• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

O przyszłych tatusiach

• Starter tematu Starter tematu modroklejka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja też dawałam smoczek Karolinie tylko na noc i w ciągu dnia na drzemki, a już pożegnaliśmy się z nim na dobre przed jej drugimi urodzinami i nie było problemu, po prostu zostawilam któregoś dnia na parapecie przy otwartym oknie i ptaszek go zabrał!!!:tak:

Ale to co zobaczylam tu w Irlandii to był szok dzieci w wieku 4 a nawet 5 lat chodzą ( a raczej siedzą w wózkach bo matce się nie chce za dzieckiem biegać:szok:)w pampersach i albo mają w buziach smoczki albo butlę z zimnym mlekiem, tu naprawdę dziecku wlewa się mleko prosto z lodowki do butelki i nie podgrzewa się go!!!!!!!!!!
I jeszcze jedno, noworodek bez czapeczki :szok:

Ja też dawałam smoczek Karolinie tylko na noc i w ciągu dnia na drzemki, a już pożegnaliśmy się z nim na dobre przed jej drugimi urodzinami i nie było problemu, po prostu zostawilam któregoś dnia na parapecie przy otwartym oknie i ptaszek go zabrał!!!:tak:

Ale to co zobaczylam tu w Irlandii to był szok dzieci w wieku 4 a nawet 5 lat chodzą ( a raczej siedzą w wózkach bo matce się nie chce za dzieckiem biegać:szok:)w pampersach i albo mają w buziach smoczki albo butlę z zimnym mlekiem, tu naprawdę dziecku wlewa się mleko prosto z lodowki do butelki i nie podgrzewa się go!!!!!!!!!!
I jeszcze jedno, noworodek bez czapeczki :szok:
:szok::szok::szok::szok:czy oni tam sa normalni?albo to my przewrazliwieni jestesmy:sorry2:

ULKA u nas tak samo!!:szok: ja na poczatku przeżyłam istny SZOK. i przede wszystkim brudne, ufaflane te dzieci od jedzenia ło matko.... Nie raz nas ludzie na ulicy zaczepiali mówiąc że to chyba najczystsze dziecko w Yorku:szok::-D a najbardziej przerażaja mnie te noworodki w centrach handlowych, hipermarketach, w PL też, ale nie na taką skalę:no: i z głoymi pytusiami, wyobrażacie sobie:sorry2: aż takie pajęczynki mają na tych sinych nóżętach, a ojciec latem w kurtce puchowej zasuwa...bez komentarza. już mnie to teraz nie dziwi...

Nie no dosłownie koszmar - ale co kraj to obyczaj.
Ja tam mam zamiar do hipermarketu jak najmniej zabierać bąbla.
Wolę sama pojechać i zostawić dzidzię z babcią aniżeli miałoby zarazić się jakimś paskudztwem.

reklama
Nie no dosłownie koszmar - ale co kraj to obyczaj.
Ja tam mam zamiar do hipermarketu jak najmniej zabierać bąbla.
Wolę sama pojechać i zostawić dzidzię z babcią aniżeli miałoby zarazić się jakimś paskudztwem.
Wiesz jak masz taka mozliwosc :tak:
Ja jestem zdaniem ze dziecko od poczatku powinno byc przyzwyczajana do róznych otoczen. Ja niestety nie miałam z kim zostawiac a zakupy trzeba było zrobic:-p Wolałam isc z wozeczkiem do Hipermarketu niz zostawic pod sklepikiem:rofl2:

A co do innych krajów. To juz nawet widac ta roznice w traktowaniu ciężarnych. Tu u nas dmuchaja chuchaja a tam???? cisnienie, krew mocz paseczkiem i wio po badaniu:laugh2::laugh2::laugh2: Ale wam powiem ze podobno w wielu krajach niestosuje sie czapeczek dla dzieci:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry