reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Hubson mi właśnie genetyczne lekarz robił normalnie na wizycie, a to połówkowe pewnie tez bo mi nie zależy na 3d tylko się zastanawiam czy to będzie ta wizyta bo następna już pewnie będę miała za miesiąc a to już będzie 23 tydz a podobno lepiej wcześniej niż za późno. Ginekolog właśnie dzisiaj nie przyjmuje i nie bardzo odbiera tel...:(, a jak to nie będzie teraz to będzie mi się ciężko wcisnąć za dwa tygodnie znowu na wizytę. Ale teoretycznie to już może być połówkowe?
Mysle, ze teoretycznie tak. Moze poumawial Cie tak, zeby wlasnie na tej wizycie, co teraz miec bedziesz, zrobic polowkowe :)

reklama
Byłam u ginki, dała mi pimafucin i duphaston, żebym już nie pchała tej luteiny i zrobiła wymaz. Ale dziwna ta lekarka, najpierw pyta czy zamierzam zajść w ciążę:szok: - w ogóle nie zakodowała, że w ciąży jestem - a potem że strasznie duży brzuch mam jak już wstałam, żeby się rozebrać:confused: W każdym razie nie była pewna, czy wymaz wyjdzie, bo mimo, że dziś już nie zakłądałam luteiny to mówiła, że strasznie dużo jej wycieka. Powiedziała, że owszem, może mnie podrażniać sama luteina, ale może coś jeszcze się przyplątało - tyle to ja sama wiem:-p Niestety duphastonu przepisała mi tylko jedno pudełko i nie wystarczy mi go do wizyty u gina:dry:więc na kilka dni znowu czeka mnie luteina. Ciekawe jeszcze co wyjdzie mi w wymazie, do 3 dni roboczych muszę poczekać.
jakaś nie kumata ;)

Hubson jesteś nieoceniona strasznie Ci dziękuję:)

Jagódka ja tez poszłam ostatnio do innego lekarza i tez na wstępie u położnej i w ogóle mówiłam że w ciąży, a on do mnie a to pani na taką kontrolną wizytę raz w roku to cytologie kiedy miała pani robioną ? więc mu macham bardziej tą karta ciążową to dopiero po chwili zatrybił, a jak zaczął mi liczyć w którym jestem tygodniu i kiedy poród to już w ogóle padłam he ale ogólnie później już był miły i konkretny :)

.jagódka świetny lekarz ci się trafił :/ czasami mam wrażenie, że najlepiej by było gdybyśmy do nich z gotową już diagnozą przychodzili.... ech n/c :)

ja już po dzisiejszej wizycie.
Potwierdziliśmy płeć. Zdecydowanie chłopczyk :tak: Z gorszych wieści kosmówka nadal nisko :( Mam fajne zdjęcie rączki, później postaram się wgrac z telefonu i wkleić tu :)

Jagódka, domyslam się, że ta lekarka to NFZ :baffled:

ok, u nas ok, mierzymy 7,23 cm (12 tydz 2 dni), przezierność 0,82 :) kość nosowa obecna.. wszystko tak jak trzeba, bobas duży (tydzień starszy praktycznie na wszystkich pomiarach), serudszko oki - nawet wiedzieliśmy jak krew przeplywa przez zastawkę... :) w główce ładny "motylek" i cała reszta, usg trwało prawie 30 min (przez brzuch głównie, potem dopochwowo).. powiem, że przy poprzednich ciążach nigdy nie byłam tak dokładnie zbadana... no ale tamte miałam w 100% na NFZ, a teraz chodzę prywatnie.. ale 350 zł nie moje : / ale cieszę się, bo widzieliśmy wszystko :D no i moje marzenie najprawdopodobniej się spełni - do moich Księżniczek najprawdopodobniej dołączy MAŁY KSIĄŻE :D na filmie widać kilka razy, że "coś sterczy do góry", zrobiłam Wam 1 zrzutkę narządów ;) jestem przeszczęśliwa... :D

nie wiem czy upload fotek się udał, ale próbujemy...

FOTKA nr 1 czyli machamy ciociom :)
vpw4me.jpg

nr 2 tutaj kursor pokazuje narządy męskie - dokładnie trąbkę, a poniżej jąderka :)
11ae8u1.jpg

ja już po dzisiejszej wizycie.
Potwierdziliśmy płeć. Zdecydowanie chłopczyk :tak: Z gorszych wieści kosmówka nadal nisko :( Mam fajne zdjęcie rączki, później postaram się wgrac z telefonu i wkleić tu :)

Jagódka, domyslam się, że ta lekarka to NFZ :baffled:

Wręcz przeciwnie to lekarz z prywatnej przychodni - w której mam wykupiony abonament

Magdalenka ale fajne zdjecie:))) a tak przy okazji to my się znamy z mam lipcowych 2007:)))

Gratuluje udanych wizyt i ptaszków:)
Jagodka- u nas abonamenty to jak na NFZ,idą tam na ilość....Sama chodzę prywatnie,ten sam lekarz 3 ciążę,2 porody odebrał i nigdy nie czuję niedosytu,a to takie ważne.Jagódko czy możesz pokazać zdjęcie sciany z tej palety(przepraszam że tutaj,ale akurat też jestem na etapie farb)...:tak:

Jeszcze raz gratulacje mamuśki;-)

Odebrałam wyniki Pappa,nic nie rozumiem a do lekarza mam za kilka dni...pomożecie?
wiek 34
crl 53 mm
nt 1,5
ZD
prior risk 1:490
posterior risk 1:9700
cutoff 1:250
risk type risk at term

Edwards syndrome
prior risk 1:4400
posterior risk 1:100000
cutoff 1:100
risk type risk at term

Ostatnia edycja:
reklama
Dlatego chodzę do kogoś zupełnie innego i gdzie indziej, tu poszłam tylko po receptę na zamiennik luteiny i coś na infekcję - przecież nie będę płacić 120zł za 5minut roboty:-p

Do góry