reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
U gina wiesci ze dzidzia urosla ma teraz 33,2 mm i jest o tydzien starsza niz wynika z ostatniej @ :biggrin2:.Widzialam raczki i nozki i tak fajnie dziecko lizalo sobie swoja raczke albo pepowine,mowie albo to albo to bo dokladnie z lekarzem nie wiem,lekarz stawia na pempowine,ale mowie wam z oliwka i alankiem takiego czegos nie widzialam,tak fajnie sie ruszalo ,ta glowka malutka i widac jakby lizalo hihihihih.
Z dzieckiem wszystko ok ale lekarzowi nie podobalo sie moje lozysko,tzn cos tam sie nie sklepilo w nim czy cos i musi sie to sklepic bo inaczej bedzie zle :-(,grunt ze nie plamie co lekarz sie dziwi bo welug niego powinnam juz plamic lub krwawic a ja mam tylko te zolte uplawy,na nie dostalam tabletki dopochwowe na noc.Dostalam zelazo z kwasem foliowym ze wzgledu na niski poziom zelaza i dal mi duphaston na wszelki wypadek tego lozyska aby pomoc aby tam sie wszystko dobrze posklejalo.Poki nie mam wiekszych boli i plamien to usg te genetyczne 8 stycznia wystarczy ,a jak sie cos bedzie dzialo to do szpitala jechac.

Ja nie wiem czy ja mam takiego pecha do lekarzy czy juz kazdy lekarz taki wredny ale mowie wam ten niby jest fajny i dokladny ale widac ze nie chce sie mna zajmowac,ciagle wysyla mnie gdzies indzien,mowie wam az mnie wypycha wszedzie byle by nie u niego.A podczas usg jak chodzilo mu o te lozysko to mowi do mnie takie cos .TYLKO PROSZE TRAKTOWAC JESZCZE TA CIAZE Z DYSTANSEM I NIE ANGAZOWAC SIE ZABARDZO BO JESZCZE WSZYSTKO MOZE SIE ZDAZYC no co za idiota,myslalam ze go tam pobije za te slowa,Jak mam podchodzic do wlasnego dziecka z dystansem? jak nosisc ziecko pod sercem i kocham go od testu ale sie nie angazowac?????? Jak ***** mozna tak matce powiedziec :angry::angry::angry:..
Brak mi slow ,staram sie nie przejmowac tylko sie cieszyc ze dziecko rosnie i jest ok .

Dzikuska, Gosia, Dorota - gratuluje!

Dorota, co to za lekarz?! Brak słów na takie komentarze. Gdzie sa Ci lekarze z telewizji, którzy klepią pacjenta po ramieniu i zapewniają ze wszystko bedzie dobrze?!
To oczywiste i absolutnie normalne ze kochasz swoje dzieciątko od dnia poczęcia i nic ani nikt nie jest w stanie tego zmienić (a tym bardziej takim tekstem...)

Dorota
Niezły bufon z tego lekarza.
Mnie z pewnością tez szlak by trafił. :/
Ale najważniejsze jest to, ze nawet taki bufon nie zmieni Twojego myślenia.
I moze jeżeli masz możliwość to go zmień?

I dokładnie gdzie są Ci lekarze, co z uśmiechem przyjmują pacjenta, plus wspierają go przez cały czas. Szkoda i brak słów.

Najważniejsze ze maleństwo sie rozwija. :*

Świetne wieści z wizyt:tak:. Dorota mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Ja mam takiego "gina z telewizji":tak: Cały czas mnie wspierał w staraniach, mimo tego, że teraz powiedział,że bał się, że się nie uda i tak naprawdę szanse były niskie. Zawsze informuje mnie, ale nie straszy!, o najgorszym możliwym scenariuszu - no w końcu musi, ale zazwyczaj prosi, żebym myślała pozytywnie. Ale to faktycznie wyjątek znam raptem 3 czy 4 takich lekarzy (z resztą pracują z moim ginekologiem) i wszystkim polecam ten team.

dziewczyny, gratuluję wizyt!

