reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Sinlac to jest produkt NESTLE. Wiktorkowa Pediatra powiedziała, żeby dawać Młodemu wszystko oprócz produktów zawierających białko krowie ( w związku z tym że karmiłam piersią no i poopowiadałam jej jak wyglądały nasze próby wprowadzania nowych posiłków) i poleciła dawać tą kaszkę.

A znalazłam ją wśród bezpłatnych próbek jakie przesyłają do domu. I została juz skonsumowana przez Wiktorka - bardzo mu smakowała, bo ta kaszka jest słodziutka (oczywiście mamusia musiała spróbować).
Teraz czekamy na reakcje żołądka :tak:

heh i jeszcze pytanie ciekawe ile będzie kosztować :dry:

Magda nie znam tej kaszki wiec nie pomoge.

Dota a jak zamierzasz wprowadzac ten gluten. A i czy ktos Ci mowil ze juz bo ja ciagle nie wiem jak z tym glutenem. Hipp ma go w kaszkach od 4 m-ca a Gerber dopiero od 6. I badz tu madra.
A jak u Was z mieskiem, nie wprowadzasz jeszcze??.

Jutrzenka ja robie wszystko z opóźnieniem tak w porównaniu z Wami tu na forum.
Dostałam schemat żywienia niemowląt od pediatry, do tego rozmawiałyśmy o tym...i ja robię tak jak ona mi zawsze mówi:tak:
Dopiero tydzień temu wprowadziłam zupki, na poczatek jarzynowe. mam je podawac przez 3 tygodnie, następnie wprowadzić z mięskiem.
Od przyszłego tyg. mam dodawac pół łyżeczki kleiku glutenowego np. pszennego do zupki. Może byc też kaszka manna...produkt zawiarający zboże.

Bardzo ważne aby gluten wprowadzać stopniowo.Na poczatku 2-3 gramy produktu glutenowego na 100ml posiłku.
Ważne aby na poczatku jedynie dodawać produkt glutenowy do posiłków!

http://www.nutricia.com.pl/images/d...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

dota jak mozesz to napisz cos wiecej o tym schemacie od pediatry!! w gory dziekuje bo wiem ze grzeczna z Ciebie dziewczynka :))

reklama
Wiktorek dzisiaj powiedział zdecydowane NIE zupce z kurczakiem i jarzynkami. Oj krzywił się strasznie. Jakoś sie mu nie dziwię bo zapach straszny smak jeszcze gorszy :-) wie co dobre!

Do góry