reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nie chce jeść-pomóżcie

Różyczka ile ten Twój maluch ma? Moja Malwina 140ml to zaczęła całkiem niedawno zjadać i to też nie zawsze:-). No ale dziś i wczoraj to było super. Przegłodziłam ją troszkę i na kolacje 170 ml zjadła:szok::szok: później o północy i o 4.30 zjadła po 160 ml. No i teraz o 9 zjadła 120. :-D Jest dobrze.
A co do spania to czasami potrafi tylko na 20 minut przymknąć oko. Za to w samochodzie bardzo ładnie śpi:-D:-D

reklama
Aguś! Maly właśnie dziś kończy 3 m-ce:-), ale właśnie przed chwileńką całkowicie spokojniutko wytutal mi 150 ml! Jestem w szoku:szok::-D Łyknał to i spi, padł po prostu hehe, chyba się zmęczył:))

Ostatnia edycja:
jest godzina 13.00 a moj synek dalej spi jak zabity od 10-ej:-D, chyba go to mleko powaliło..a za godzinke nastepne picie..zobaczymy co z tego wyniknie :sorry:
(przed chwilą sprawdzalam czy żyje hihi)

O 14-tej wypil mi 110 ml, ale co najwazniejsze dziewczyny: pił normalnie, nie na śpiąco,spokojnie, zwyczajnie jak piją niemowlaki:szok::-D. Masakra coś mu się odmieniło haha

Agag no właśnie nie wiem od czego ta biegunka, ale też słyszałam, że jak juz ząbki mają wyjść to to też zdarza się biegunka. Jak narazie z biegunka wszystko wraca do normy dzis tylko 4 kupki:tak:.
Różyczka no ten twój Karolek dostał apetytu super, fajnie że tak ci śpi, oby tak dalej, po takim długim śnie napewno wstanie głodny.
A my dzis znowu walki, zupke zjadł juz przed 11, bo nic innego nie chciał, potem o 15 tylko 60 mleka i to z wielkim krzykiem, ale o 17 spokojnie zjadł 90. Mam nadzieję że przed snem nadrobi, bo przecież musi być głodny. Jest bardzo marudny, chyba te ząbki faktycznie się pchają. Ja od trzech tygodni pracuję, więc jak mnie nie ma to są z nim albo babcie, ale przewaznie mój mąż bo pozwala mu na to praca, on pracuje w systemie 24h w pracy i 48h w domu, więc do południa on walczy z małym a potem ja, tak mi się marzy żeby spokojnie jadł i sobie pojadł, zreszta kto to wie, co te dzieciaczki tak naprawdę czują, szkoda że nie mogą nam powiedzieć:-D;-)

Ewko ja tez bym tak chciała żeby mi mój maluch powiedział co mu nie 'siedzi" jak nie chce pić:tak:, ale by było fajnie..narazie rozmawia duzo, ale niezrozumiałym dla mnie językiem:-D. W każdym razie u nas moga to być : albo zbliżające się zabki (chociaż to dopiero 4 m-c sie zaczyna..), albo niewyspanie i tez tak się zachowuje..albo go coś męczy-bo raz jest super a raz tragicznie. Dzisiaj w każdym razie jest super jak do tej pory...może tak już zostanie...:sorry:
Mały aktualnie zasnął w huśtaweczce (ładnie go kołysze:) ),

Ostatnia edycja:
Różyczka to może być ząbkowanie mimo że nie ma jeszcze 4 miesięcy, a wiesz że to może nawet potrwać 2 lub 3 misiące, ale te marudzenia i bóle dziasełka, będą wystepowały z przerwami, przynajmniej u nas tak jest. A Filipek zgłodniał na wieczór zjadł 210 ml. na dwa razy ale zjadł. Tez właśnie go usypiam w wózku.

reklama
Dziewczyny gdzie jestescie. Wczoraj mały juz nie miał biegunki, wszystko wróciło do normy. A dziś od rana znowu sie zaczęło, na szczęście je i pije, boje się żeby sie nie odwodnił. Pije smecte o lakcid, ale to chyba nie bardzo mu pomogło, znacie cos innego.

Do góry