reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe smaki dla maluszka

reklama
My też rozszerzyliśmy dietę. W czwartek wieczorem dostał kleik kukurydziany na wodzie( kaszki nie znalazłam żadnej). Zjadł troszkę. I wydaje mi się że po tym minęły mu zaparcia. W nocy zrobił kupę i w dzień o jedenastej następną. A dziś znowu kupa:tak:. a przez ostani miesiąc robił raz na tydzień. Może to zbieg okoliczności ale kto ma problemy z kupami niech sprawdzi.
Daliśmy też wczoraj odrobinę marchewki. I niby ok ale wieczorem było trochę płaczu, a już od miesięcy nie płakał więc może to przez marchew?? :confused: Nie wiem dzisiaj też trochę podam i się zobaczy czy będzie powtórka.
I to tyle z nowości. A chciałam poczekać chociaż do kwietnia żeby zaczął się 6 miesiąc. Jedyne co mnie pociesza to że dalej najchętniej je cycusia:tak:.

Ostatnia edycja:
adas jakie kaszki kupujesz nasze polskie czy te stąd??? Ja jeszcze nie zdecydowałam sie podać nic innego małemu bo midwife powiedział mi w poniedziałek,że do pół roku powinno sie dawać tylko mleko!!!:szok: a przeciez zupki w sloiczkach sa juz od 4 miesięcy.
Dziś zrobimy eksperyment i damy małemu soczek marchewkowy,
wyciskacie soczek same czy kupujecie gotowe???
Czarna anutka mój tez miał taka skórke i dostał to samo mleko co Wy i maść robioną mleko dałam raz i odstawiłam a maść stosowałam kilka dni i teraz bużka i czółko jest gładkie jak dupcia :-Dale nie wiem co było w składzie tej maści,fakt,że pomogło niemal od razu.
clue ja tez sie boje,ale trzeba spróbować

Tajchi:-)Ja kupuje w sklepie te soczki dla niemowlakow:tak:ale nieraz robie swój soczek bo taki zdrowszy:tak:Tak jak pisalam wyzej jak najbardziej mozesz podawac malemu kaszki kazdy karaj to obyczaj :tak:Kazdy lekarz powie ci co innego w poslce daje sie tak a gdzie indziej tak :-)Ale jak pisze od 4 miesiaca to mozesz podawac:tak::-)ja czytalam w gazecie zeby od 4 mies zycua urozmaicac diete maluchow wtedy opanuja dobre nawyki zywieniowe na przyszłośc;-)

Tajchi ja kupuje kaszki w polskim sklepie bobovity, sloiczki te angielskie Hippa (marchew, i owoce), ale ze nie ma w angli zupek to jada do nas z Polski :-) Z soczkami tragedia, gdzie ty kupjesz i jakie. Marchwiowego u nas nie ma, no chyba ze taki dla doroslych ale on za naturalny nie jest.
Jak sie robi wlasny sok marchwiowy??

Adas u was nie ma soczków dla dzieci w Polskim sklepie???:szok:Soczek Marchwiowy normalnie bierzesz narchwe do sokowirowki i leci soczek:tak:

Dziewczyny powiedzcie jak wyglądają kupki waszych dzieciaczków po rozszerzeniu diety????

u nas pojawiła się kupka "łaciata" tzn zieolnkawo- ciemnografitowa..... nie wygląda mi to na krew.... i zaczął robić 2 kupki dziennie. Zielonkawa zawsze była od kiedy jestesmy na pepti ale skąd te ciemne plamy...??? je dynie z ziemniaczkami i jabłuszko z bananem. oba słoiczki z Hipp. moze za szybko wprowadziłam te produkty . tzn wczoraj małemu dała babcia cały słoiczek dyni z ziemniacz\kami po dwóch dniach przyzwyczajania do tej nowosci... :-/

reklama
Czarna Anutka u Mnie są okej:tak:Brzuszek takiego malenstwa nie jest jeszcze wstanie wszytskiego strawic:tak:takze jak za kazdym razem kupka moze byc inna po jagodach jagodowa a po truskawkach truskawkowa:-)

Do góry