moze teraz odwroc role i nakrecaj sie negatywnie na CC , a pozytywnie na SN ??
psychika potrafi zdzialac cuda 
Fotka super, zazdroszczę, bo ja miałam ostatnie robione w 19 tyg., to jeszcze był taki ufok, a mąż stwierdził, że więcej już nie idziemy, bo za drogo - no i zostaje mi niespodzianka;-) jak to moje dziecię będzie wyglądać.
wiesz ja slyszlam , ze te foty to fajne sa , ale troche pic na wode , bo fale jednak ukladaja obraz i przeklamuja , ale jakis tam procent pewnie sie zgodzi
u mnie zawsze paszcze zasłania albo się odwracawięc nawet 4 d nic by nam nie pomogło, natomiast krocze pokazuję bez problemu ;-)
hehe no co chce sie pochwalic co ma miedzy nozkami
Asionek znieczulenie daja, prywatnie zeby isc niestety nie kosztuje 500 zl jak w pl... Musielibysmy samochod sprzedac zebym mogla miec cc na zadanie..
Ale mnie nie tylko bol przeraza.. Kobitki pekaja, a jak nie to 90% przecinaja i szyja, moja mama do dzis sika w majtki jak tylko kichnie a ja mam niestety pecherz delikatny jak i ona.. Do tego tarczyca doszla.. Ja sie po prostu bede bala przec, z tego calego strachu ze pekne, ze mnie natna, ze rozwale pecherz... Do tego epidural dadza ci dopiero po 4cm rozwarcia, a do tego czasu co?
Do tego ja sie krepuje na kazdym badaniu u gina nogi rozkraczyc na tym wstretnym krzesle, a wczoraj jak zobaczylam dziure z zelazna miska pod spodem to mi sie plakac chcialo... Co za wstyd szczec i kupac pod siebie przy tych wszystkich ludziach z tymi rozkraczonymi nogami... Bezbronny cierpiacy umeczony rozbolaly czlowiek.. Ja sie bojeeeeee..
Bede gadac dzis wieczorem, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, bo ja odwazna gadac do mojego, czy do was a do gina sie wstydze gebe otworzyc...
Ivi ja ci powiem tak , twoj strach jest troche jak dla mnie przesadzony , oczywiscie masz do niego prawo , ale np. pekniecie czy ciecie to juz nie te czasy twojej mamy i jak Milka pisala rzeznik odbierac porodu nie bedzie !!
moze wejdz na jakies forum poczytaj o porodach i zobacz , ze nie trzymanie moczy to juz sie prawie nie zdarza !! ja sie z tym wogole nie spotkalam wiec po co sie tym stresowac ??
co do robienia pod siebie tez mozna zapobiec troche takiemu czemus
co do znieczulenia , u nas podaje sie od 2 cm moze u was od 4 , ale do 4 to takiego bolu zeby zejsc z tego swiata nie bedziesz raczej miala
ja mysle , ze tobie potrzeba troche pozytywnego myslenia i napewno nie nakrecania sie !!
zawsze znajdziesz powody do strachu
dziwie sie tylko , ze nie znajdujesz minusow i obaw w CC .... przeciez tez jest zagrozenie paprajaca sie rana , rozchodzeniem szwow , zlym samopoczuciem itd. , a o tym jakos nie piszesz
moze teraz odwroc role i nakrecaj sie negatywnie na CC , a pozytywnie na SN ??
kasiadz
Poczytaj tu pierwszy link, od 7 kwietnia sa nowe standardy opieki okoloporodowej ktore obowiazuja WSZYSTKIE szpitale https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2011-f402/warto-wiedziec-nasze-prawa-itp-48225/. Moze sie zapozanaj z tym dokumentem i pojdz porozmawiac do swojego szpitala jak oni to widza (miedzy innymi mozesz miec porod aktywny, wybierac pozycje porodowa, wyrazac zgode lub nie na procedury med. i wiele innych) ;-)
tak weszły nowe standardy, ja byłam w 4 szpitalach i w żadnym ich nie stosują, owszem nie powiedzą tego w prost ale jak zadasz pytanie w jakiej pozycji można rodzić, czy można np na czworakach to odpowiadają że wola żeby rodzić na leżąco bo tak wygodniej położnej
No ja też na nacinanie się nie zgodzę - dlatego teraz pilnie ćwiczę żeby się "tam" rozciągnąć. Co do pozycji to zobaczymy jak mi będzie najwygodniej, może piłkę wezmę ze sobą?
Ivi - nie nakręcaj się, wszystko jest dla ludzi i niejedna kobieta to przechodziła, podejrzewam w duzo gorszych warunkach niż my obecnie
Więcej pozytywnych myśli!!

Ivi - nie nakręcaj się, wszystko jest dla ludzi i niejedna kobieta to przechodziła, podejrzewam w duzo gorszych warunkach niż my obecnie
Poczytaj tu pierwszy link, od 7 kwietnia sa nowe standardy opieki okoloporodowej ktore obowiazuja WSZYSTKIE szpitale https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2011-f402/warto-wiedziec-nasze-prawa-itp-48225/. Moze sie zapozanaj z tym dokumentem i pojdz porozmawiac do swojego szpitala jak oni to widza (miedzy innymi mozesz miec porod aktywny, wybierac pozycje porodowa, wyrazac zgode lub nie na procedury med. i wiele innych) ;-)
No jasne wszystko pięknie ładnie opisane a w szpitalach oczywiście wszystko po staremu ;-)
Herbata
Kingolinka uwierz, wstyd to rzecz wzgledna. lekarze na codzien widza gole babki.
a co do cc to moja mama miala ponad 10 lat temu i sladu po bliznie nie ma... takze glowa do gory.
tu cale szczescie mozna rodzic w dowolnej pozycji, wiec raczej na lezaco nie przemawia do mnie, a nacinana tez byc nie chce. licze ze olejek cos pomoze...
a co do cc to moja mama miala ponad 10 lat temu i sladu po bliznie nie ma... takze glowa do gory.
tu cale szczescie mozna rodzic w dowolnej pozycji, wiec raczej na lezaco nie przemawia do mnie, a nacinana tez byc nie chce. licze ze olejek cos pomoze...
gosiane no jak ja rodziłam to też już to obowiązywało i dobrze że się tym zajmują, ale jak czytam tu dziewczyny które piszą że musiały płacić nawet za rodzenie z mężem, czy że je szyli na żywca, to nie wierze żeby tak od razu wszędzie się pozmieniało. Z tego co widzę to baaardzo powoli się to wszystko zmienia i w niektórych szpitalach ciągle jeszcze jest rzeźnia.
Ale mi o te standardy chodzi co weszly 7 kwietnia 2011 dopiero niedawno. Fajnie jakby u nas we wszystkich szpitalach bylo zgodnie z nimi, szkoda ze sie to tak powoli zmienia

Herbata stosujesz olejek do masowania? Bo ja wlasnie zamierzam, ciekawa jestem co zdziala.
reklama
Magda_Mr
Maly wazy 1486 gram
Obrocony jest glowka w dol :hurra:
Nie ma zadnych wskazan do CC huuraaa
Szyjka 30mm nie skrocona, zamknieta - wszystko ok
Nie przytylam i nie musze tyc, moge nawet chudnac wiec tamta lekarka przesadza. Nastepna wizyta za 3 tyg i mam sie juz stawic z badaniami do porodu
A te bole brzucha, spojenia i plecow to taka moja uroda, wkoncu sie kregoslup wygina
Dziekuje za kciuki!!