Byłam w pepco. dokupiłam majtek i działamy dalej. zobaczymy ile nam to zajmie. wydawało mi się, ze moje dziecko jest takie mądre (bo ona na serio dużo rozumie) a z tym nocnikowaniem to wcale prosto nie jest :-( no, ale się nie poddaje! mimo, że za chwilę muszę pralkę włączać ;-) bo nie dość, ze majtki zesikane to jeszcze i spodnie i bluzki, bo jakoś dziwnie sika, ze i o bluzki czasem zachacza! dziś ani razu nie zrobiła do nocnika :-( wszystko w majty niestety :-(
reklama
Gawit my zaczynalismy z Vicky poczatkowo bez majteczek...kiolka dni popoludniami ganiala z gola pupcia...dopiero potem wprowadzilismy majteczki...chociaz roznie mowia...niektorzy specjalisci wrecz uwazaja ze dzieci maja byc w pelni ubrane...najlepsze niby jeansy bo jak sie zleja w partki to beda czuly zimno i ze spodenki sa ciezkie...no i ze niby bedzie im to przeszkadzac...
tyle ze nie na wszystkie dzieci to dziala...vicky czasem sie zleje i sciaga wszystcko bo mowi ze sie zsikala i musi wrzucioac wszystko do pralki ...a czasem jej rto wogole nie przeszkadza i bega dalej z mokrymi ciuchami...
tyle ze nie na wszystkie dzieci to dziala...vicky czasem sie zleje i sciaga wszystcko bo mowi ze sie zsikala i musi wrzucioac wszystko do pralki ...a czasem jej rto wogole nie przeszkadza i bega dalej z mokrymi ciuchami...

Gawit tak samo myslalam, Kuba wszystko rozumie a jesli chodzi o to odpieluchowanie to krew mnie zalewa, ale widze od nowa postepy. Moze po prostu na 3 tyg. cos mu odbilo?? Sama nie wiem, ale znowu sam chce siku wiec sie cieszę
zeby tylko znowu mu sie cos nie odwidzialo, az sie boję

DZIEWCZYNY POWOLUTKU!!!
dziecko musi najpierw zajarzyć że robi siusiu, potem zajarzyć że chce mu się siusiu, potem połączyć siusiu z nocnikiem itd. itd. To są etapy, każdy etap dziecko musi przejść, samo
A i tak na każdym etapie zdarzają się wpadki, chwilowe cofnięcia
A ze wszystko poobsikiwane....no cóż, ja kupiłam vanish
Gawit a jest jakas różnica w majteczkach czy bez nich? Przecież te majteczki super ciepła jej w pupę nie dadzą, a zasiusiane tym bardziej;-)
Pisałam już na zachowaniu, ale tu też się pochwalę - Asia w nocy wstała, sama poszła po nocnik do łazienki, postawiła u siebie w pokoju, nasiusiała i poszła spać dalej
dziecko musi najpierw zajarzyć że robi siusiu, potem zajarzyć że chce mu się siusiu, potem połączyć siusiu z nocnikiem itd. itd. To są etapy, każdy etap dziecko musi przejść, samo

A i tak na każdym etapie zdarzają się wpadki, chwilowe cofnięcia

A ze wszystko poobsikiwane....no cóż, ja kupiłam vanish

Gawit a jest jakas różnica w majteczkach czy bez nich? Przecież te majteczki super ciepła jej w pupę nie dadzą, a zasiusiane tym bardziej;-)
Pisałam już na zachowaniu, ale tu też się pochwalę - Asia w nocy wstała, sama poszła po nocnik do łazienki, postawiła u siebie w pokoju, nasiusiała i poszła spać dalej

kilolek
podwójna listopadowa mama
czarno to widze, smarkacz mnie okłamuje 
od tygodnia bez problemu robi kupke (nie pisalam, bo nie chciałam zapeszac) jak wracamy ze spaceru albo w innej sytuacji kiedy ma pieluszkę na tyłku robi sobie spokojnie po cyzm mnie informuje "mamo zrobilem kupkę" wiec jestesmy w 7 niebie. Tylko zawsze robi wtedy gdy ma pieluszkę na tyłku. Dzis rano nei chciał zalozyc majtek ale nie odpuścilam. GOdizne temu leci i wola "mamo sibko, musze zrobic kupke w pieluske" no to ja bach pieluche na tylek a ten zadowolony godzine juz w tej pieluszce a na kupę się nie zapowiada
wczoraj jak prawie cąly dzien bez pieluchy, to obszczal pół domu. Pokazuje, tłumacze itd ma to gdzies, on woli na podloge i juz. Wczoraj babacia mu tlumaczy ze na nocnik a on do nie "ahhhhaaaa nie wiedziałem babciu"
po czym szczy na dywan 

