reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

marzena ma rację :) u mnie też co lekarz to inne wymiary :) a że łącznie ze szpitalem, bada mnie w chwili obecnej trzech, to wiem co mowię :)

reklama
Bra, Ty chyba najbardziej doświadczona jesteś jeśli chodzi o różnice w wynikach i opinie lekarzy:) Ale ważne jest tylko tyle, żeby maleństwo było zdrowe, a oni niech sobie gadają co chcą:)

U nas też rozpiętość rozmiarowo spora, lekarz wyliczył na ich podstawie średnią i powiedział, że jest ok.

Mam pytanie do okularnic, wszystkie badały się u okulisty?

Hope ja od 2,5 roku powinnam nosić okulary (mam kupione i kilka razy miałam je na nosie), ale mam małą wadę -0.5 (przynajmniej taka była 2,5 roku temu), teraz nie badałam wzroku bo jakoś nie było kiedy, zrobię to po porodzie...

Hope ja powinnam ale nie cierpię badań u okulisty bardziej niż stomatologa i ginekologa razem wziętych. Więc jakoś zawsze mi nie po drodze... A poza tym we wtorek będę rozmawiać z ginem o moim porodzie i opcji SN to potem się najwyżej wybiorę. Bo do CC to okulista nie potrzebny. Nawet nie zamierzam sie przyznawać do wady bo mi do operacji każą szkła zdjąć i przy mojej ślepocie to nawet dziecka nie zobaczę. Przy pierwszym cięciu byłam w szkłach i żyję.

U nas też rozpiętość rozmiarowo spora, lekarz wyliczył na ich podstawie średnią i powiedział, że jest ok.

Mam pytanie do okularnic, wszystkie badały się u okulisty?

hope ja jeszcze nie trafiłam do okulisty. całą ciążę wiedziałam, że trzeba iść, ale im bliżej do porodu tym dalej do lekarza ;/ z lenistwa. na co dzień chodzę w soczewkach podobnie jak marzena i właśnie zastanawiam sie jak to jest z nimi na porodówce, jak zachowuje sie oko w konfrontancji z wysiłkiem, czy soczewki nie zaszkodzą ? z drugiej strony nie wyobrażam sobie rodzic bez soczewek, bo nic nie zobaczę, a w okularach to chyba nie przejdzie ...

Ja też mam małą wadę, tylko -0,5 na każde oko i nie noszę okularów na stałe, tylko np. do samochodu, w kinie albo do oglądania tv, jak mi zależy żeby widzieć wyraźnie:) Wobec tego cc z tego powodu mi nie grozi. A ktoś wie czy po ciąży wada może się jakoś zmienić?

No to ja juz po wizycie. Z mala wszystko wporzadku wazy 3380g dalej uparcie lezy posladkowo wiec jak nic nie zacznie sie dziac to 27 kwietnia zostane mama;) szkoda ze cesarka ale chociaz nie bede musiala niecierpliwie czekac;P Zostalo mi 12 dni;D

Po ciąży i karmieniu wada lubi się pogłębić z braku witamin, wysiłku. Jak zęby. Ja mam soczewki całodobowe miesięczne, mięciutkie, których nie ściągam wcale więc przy porodzie mi nie przeszkadzają. Kiedyś okulistka mi mówiła, że w ciaży coś się z oczami dzieje, że nie tolerują soczewek i użyła terminu medycznego. I była zdziwiona, że mogę je nosić. Nie wiem o co jej chodziło. Na porodówce nie zamierzam się przyznawać do soczewek bo nie widzę ryzyka z tym związanego. A oczy to każda powinna zamykać jak prze.

Karolka gratuluję udanej wizyty i dorodnej córci. Szkoda, że się nie chce obrócić. Ale nie ma tego złego jak to mówią...Nie będziesz czekać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Karolq, cieszę się z udanej wizyty:) Może jeszcze Cię Zuzka zaskoczy i zdąży się przekręcić:) Maluchy podobno nawet kilka dni przed porodem potrafią się obrócić.

Do góry