Julita_Kow
Początkująca w BB
Czy Orientujecie się, czy lekarz jest w stanie wcześniej ok 32 tygodnia ciązy rozpoznać niewspółmiernosć miednicowo- główkową?Obawiam się ze zostanie rozpoznana dopiero przy porodzie.......
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Co takiego daje dziecku poród naturalny?A bo nastawiłam się na naturalny, na podstawie tego co czytałam i słyszałam to uważam ze jest lepszy generalnie dla dziecka, a ja chciałabym być sprawna po porodzie
Hm, tych zalet jest dużo i wiedza jest ogólnie dostępna. Dla mnie konkretnie liczy się to, ze dziecko otrzyma mikroflorę, przygotują mu się płuca ( pisze łopatologicznie ale nie mam czasu szukać fachowych określeń), będzie możliwość kontaktu skóra do skory, mąż będzie mógł w tym uczestniczyć no i last but not least będę mogła kombinować następne szybciej niż po cc, bo swoje lata już mamCo takiego daje dziecku poród naturalny?
Nie traktuj tego jak porażkę, skoro lekarze uważają, że tak będzie dla ciebie lepiej, to jak coś pójdzie źle to do kogo będziesz miała pretensje ? Uważam że powinno się jednak słuchać lekarzy.
Jak akcja będzie już zaawansowana, a ty nie dasz rady urodzić, to już cesarki nie zrobią.
Dokładnie! A co jeśli dziecko utknie? Może dojść do niedotlenienia. Poród kleszczowy czy z próżnociągiem też już nie jest taki kolorowy.Co takiego daje dziecku poród naturalny?
Nie traktuj tego jak porażkę, skoro lekarze uważają, że tak będzie dla ciebie lepiej, to jak coś pójdzie źle to do kogo będziesz miała pretensje ? Uważam że powinno się jednak słuchać lekarzy.
Jak akcja będzie już zaawansowana, a ty nie dasz rady urodzić, to już cesarki nie zrobią.
Dziewczyny, nie straszcie. Jestem pod opieką lekarzy i oni będą podejmować decyzje, ja mogę jedynie prosić p możliwość próby i nie ma w ty.m nic złego, tym bardziej ze koniec końców ordynatorka nie zająknęła się o cc, a zdecydowała o indukcji. Wiec nie jest źle, będzie dużo czasu żeby decydować o cc w razie w.Dokładnie! A co jeśli dziecko utknie? Może dojść do niedotlenienia. Poród kleszczowy czy z próżnociągiem też już nie jest taki kolorowy.
A bo nastawiłam się na naturalny, na podstawie tego co czytałam i słyszałam to uważam ze jest lepszy generalnie dla dziecka, a ja chciałabym być sprawna po porodzie (choć wiem ze można popękać itd.) Cc tez ma swoje zalety, jednak dla mnie mniejsze, no chyba ze ratuje zdrowie i życie, wtedy nie ma tematu.