reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

hej dziewczyny ! wyjechałam na tydzień do rodzicow a tu net jest koszmarny- wszystko ładuje się godzinami-więc tylko szybko napisze co i jak na wizycie było - no więc mamy mieć córkę - Agatkę :-) córcia zdrowa - 12 cm , termin się nie zmienił , od ostatniej wizyty miesiąc temu plus 1,4 kg , tylko martwi mnie bardzo niskie ciśnienie bo 133/42 - zawsze miałam niskie ale nigdy aż tak- pani kazala pic 1-2 kawy dziennie - a ja przed ciaza ani jednej bo nie lubie i teraz od wczoraj musze sie zmuszac- mowila mi tez ze to przez to ciśnienie tak głowa mnie boli tak czesto ostanio. wyskoczylo mi tez na przedramieniu uczulenie i to albo od cytrusow - ale nie jadlam ich ostatnio albo mam zmienic proszek na już ten dla niemowlakow bo przyznalam sie ze całe ciało mnie swedzi - a myslalam ze to od tego ze rośnie ;-) ale mowila, że to się zdarza. na następna wizytę - to już to połówkowe- badania morfologia i mocz . hmm to chyba wszystko co się dowiedziałam .
ps dzidzia fajnie fikała i wyglądało tak jakby nam "piątkę " przybijała tak dokładnie było raczę z paluszkami widać! ahh albo szklany brzuch albo usg conajmniej raz w tygodniu bym chciała ;-)

reklama
agulalula gratulacje :-) wreszcie jakaś babeczka. Ja ostatnio miałam ciśnienie u lekarza 85/45 :-D, ale to u mnie standard. Zawsze miałam niziutkie. Mój gin się zawsze z niego nabija, ale nic o kawie nie mówił

no mi kazała bo mówiła,że jak jest niskie ciśnienie to wtedy gorzej z przepływem krwii między mamą a dzidzią więc się zmuszam do picia tej kawy :-(

no mi kazała bo mówiła,że jak jest niskie ciśnienie to wtedy gorzej z przepływem krwii między mamą a dzidzią więc się zmuszam do picia tej kawy :-(

hm ja w poprzedniej ciąży też miałam tak niskie ciśnienie i nigdy nikt mi nic takiego nie mówił, a przecież leżałam (z innej przyczyny) na patologii ciąży. Ale może dlatego, że przed ciążami też takie niskie było. No ale jak mus, to mus :-) nie jedna by tu chciała mieć kawę zleconą :-)

bylam dzis na wizycie u lekarza
ale taka jakas malo zadowalajaca
nie zrobil usg, dal tylko zwolnienie, skierowania na badania i zapytal czy dobrze sie czuje
jedyny pozytyw to ze posluchalismy serduszka malenstwa- nic nie mowil wiec rozumiem ze wszystko jest w porzadku

zapytalam o usg genetyczne - powiedzial ze bedziemy dokladnie badac w ok 22 tyg ciazy, a ze wczesniej robil przeziernosc karku( nawet nie wiedzialam o tym)- w tej kwestii ok
i teraz widze sie z nim 29.03
ale chyba wybiore sie prywatnie na usg w miedzy czasie by tez nagrac plytke dla meza

reklama
agulala - gratulacje córuni !!! Może w końcu płeć piękna zacznie się uwidaczniać i będzie remis z chłopakami :D

Nie martw się ciśnieniem, ja mam niższe, a lekarz nic mi nie mówił.

U mnie wstydniś może ujawni się w pierwszy dzień wiosny :D

karolap5 - ja nie cierpię takich wizyt bo maleństwo mogłabym oglądać godzinami !!! i zawsze jak nie ma usg to wychodzę taka zawiedziona :(

Do góry