reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

kilolku,bardzo ci wspolczuje z ta kupa michasia :-(

ja tez porzucilam pieluchy, w nocy staram sie ja wybudzac jak saa ide spac, bo przed snem mleko jest niezbedne.czasami protestuje,ze nie chce siadac tylko spac,ale generalnie w koncu siada, i potem zasypia bez problemu prawie natychmiast. ale tez mamy problem z kupa, tzn. ze 3 razy zrobila do sedesu, kilka razy na nocnik,ale przewaznie wstrzymuje dopoki nie zaloze pieluchy, wrecz prosi o nia. kilka razy probowalam ja przetrzymac to ponad dwa dni nie zrobila i juz sie bardzo meczyla,a i tak nie chciala ani na nocnik ani na wc. tez juz nie mam pomyslu, co z nia zrobic. raz dalam jej blonnik, a ze ie bylo zatwardzenia, to za kazdym razem jak lecialy baczki to z kupa po calym domu, wiec juz nie daje

reklama
Gratki Kikolek i BanAna nocne, co do kupki widzę, że niektóre dzieci między 2,5-3,5 roku mają problemy właśnie z powstrzymywaniem się i to nie wiadomo z jakiego powodu ( mówi się o nawykowym, ale z jakiego powodu powstaje nie podają ).

KILOLEK i BANANA brawo i wielkie gratki dla waszych pociech:-)

A ja już na prawdę nie umiem poradzic sobie z tym moim sikaczem. Julia gdy była taka jak on to już dawno zapomniał co to pampersy, a Igor ma to w nosie- oczywiście w dzień pięknie już od dawna sika i woła i kupkę też robi do WC lub na nocnik, ale noce dalej z całym zalanym pampkiem.:-(

Próbowałam już w majteczkach i wysadzałam go przez tydzień po 3-4 razy w nocy a on i tak się polewał, a ja chodziłam niewyspana jak nie wiem. A najgorsze jest to że on w nocy wcale nie woła- po prostu posika się i śpi dalej i nic mu nie przeszkadza. No i po takim tyg już odpuściłam, ale zamierzam się znów za to zabrać, tylko cholera żeby on choć jedną noc miał suchy pampers to bym uwierzyła że się uda a tak to dupa.:-(
Igor nawet swoje pampersy oddał kuzynce i sam mówił że już nie potrzebuje na noc bo jest duży, ale niestety nic z tego-musiałam kupić na nowo.:angry:

Mamajuli - moja niby teraz budzi się z suchym ,,, ale czy to wynik gorąca i dlatego nie siusia, czy dlatego, że kontroluje nie wiem ... czekam aż nas "oświeci" i pozbędziemy się pieluchy. Hanka sama chciała już zdjąć i jej w końcu ściągnęliśmy, ale trochę to potrwało nim my dojrzeliśmy;-)

ANAWAWKA no właśnie on też nie chce i ryczy żeby mu zdjąć ,ale co ztego jak i tak rano budzi sie calusieńki zasikany i jak mu mowię że cały mokry to się ze mną kłóci że nie że to zimna kołderka.:baffled:no i weż tu walcz z dziadem.

Kilolku o rety aż mi się ryczeć chciało jak przeczytałam Twojego posta, kobieto Ty się kiedyś wykończysz, ale jestes taka dzielna mamą że aż zazdroszcze twoim dzieciom:tak::tak::tak:
Te problemy kupowe to jakis horror:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja sie nie chwale bo boje sie zapeszyc:zawstydzona/y: ale u nas juz lepiej, usg ok, wyniki kału też, no i udaje mi sie zmniejszac dawki lekow przeczyszczajacych (było 3 razy dziennie po 7ml, a teraz 2 razy dziennie po 3ml). Mamy nawet jedną kupę na trawce i jedna w supermarkecie (dzisiaj rzobil na muszle:szok:-bal sie troche, ale udalo mi sie go przekonac).

Banana
Wam też gratuluje!!! jeśli chodzi o błonnik to moze zmniejsz dawkę, ja daje codziennie rano od czerwca po malej lyzce na czczo z sokiem. Błonnik jeszcze dlugo bede mu podawac, nawet sama zaczelam brac:tak:. Podawałam też długo dwa razy dziennie probiotyki (teraz kupilam blonnik z probiotykiem).

a jak ten blonnik dajecie? to można jakos kupic jako suplement? no bo ja tylko w diecie kombinuje, nie mialam pojecia ze to mozna jakos podawac.
U nas na razie spokojnie choc na lekach. Mmy umowę z Michasiem, ze jak się skończa pieluszki to będzie już robił na kibelek. Zostały 4. Już sie boję

reklama
etna, blonnik kiedys dostalam na recepte, jak mloda miala zatwadzenie. teraz juz nie daje. raz dalam,bo myslalam,ze moze pomoze jej sie przelamac i zacznie robic kupe na wc. niestety, nic z tego

Do góry