reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

faktycznie sami chlopcy na razie:) my poznany plec na polowkowym 12lutego, to bedzie 21tc i mam nadzieje juz na pewna wiadomosc. Z synkiem bylismy na 3d w 22tc i pieknie bylo widac klejnociki;) nawet gdyby lekarz nie powiedzial, ze to chlopak to bym sie domyslila:D
teraz "licze"po cichu na core, z kalendarza chinskiego tak niby wychodzi ale i w wakacje pewna pani wrozyla mi obraczka nad dlonia, i wg jej wrozby drugie dziecka to corka a w przyszlosci jeszcze 3 jest zapisane - synek, choc nie myslimy o 3 absolutnie, ale moze na "starosć"...

reklama
Ewusia, wyniki wg mnie dobre, dane z USG, wymiary dzidzi, przeziorność dobra no i pokazane ryzyko wystapienia zespołów genetycznych, ten pierwszy wynik nie podpisany ale najczęściej dot Zespołu Downa, ten drugi dot Zespołu Edwardsa. Ryzyko nieduże, więc wszystko ok. :tak:

magdalenka, gratuluję synka!!:-)

faktycznie sami chlopcy na razie:) my poznany plec na polowkowym 12lutego, to bedzie 21tc i mam nadzieje juz na pewna wiadomosc. Z synkiem bylismy na 3d w 22tc i pieknie bylo widac klejnociki;) nawet gdyby lekarz nie powiedzial, ze to chlopak to bym sie domyslila:D
teraz "licze"po cichu na core, z kalendarza chinskiego tak niby wychodzi ale i w wakacje pewna pani wrozyla mi obraczka nad dlonia, i wg jej wrozby drugie dziecka to corka a w przyszlosci jeszcze 3 jest zapisane - synek, choc nie myslimy o 3 absolutnie, ale moze na "starosć"...
Ja tez nadal plci nie znam i mam nadzieje sie dowiedziec 10 lutego. Z wrozb mojej siostry wynika, ze bedzie chlopak a z kolezanki dziewczynka. :-D

Dziewczyny gratuluję chłopcó - prawdziwy wysyp klejnotów:-D u mnie z chińskiej wróżby wychodzi dzoewczynka i pani dr powiedziała, że raczej obstawia dziewczynkę, dowiem się pewnie na połówkowym - mam 28.02, to będzie 18 tydz + 2 dni mam nadzieję, że nie za wcześnie :tak:

Magdalenk:-) a ale fajne zdjecie:))) a tak przy okazji to my się znamy z mam lipcowych 2007:)))

Gratuluje udanych wizyt i ptaszków:)
Jagodka- u nas abonamenty to jak na NFZ,idą tam na ilość....Sama chodzę prywatnie,ten sam lekarz 3 ciążę,2 porody odebrał i nigdy nie czuję niedosytu,a to takie ważne.Jagódko czy możesz pokazać zdjęcie sciany z tej palety(przepraszam że tutaj,ale akurat też jestem na etapie farb)...:tak:

Jeszcze raz gratulacje mamuśki;-)

Odebrałam wyniki Pappa,nic nie rozumiem a do lekarza mam za kilka dni...pomożecie?
wiek 34
crl 53 mm
nt 1,5
ZD
prior risk 1:490
posterior risk 1:9700
cutoff 1:250
risk type risk at term

Edwards syndrome
prior risk 1:4400
posterior risk 1:100000
cutoff 1:100
risk type risk at term
bardzo dobre wyniki masz

Gratuluję udanych wizyt! I gratki za klejnociki :)

Ja też po wizycie. Z dzidzią wszystko ok. Ma 8,2 cm i waży 93g :D Płeć żeńska nie została potwierdzona, bo dzieciątko ukryło co ma między nogami. Nadal mam nadzieję, że to dziewczynka jak w 12 tyg :) Trochę pod tym względem jestem zawiedziona, że gin nie potwierdził płci ;) Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Martwi mnie przodujące łożysko, ale podobno powinno się podnieść wg gina. Póki co luteina 2x1.

Dziewczyny a ciekawe, czy sprawdzą się te wszystkie prognozy co do płci? Ja podobno mam mieć córę i kto jeszcze?

u mnie Gin nie chciał się wypowiadać bo Maluszek leżał bokiem ale po chwili stwierdził, że chyba dziewczynka, zobaczymy 14 lutego czy się potwierdzi czy nie :tak:

ps. wg kalendarza chińskiego i teorii, że jeśli boboseksy były w owulację to będzie chłopiec, to za 3 tyg jednak powinniśmy zobaczyć siusiaka :-D

reklama
wielkie gratulacje tak juz sporej ilosci siuraczków!!!! :-D ja ciągle licze na tą moja wyczekaną no i wystaraną (bo celowalismy w te dni "dziewuszyńskie") ze na polowkowym gin tylko potwierdzi to co powiedzial na genetycznym.......

Do góry