reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

Banana tak samo jak te syropy przeczyszczajace jak i blonnik trzeba podawac systematycznie przez dluzszy okkres zeby byly rezultaty, ale moze u Was nie ma takiej potrzeby

Kilolku
ja na samym poczatku dostałam błonnik od pediatry dla Pawła w szaszetkach 15szaszetek prawie 40zł (FIBRAXINE bez recepty) ale działał - to był taki biały bezsmakowy proszek, dałam 3 opakowania a teraz kupiłam taki błonnik dla dorosłych i daje codziennie małą łyżeczkę rano do soczku - ale ten już jest innej konsystencji. Paweł daje radę, a mama nie bankrutuje bo duze opakowanie kosztowalo mnie ok20zl.

Ja dostałam z apteki probki błonnika w saszetkach o nazwie NORMOLAXregular i jest smaczny:szok:, jedna porcja ma 5,5g a dzienne zapotrzebowanie doroslego czlowieka na blonnik to 60g:szok::szok::szok: bylam w szoku jak sie tego dowiedzialam

reklama
I jak tam? Wszystkie już bez pieluch?

Asia mnie wkurzyła na maksa. Nie siusiała już w łóżko od dłuższego czasu. Więc wczoraj po wypraniu wszystkim pościeli stwierdziłam że nie ma potrzeby już kłaść jej ceraty pod prześcieradło. I co??? Zdoiła się o piątej rano za wszystkie czasy:sorry2::angry::baffled:

My dalej mamy nocną pieluchę... w wakacje próbowałam, ale nie było nas w domu, więc za dużo atrakcji wokół, poza tym Gonia ma jedną wadę jak już się spompuje ( a wtedy litry jej wyciekają )to się tak rozbudza iż przez 2 godziny mamy z nią polkę galopkę z przytupem...
W dodatku teraz zaczęła się pompować w dzień, ale chyba to jest ten etap, gdzie uczy się na ile może wstrzymać jak jej się chce:-D:-D Rok temu to było z Hanką, więc w tym roku już mamy luzik;-), tzn. inne podejście.:-D

U nas bez pieluch od poczatku lipca ;] Młody przesypia całe noce i jest git ;] Niedano tez zdjęłam wszystkie podkłady spod przescieradła bo mu sie juz popuszczanie nie zdarza :)

my bez pieluchy,ale z nocnym podkladem, i musze ywsadzac, jak ide sama spac czyli okolo 11-12, bo inaczej bedzie mokro. i kupa dalej do pieluchy, juz brak mi pomyslow, inaczej placz i wstrzymywanie nawet do 3 dni :zawstydzona/y:

u nas to samo. w poniedzialek chcialo mu se w przedszkolu kupe ale tam nie ma nocnika (mimo ze kibeleczki sa naprawde u nich w sali malusienkie - sprawdzilam) wieczorem w domu juz byla troche zatwardziala, bo wstrzymywana pol dnia i juz sie bal zrobic i nie zrobil do tej pory mimo lactulosy 3x 5ml i parafiny a juz calkiem bez lekow bylismy.
Rece mi opadaja. Nie wiem cyz jutro posłac do przedszkola czy nie. Boje sie ze sobie zakoduje ze ja nie zrobi kupy to nie pojdzie do przedszkola choc w sumie on chetnie chodzi

reklama
A ja uparcie ceraty dzisiaj również nie położyłam! Miała ponad rok by nauczyć się nie sikać do łóżka w nocy, od lipca/sierpnia zeszłego roku nie miała na sobie pieluchy ani w dzień, ani w nocy i do łóżka tez już nie ma prawa doić, i koniec. Wytłumaczyłam jej to przed snem, mam nadzieję że zapamięta ;-)

Do góry