reklama
patik80
Fanka BB :)
wredniak nie zamartwiaj się na zapas - lekarze są zgodni więc teraz tylko wyczekiwać na akcję
będzie dobrze zobaczysz:-)
buziaczek no to jesteś już na finiszu;-) a Szymonek zdrowy i wymiarowy:-) nic tylko się cieszyć...
madziulka obfite upławy i ja mam, bardzo często muszę zmieniać wkładkę, czytałam że przy końcówce ciąży to normalne, a mały brzuch wcale nie musi oznaczać małego dziecka, także spokojnie
katjusza77 miło czytać takie dobre wiadomości:-) w takim razie miłego baraszkowania

buziaczek no to jesteś już na finiszu;-) a Szymonek zdrowy i wymiarowy:-) nic tylko się cieszyć...
madziulka obfite upławy i ja mam, bardzo często muszę zmieniać wkładkę, czytałam że przy końcówce ciąży to normalne, a mały brzuch wcale nie musi oznaczać małego dziecka, także spokojnie

katjusza77 miło czytać takie dobre wiadomości:-) w takim razie miłego baraszkowania

katjusza77
szczęśliwa mama :-)
to nie chodzi o to, że to dolna granica wagi, tylko bardziej o to, że według lekarza (i tego wykresu) "zwolniła", t.j. dotąd szła środkiem wykresu a teraz tempo jej wzrostu spadło do dolnej granicy normy dla jej wieku więc trzeba obserwować, czy nadal będzie przybierała na wadze - jeśli tak - to okej, jeśli nie to według lekarza nie ma na co czekać - w każdym razie jakoś tak ;-)
K
koncia
Gość
katjuszka, A mówił czemu tak się może dziać i jakie to ma znaczenie? Bo teraz mnie zaciekawiłaś. A to od dzieciaczka nie zależy jak sobie szybko rośnie? Bo pod koniec podobno wolniej

katjusza77
katjuszka, A mówił czemu tak się może dziać i jakie to ma znaczenie? Bo teraz mnie zaciekawiłaś. A to od dzieciaczka nie zależy jak sobie szybko rośnie? Bo pod koniec podobno wolniej![]()
No tego do końca nie wiem ale nie chcę się w tym doktoryzować, bo pewnie to nic takiego a jeszcze się niepotrzebnie zestresuję - ufam mojemu lekarzowi i wierzę, że wie co robi. Narazie powiedział, że wszystko jest w normie i nie trzeba się niczym przejmować, tylko skontrolować za tydzień - i to mnie cieszy.
K
koncia
Gość
przepraszam, że tak dopytuje, ale ja od 32 tc nie miałam USG i nie chciałabym czegoś przegapić 

katjusza77
no ja Konciu podobnie, więc podejrzewam, że ona zwyczajnie zwolniła na koniec - tak jak piszesz - a lekarz po prostu stwierdził, że należy to kontrolować i już.
buziaczek1
Fanka BB :)
ja tez mam taki wykres jak katjuszka i moj maly raz byl nad kreska raz w srodku i teraz jest pod i tak roznie ale wlasnie mi od razu polozna mowila zeby tym wykresem sie nie przejmowac bo to sa tylko dane szacunkowe i tylko wtedy jest zle jesli waga dziecka drastycznie spadnie a malenki spadek w koncowce ciazy to podobno normalka bo dzieci juz tak szybko nie rosna wiec ja bym sie nie martwila;-)
reklama