reklama

Obawy dotyczące niemowląt

reklama
Czyli do kiedy? Do 18stki?;-) Nadal nie rozumiem po co dodatkowo tą wit podawac skoro jest w mleku i niby pokrywa to dzienne zapotrzebowanie. Poza tym niektóre z nas podają też tran dzieciom i tam też jest wit D.

Wiecie co jestem teraz głupia juz ja nie daje kubusiowi witaminy d bo angielska i Polska lekarka powiedziała ze juz nie trzeba ze wystarczająco jest jej w mleku i ona nie widzi żadnych podstaw by mu ja podawac:szok:Wiec juz sama niewiem co robic:eek:

A ja podaje mm, (w ktorym jest wit. D), tran i czasem dodatkowo sama kapsulke i mam zamiar podawac przez najblizesze 2 lata. Mieszkamy w kraju, w ktorym ciemnica i chmury non stop, a prawdziwe slonce Pawel widzi tylko w PL, albo na wakacjach.

ELONA no w sumie to maleka jako takiego nie pije. Je dużo nabiału ale mleko (a przede wszystkim mm) jest bleeee i ew. sinlackiem się ratuję czasami :no:

odnośnie wit. D to wg. tych nowych zaleceń rzeczywiście przez caly okres wzrostu powinno się dzieciom ją dawać a i dorosłym ponoć też od czasu do czasu nie zaszkodzi ;-) i fakt, co lekarz to opinia, niestety :eek:

reklama
Nam pediatra powiedział że już nie musimy podawać, ciemiączko zarośnięte i wszystko ok. Ale przez to że u nas prawdopodobnie wit. D uczulała, to przez wakacje prawie jej nie podawaliśmy a teraz za to dajemy :happy: Czytałam też że trzeba uważać bo zbyt duża ilość wit. D też nie jest wskazana, tylko nie wiem jaka dawka jest zbyt duża ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry