reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Dziewczynki, a czy tatusiowe Waszych dzieci też im wyjadają jedzenie??
Właśnie zajrzałam do lodówki i myślałam, że coś mnie strzeli...
W nocy się nudziłam i ugotowałam Młodemu kurczaczka z marchewką, zmiksowałam to i wrzuciłam do lodówki... Teraz zaglądam, a tam zonk, w garnku nic nie ma... Dzwonie do Tomka, a ten głupek mi mówi, ze myślał że jakiś sos zrobiłam, doprawił go sobie i zjadł... Czy ci faceci kiedyś zmądrzeją??

niereformowalni :rofl2:

Ojej Kasiula... :-D:-D:-D Niezły ten Twój Tomek.... :laugh2::laugh2::laugh2:

Sylwia to nic trudnego zawekowac słoiczki. Ja Już sobie odkładam te kupne po opróżnieniu. Jak ugotujesz to przekładasz do słoiczków, dobrze zakręcasz i wkłasz do garnka z wodą. Gotujesz je na niedużym ogniu i jak się zassie pokrywka to gotowe. :tak:

matko ale macie tempo w pisaniu, az nie nadazam.

Ja od dzis zaczynam kolejne deserki wprowadzac. Nie chcialam przed chrztem bo w razie alegrii to maly by nie ladnie na fotkach wygladam. Kupilam z Bobovity wszelkie mieszanki od 4 m-ca i dzis zaczynamy testowac. A na obiadek marchewkowa z ryzem.

Ja tez podgrzewam te sloiczki, tylko ja chce dac tylko pol to przekladam to czystego ktory sobie zostawilam i pogrzewam odpowiednia ilosc, bo czytalam ze mie wolno karmic z sloiczka i nie zjedzona reszte podawac drugi raz bo na lyzeczce przenosimy do sloiczka sline i moge sie bakterie robic w pozostalej czesci. U nas maly zjada ma obiadek ze 3/4 stoiczka zupki, ale teraz bede mu juz caly dawala. Narazie dostaje Gerbera i Bobovite wiec to male sloiczki sa.

Paula ja nie widzialam takich malych stoiczkow 80 ml. Moje maja 125 i 130.

Ataata z Bobovity jest jabluszko z delikatnym bananem.

Ja narazie nie gotuje sama bo te warzywa po zimie to juz marne sa niestety. Teraz kiepska pora bo mlody jeszcze z kupa chemii a stare juz coraz gorsze. A tak sie zastanawialam czy nie lepsze od tych warzyw ze sklepow by nie byla np mrozona marchewka z hortexu??. Co myslicie??

A i musze wyprubowac tez deserki Hippa bo jakos w sklepach w ktorych kupuje sloiczki nie woadly mi w oko deserki Hippa od 4 m-ca. Musze poszukac.

No wlasnie mam pytanie do mam wekujacych;-) jak dlugo moze taki sloiczek potem stac w lodowce?
Bo ja zawsze mrozilam zupki dla Witka jak gotowalam wiecej.
A mrozone warzywa hortexu albo bonduelle chyba beda moim zdaniem lepsze od nowalijek i tych starych po zimie.Tak mi sie wydaje przynajmniej.
No a my sie tez juz rozpedzilismy i maly dzis zjadl juz pol sloiczka marchewki z jabluszkiem.Generalnie wszystko mu smakuje jakby juz od dawna znal te smaki:-)

reklama
a o tym nawet nie myslalam ...:dry: jak Witek zaczynal jesc zupki to byly calkiem ladne warzywa a ja jeszcze kupowalam w sklepie ze zdrowa zywnoscia.teraz nie ma tego sklepu:baffled:

Do góry