Dorota, ja będę tu pewnie jedyna, ale ja bym wolała usłyszeć od gina, że może jeszcze się wszystko zdarzyć, jeśli nie byłby do końca pewien, czy wszystko jest ok... ale ja to ja, dziwny człowiek ze mnie... wiesz, niektóre dziewczyny jak tylko dowiedzą się o ciąży, kupują już ubranka, robią pokój, kupują wózki i itp, cały świat kręci się już tylko koło ciąży i nic innego nie istnieje, myślę że o takie angażowanie mu chodziło, a nie że masz nie kochać bobaska

tak czy inaczej wierzę, że u ciebie wszystko będzie ok

ja tez uwazam ze wolalabym dowiedziec sie prawdy niz mialby mi lekarz mydlic oczy ze wszystko w porzadku a potem jakby sie cos stalo mialabym pretensje ze wszystko bylo ok a tu tragedia..
lekarz jest od tego zeby mowic nam prawde a nie ja ukrywac przed nami ....nie wierze ze powiedzial to w taki sposob aby cie urazic mysle ze zle to odebralas ...
tym czasem mysl pozytywnie

Ja rozumiem ze lekarz mogl mnie poinformowac o wszelkich zagrozeniach i tez jestem za tym bo tez wole wiedziec na czym stoje .Ale temu lekarzowi chodzilo abym nie angazowala sie wlasnie emocjonalnie do tego dziecka bo mpe je jeszcze stracic,Nie znacie go i wiem ze on bardziej skupial sie na tym ze to jest moja 4 ciaza ze 1 poronilam,Ze kolejna to corka-zespol turnera,kolejna syn i konflikt anty kell,teraz konflikt i duzo przeciwcial,to bedzie 3 cesarka i on bardziej skupia sie na moim obciazonym wywiadzie niz na tym ze teraz jest ok.Jak widac dziecko slicznie rosnie,ladnie przybiera i jest wieksze,serce bije,narzady ma ,rusza sie,ja nie plamie i nie krwawie i zamiast tez na tym sie poskupiac to on tylko o tym moim obciazonym wywiadze.Ok tez nie lubie jak ktos mydli mi oczy ale narazie ta ciaza jest ok i po co doszukiwac sie czegos co moze nie byc istotne,on wogole nie skupial sie na tym co jest dobre :-(.

Kicham go ,choc fakt zla jestem,ale ja sie ciesze ze dziecko rosnie,ja sie dobrze czuje,omijajac mdlosci .I ja wierze ze moja kruszynka jest silna i jest wszystko ok .

Dorota, no powiem że lekarz nie fajnie to skomentował. Ja mam chyba to samo, to jest w opisie ciąży jako widoczna strefa ablacji trofoblastu, czyli to co ma być łożyskiem może się odklejać. Ale mój lekarz powiedział żeby się nie przejmować, 90% ciąż rozwija się normalnie, bo powiększająca się macica powinna to zasklepić. Mi przepisał na razie luteinę jakby pojawiło się brązowawe plamienie. A jakby to plamienie było bardziej żywo czerwone, no to wtedy do szpitala trzeba się zgłosić. Na razie nic się nie pojawiło, więc wierzę że jest dobrze. I u ciebie też napewno;-)

reklama
dzis bylam u lekarki w przychodni. wyniki krwi mam superrrrrrrr, powiedziała ze macica piękna cokolwiek to znaczy :)
dostalam skierowanie na prenalne usg. dzwonilam po klinikach zalapalam sie na katowice - 30 grudnia.

dorotko głowa do góry. musimy razem sie trzymac i wspierać. żebysmy wszystkie donosiły i urodziły zdrowe dzieciaki to najważniejsze :)
zdjecie wam dam narazie jedno jak bede miala ladniejsze z katowic to wrzuce.
mój fasol ma brzuch jak dzieciak w afryce :) wedlug kosci udowej, dlugosci czy wielkosci glowy to mam okolice 11 tygodnia i 3 dni. ale wedlug brzucha to 12 tydzien i 6 dzien.

fasol.jpg

Załączniki

• fasol.jpg
    fasol.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 100
Do góry