reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No więc jestem puki co nie rodze rozwarcia nie ma ale już dostałam reprymende jeśli skurcze wystąpiom co10 min w ciągu2 godzin to nie czekać tylko do szpitala jak odejdą wody jechać natychmiast no i mam mierzyć ciśnienie bo mam stanowczo za wysokie jeśli bedzie takie przez tydzień to mam sie pokazać już za tydzień i bedziemy działać tylko nie dopytałąm czy to wskazanie do cc czy jak?

a powiedz jakie masz cisnienie i jak dlugo ??

reklama
Dzięki za wszystkie magiczne &&&&&&&&&&&&&&& białka brak!!!!!
Wyniki badania moczu:
URO 0.2 mg/dL
pH 6.0
SG 1.025
Krwinki białe 3-4 w pr.
a reszta oznaczeń NEG

Będę więc teraz grzecznie brać tabletki, mierzyć ciśnienie 3x dziennie, zapisywać i w piątek wieczorem uderzę do gina..
No i będziemy "działać", ale na razie mężu pojechał w trasę, wróci w środku nocy, jutro też na nockę.. No kiedyś go w końcu dopadnę ;)

Dzięki za wszystkie magiczne &&&&&&&&&&&&&&& białka brak!!!!!
Wyniki badania moczu:
URO 0.2 mg/dL
pH 6.0
SG 1.025
Krwinki białe 3-4 w pr.
a reszta oznaczeń NEG

Będę więc teraz grzecznie brać tabletki, mierzyć ciśnienie 3x dziennie, zapisywać i w piątek wieczorem uderzę do gina..
No i będziemy "działać", ale na razie mężu pojechał w trasę, wróci w środku nocy, jutro też na nockę.. No kiedyś go w końcu dopadnę ;)

malinka co za ulga super ze ok dbaj o siebie nie szarżuj i grzecznie sie stosuj do zalecen gin :)

juliaidaro puki co już od miesiąca mam w granicach 140/100 teraz mam tydzień zapisywać i jak nadal będzie takie to za tydzien mam znowu wizyte jak nie to za 3tyg

jesli chodzi o wysypke to ja juz wczesniej pisalam ,ze walczylam z nia 3 tygodnie ..lekarze nie kazali paniowac..pilam wapno i wit.c pozatym kapiele w krochmalu oilatum i litry oloiwki bambino ..to bylo meczace strasznie tymbardziej ,ze niewiedzialam co sie dzieje..proby watrobwoe warto zrobic by wkluczyc cholestaze ciazowa..wiem dlatego dziewczyny o czym mowicie..mi to czasem wwraca ale poki co nie az w takim stopniu co na poczat,u ..chwile kryzysowe to polecam pudroderm lub smarowanie sie maka ziemniaczana..buziaki ..wspolczuje tym ,ktore sie ciagle teraz drapia ehhh
a jesli chodzi o moje cisnienie to lekarz mi wlasnie pisal ,ze brac tabletki i zachowac spokoj ..to tyle z jego strony ja nadla mam bardzo wsyokie..ale skoro mowi spokoj to poki co nie mam chyba wyjscia za bardzo..

juliaidaro puki co już od miesiąca mam w granicach 140/100 teraz mam tydzień zapisywać i jak nadal będzie takie to za tydzien mam znowu wizyte jak nie to za 3tyg

ja wlasnie tez..skakalo mi i opadalo jednak teraz utrzymuje ie nawet 156/106
masakra i obrzeki..biore depogyt dwa razy dziennie tez mam przyjsc za tydzoen..trzymaj sie..lekarz mowi ,ze to nie musi byc nic zlego .......ale te nerwy:(

ja wlasnie tez..skakalo mi i opadalo jednak teraz utrzymuje ie nawet 156/106
masakra i obrzeki..biore depogyt dwa razy dziennie tez mam przyjsc za tydzoen..trzymaj sie..lekarz mowi ,ze to nie musi byc nic zlego .......ale te nerwy:(

Skonsultuj to z innym lekarzem , BO CIŚNIENIE 156/106 nie jest normalne tym bardziej na tym etapie ciąży !!!!!

reklama
julia dokładnie tak jak Kasienka pisze może warto iść do lekarza i skonsultować to ...

ahh i Futrzaczku możesz spokojnie pić 3 x 1 WAPNO ja kupiłam w aptece jakos... Alergo Calcium specjalnie na uczulenie... Gin mi kazał i w szpitalu mi dawali... i uczulenie zeszło, miałam pokrzywke. A wapno nie zaszkodzi...

Malinkajak dobrzeee ze z moczem jest oki ;) Więc myśle ze obrzeki zejdą... Nogi do góry na podusie i możesz w chłodnej wodzie moczyć troszke... ;-)

Do góry