reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

bylam na wizycie dzis ktora zakonczyla sie wielkim placzem moim...

mocz ok, przytylam 3kg w ciagu miesiaca :szok:, czyli ogolnie okolo 5-6kg na plusie, cisnienie spoko, a ze mam w poniedzialek prenatalne lekarka mowi: ee to nie bede robic pani usg, ale po chwili mowi: a jednak zobacze co i jak
no i zaczela ogladac /tym razem nic na tym monitorze nie rozpoznalam/ wiec na koniec ja pytam: jak na razie wszystko w porzadku? o ona: OGOLNIE tak. a ja: a co to znaczy ogolnie? a ona: w poniedzialek bedzie miala pani dokladne badanie to wtedy sie okaze...
i zamiast dac wizyte za 4 tygodnie dala mi za 3 tygodbie az rejestratorka sie zdziwila
wyszlam z gabinetu i rozplakalam sie...
maz przyjechal i jeszcze raz z nim do niej poszlam, a ona mowi ze ogolnie tzn ze ona popatrzyla ogolnie na dzidzie a nie od glow do stop no i ze wszystko wydaje sie byc ok

ale tak do konca mnie nie uspokoila....:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
Susumali - nie martw się... na pewno jest wszystko ok z dzidzią... może chłodna ta twoja lekarka i nie miała dzisiaj humoru?

susumali-napewno ok jest a że za trzy tygodnie wizyta to może przez weekend majowy, tak jak u mnie mam iść za 3 tyg albo po weekendzie majowym bo lekarka jeszcze nie wie kiedy wyjedzie. nic się nie martw. i tulę mocno:)

susumali - niektórzy to jak już coś palną irytują mnie takie sytuacje. Trzymaj się wszystko jest w porządku w poniedziałek tylko się upewnisz :)

Susumali, na pewno wszystko jest dobrze, lekarka jakaś mało wrażliwa jest i tyle. Trzymam kciuki za poniedziałkowe usg, nie martw się kochana;-)

Susumali, dla nas nasze dzieciątka to centrum świata, dla lekarzy - jesteśmy po prostu kolejną pacjentką. Niestety, padamy ofiarą ich rutyny i tego, że nie każdy lekarz ma w sobie tyle empatii aby ukryć to, że problemy pacjenta nie są jego problemami.
Jak leżałam kiedyś w szpitalu po operacji i powiedziałam podczas obchodu, że mnie boli, to lekarz zapytał "a co, mnie ma boleć?"

Susumali, na pewno będzie dobrze. Nie martw się ;-)

Ja też po wizycie. Szyjka trzyma. Ciśnienie ok, przytyłam 1,5kg czyli łacznie 2,5. co do mjego twardnienia brzuszka dostałam magnez 3x1, luteine tak jak brałam, nospe 2x1 i witamiki bz. Muszę zrobić obciązenie glukozą. W niedziele zaczynam 21tc. i mam leżeć. Kazał mi teraz przychodzić co 2 tyg. Kolejna wizyta 15.04. W sumie powiedział jeszcze że twardnienie brzuszka, może powodować skrócenie lub skręcenie szyjki co grozi poronieniem lub przed wczesnym porodem. A myślałam, że po połowie będzie bezpiecznej i będę spokojniejsza, a tu na odwrót :-(

reklama
Susumali, na pewno będzie dobrze. Nie martw się ;-)

Ja też po wizycie. Szyjka trzyma. Ciśnienie ok, przytyłam 1,5kg czyli łacznie 2,5. co do mjego twardnienia brzuszka dostałam magnez 3x1, luteine tak jak brałam, nospe 2x1 i witamiki bz. Muszę zrobić obciązenie glukozą. W niedziele zaczynam 21tc. i mam leżeć. Kazał mi teraz przychodzić co 2 tyg. Kolejna wizyta 15.04. W sumie powiedział jeszcze że twardnienie brzuszka, może powodować skrócenie lub skręcenie szyjki co grozi poronieniem lub przed wczesnym porodem. A myślałam, że po połowie będzie bezpiecznej i będę spokojniejsza, a tu na odwrót :-(
Pflaume-ja mam podobnie tyle,że moja szyjka ma tylko 1 cm.ale wcześniej była po konizacji i miałam szyjkę tylko 2 cm.i leżę już trzeci tydź.Biorę magnez 3x2 ,nospe forte 3x1 ,karedyfelon fol-czyli żelazo i witaminki.Też myslałam ,że w połowie ciąży będzie już bez stresu a jest jeszcze gorzej:-(.Ale trzeba myśleć pozytywnie -będzie dobrze :tak:musi być,ja prawdopodobnie i tak muszę leżęć do 9 mieś.,więc zostało mi jeszcze ponad 3 mieś.aż wejdę w 9 miesiąć.Dla mojego bobaska zrobię i ścierpię wszystko:tak::-)
Głowa do góry Pflaume!!!!!!!!!!!!!!
Susumali-nic się nie martw na bank wszystko jest O.K kochana:tak:
wkurza mnie takie głupie bezsensowne gadanie lekarzy -nie są pewni a pie....takie bzdury ,że szok :wściekła/y:a później gadka, że kobieta w ciąży się nie powinna denerwować-szlak mnie trafia:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry