reklama

nocnikowe akrobacje

u nas nauka na razie bez zmian. Codziennie siadamy na nakladce zeby zrobic kupke. Dzis po raz drugi zawołał mama sisi i kupka poszła :) przy okazji siusiu tez było

reklama
ja dzisiaj pierwszy raz po długiej przewie posadziłam Alę na nocnik w czasie jak sama byłam rano w WC. Siedziała sobie grzecznie ze 3 minutki, ponoszę ją - a tam małe siku i mała kupka !! nieźle się dziwiłam i oczywiście bardzo pogratulowałam :)))
Zobaczymy czy to będzie powtarzalna sytuacja :)

Agrafka gratulacje :)

U nas niewiele sie zmieniło. Czasem mały zawoła , czesciej ja zauwazam i idziemy szybko na nakladke. Za rada mamy biore sie za nauke juz na amen jak tylko bedzie ciepło tak ,z e posiusiane majteczki to nie bedzie problem. :)

Ja juz nawet 3 pary majteczek mam, wiadomo ze jeszcze kilka musze dokupić ale te mi sie podobały :)) No i tez sie zabieram za to ale nie wielkich nadziei nie mam bo Marcel żadnej ale to na prawde zadnej ochoty i chęci nie ma na robienie na nocniku ;/ Owszem wie co do czego ale zrobić nie zrobi. Czasem sie bawi i pokazuje paluchem i woła sisi tu wiec go sadzam to on pokazuje na sedes i woła tu. Jak sie go pytam czy tam zrobi siusiu to on na to tak. Ale to tylko zabawa bo prawda taka ze nigdzie nie zrobi ;//////

konsultowałam z innymi mamami i zazwyczaj po 3-4 dniach dzieci juz wołały . Oczywiście jeszcze sie coś zdarzyło , ale trzeba się na to przygotowac . Ja mam na razie jedną parę , ale nastawiając się na zasikane majteczki to potrzeba ich sporo

Są fajne majtki trenigowe, przez które nie leje się siku na podłogę, ale dziecko ma właśnie mocno mokro i to czuje.

Asia przychodzi po południu z nocnikiem, każe sobie zdejmować pampersa, siada na nocnik, po czym po 5 sekundach wstaje i sika gdzie bądź:-D

reklama
o matko co za cena :!!!! a nie myslicie , ze jak tak po nogach bedzie ciekło to lepiej uczyc? Bo te majteczki maja jakis chłonny wkład i nie wiem , czy daja pożądny dyskomfort :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry