reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

U nas na noc jeszcze jest pampers. Zdarzają się noce, ze całkowicie suchy a są ze dolany na maxa. Zamierzam jeszcze przed urodzinami mu zdjąć na noc. Mam nadzieję, ze się uda.

reklama
My juz bez pampka od 1,5 roku ale ceratę mam zawsze na tapczaniku. Nigdy nie wiadomo co nam pisane, a szkoda tapczanu
;-)

Kilolku daj 7ml (możesz dac taką dawkę do pierwszej kupy i potem zmniejszyć do 5ml) trzy razy dziennie i daj do przedszkola, polecam popływać z Michasiem z godzinkę na basenie i u nas to cuda zdziałało

Ala ma pod prześcieradłem taki podkład ale zsikać w łóżko zdarzyło jej się chyba tylko ze 3 razy i to dawno. W zeszym tygodniu popuściła toszkę, ale tylko tak na spodenki.
Jakoś na szczescie sprawnie nam to odpieluchowanie poszło.
Tearz czas na naukę podcierania i odstawienie nocnika, bo wywalanie kup już nie jest śmieszne :/

etna ale on moglby zrobic w kazdej chwili, bo tak mu sie chce ze palcem tyłek zatyka. W najgorszym okresie brał i 10x3 ale załamana jestem ze tak z dnia na dzien az do 15m rzeba bylo dojsc i nic. Boje sie dac mu wiecej i dac do przedszkola bo wiem, ze tam nie zrobi, bo tam nie ma nocnika a jesli bedzie mu sie chcialo kupe przez 5 godzin to przeciez bedzie tragedia. Bedzie chodzil w kolko i wyl non stop przez te 5 godzin

Etna Asia się zawsze tak kręci na łóżku, że cerata pod prześcieradłem się zwija i szeleści, nawet pod prześcieradłem na gumkę. To szeleszczenie (a to ta z tych grubych, białych cerat, nie żadna folia, a i tak szeleści) Asię chyba budzi.

Agrafka u nas to różnie, Asia też podciera się sama po siusianiu, ale po kupię wolę jeszcze by wołała. Raczej robi na sedes, ale ma dni że nocnik rządzi i za nic na kibelek nie usiądzie. A już wogóle jak jesteśmy u kogoś i zobaczy czyjś nocnik :-D jak piesek zaznacza teren :-D

Kilolek :-( :-( :-( biedactwo :-( Asia też już nie chce robić przy kimś, nawet ja nie mogę być w tym samym pomieszczeniu, dwa razy może się zdarzyło, że u kogoś nie mogła się załatwić a podejścia miała 3-4 i dopiero w domu się udało, no ale u nas to są lekkie przypadki w porównaniu do Was. Biedny Michałek :-(

No i noc suchutka, bez pobudek. A te podkłady to takie białe z apteki? I nie szeleszczą? Dajcie jakiś link.

Ostatnia edycja:
Gonia od początku pójścia do przedszkola mówi, że jej się nie chce siku i zrobi w domu, jak ją przypili to zrobi na kibello, ale ... zdarzają jej się wpadki. Tragedii nie ma, bo panie do tego podchodzą normalnie, za to Gonia tam im urządza przedstawienia ... wczoraj walnęła klocka do majtek i jak jej pani chciała pokazać powiedziała z teatralnymi gestami "nie mogę na to patrzeć" , o pani do niej "a ja muszę??"...:-D:-D Także traktują to jako normalną rzecz, co może jeszcze się zdarzyc dziecku w takim wieku jak nasze.
Co do podkładów nie pomogę Dziunka, miałam specjalne prześcieradło kupione w lidlu, jak dla mnie nie przepuszcza nie tylko wilgoci, ale i ciepła, Hanka mi się bardzo przy nim kręciła i budziła.., więc zapewne z gochą będzie tak samo.

najczraniejszy scenariusz sie ziscil. Michał nie moze chodzic, bo tak mu sie kupe chce, wycieka mu gówienko jak woda a on siada na nocnik i zaciska tyłek :-(

reklama
Matko kilolku.. to makabryczne. może jakieś zaswiadczenie do tego przedszkola od lekarza żeby pozwolili mu mieć ten nocnik? czemu on też sie w domu tak blokuje...

Do góry