od tygodnia bez problemu robi kupke (nie pisalam, bo nie chciałam zapeszac) jak wracamy ze spaceru albo w innej sytuacji kiedy ma pieluszkę na tyłku robi sobie spokojnie po cyzm mnie informuje "mamo zrobilem kupkę" wiec jestesmy w 7 niebie. Tylko zawsze robi wtedy gdy ma pieluszkę na tyłku. Dzis rano nei chciał zalozyc majtek ale nie odpuścilam. GOdizne temu leci i wola "mamo sibko, musze zrobic kupke w pieluske" no to ja bach pieluche na tylek a ten zadowolony godzine juz w tej pieluszce a na kupę się nie zapowiada

wczoraj jak prawie cąly dzien bez pieluchy, to obszczal pół domu. Pokazuje, tłumacze itd ma to gdzies, on woli na podloge i juz. Wczoraj babacia mu tlumaczy ze na nocnik a on do nie "ahhhhaaaa nie wiedziałem babciu"

Przyszłam się pochwalić :-) Martysia woła kupkę na nocnik! :-) od wczoraj każdą (a robi 2-3 dziennie). z sikaniem różnie, chociaż coraz częściej woła! dziś wychodziliśmy po południu i założyłam jej pieluchę. jesteśmy w mc'donalds a ona woła siku. myślałam, ze jaja sobie robi, bo ona lubi publiczne toalety! no, ale idę! ściągam pieluchę (sucha) i młoda zrobiła siku do wc! wracamy do domu i to samo! :-) chociaż oczywiście jeszcze są wpadki i mam świadomość, ze będą, ale jestem z niej dumna :-)
kilolek kurde skąd te nasze dzieci biorą te kłamstwa ? moja młoda też zmyśla i to bardzo! chociaż nie w kwestii siku czy kupy, ale potrafi koloryzować
dziunka brawa dla Asi! kurde taka mała a taka już duża :-)
kilolek kurde skąd te nasze dzieci biorą te kłamstwa ? moja młoda też zmyśla i to bardzo! chociaż nie w kwestii siku czy kupy, ale potrafi koloryzować

dziunka brawa dla Asi! kurde taka mała a taka już duża :-)
No i ja w koncu dolaczam do zwalczajacych pieluchy :-)
Pierwszy dzien za nami.
Tom chetnie siedzi na nakladce, wygania mnie z wc i dopiero wola(mam prawo wrocic) jak wysika pare kropelek. No ale zeby nie bylo zbyt kolorowo, to wg mnie dzis wstrzymywal. Od rana do spaceru ani razu siku, potem spacer i od razu spanie w pielusze. Po wstaniu znow bez pieluchy i znow posiedzial pare razy na nakladce - na nocnik sie obrazil. No ale dopiero przed chwila 2x sie konkretnie zsikal i wtedy dopiero mnie zawolal zszokowany co za plama na podlodze :-) Co chwile pytam czy nie chce, ale wyraznie mowi ze NIE ;-)
no to idziemy sie kąpać, dywan zaprany no i jutro cd ;-) trzymajcie kciuki :-)
Pierwszy dzien za nami.
Tom chetnie siedzi na nakladce, wygania mnie z wc i dopiero wola(mam prawo wrocic) jak wysika pare kropelek. No ale zeby nie bylo zbyt kolorowo, to wg mnie dzis wstrzymywal. Od rana do spaceru ani razu siku, potem spacer i od razu spanie w pielusze. Po wstaniu znow bez pieluchy i znow posiedzial pare razy na nakladce - na nocnik sie obrazil. No ale dopiero przed chwila 2x sie konkretnie zsikal i wtedy dopiero mnie zawolal zszokowany co za plama na podlodze :-) Co chwile pytam czy nie chce, ale wyraznie mowi ze NIE ;-)
no to idziemy sie kąpać, dywan zaprany no i jutro cd ;-) trzymajcie kciuki :-)
gosiulek73
mama K&K&A
Ja też dołączam.czas najwyższy.Na razie same wpadki ale nie od razu Rzym zbudowano.Nic oprócz majtek i spodni nie zasikane
Jest jeden plus.Przeszkadzają mu mokre majtki,spodnie,chodzi okrakiem albo stoi i pokazuje;-)Mam nadzieję że jakos to pójdzie.

reklama
Podziel się: