reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

MYszka piękna dzidzia:-) ja w 7t4d jak bylam na usg fasolka miala 13 mm z tym ze moje usg pokrywa sie z wyliczeniami poki co, patrzac na waze fasolinki moja jakas mala sie wydaje ale nie martwi mnie to bo wiem ze kazda kobitka ma inny cykla oganizm i roznej wielkosci dzieciaczki sie rodza. w ogole im blizej konca 1 trymestru jakas spokojniejsza jestem;-)

reklama
Witam,

Pozdrawiam was bardzo serdecznie. Ja jutro mam kolejne badanie USG to już chyba 4 ponieważ mam ciąże zagrożoną ( jestem po 2 poronieniach obecnie biorę wszystko co można brać czyli : glucophage, encorton, clexane, luteine). Na ostatnim USG widać było już dzieciątko i bijące serduszko tylko że CRL jakieś takie małe bo 3,9 mm). Wiem że tylko wy jesteście w stanie zrozumieć stres jaki teraz przeżywam a do jutra jeszcze tak daleko. :-(

mal-gosia nie martw się, wszystko bedzie ok...
wiesz, ze lekarze licza wszystko od ostatniego okresu, a wiek ciązy juz ciezej obliczyc- ja zasugerowalam lekarzowi date zaplodnienia i mniej wiecej mozna porownywac z wielkoscia fasolki czy dobrze sie rozwija
ja na 1 usg mialam fasolke 3,6 mm, za tydzien juz urosla 6.3 mm, takze spokojnie !! bedzie wszystko dobrze

Zapomnialam wczoraj zapytac gina czy moge juz chociaz troche pobaraszkowac:cool2: bo kiedy pojawil sie krwiak to mialam absolutny zakaz przytulania i wogole zadnych czulosci do odwolania:eek::eek: a teraz zmienilam lekarza, krwiak zniknal a gin na ten temat nic mi nie mowil... Moze sie jednak wstrzymam:zawstydzona/y: jak myslicie?? Sama nie wiem...

Zapytam na pewno tylko wizyte mam za 3 tyg dopiero. Tak pytalam bo wiem ze kilka dziewczyn tez tak mialo i nie wiem co lekarz im powiedzial. Czy juz do konca ciazy musza uwazac czy po jakims czasie dostaly pozwolenie:-)

reklama
Do góry