reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
ja jestem antylekowa i zawsze wszystko staram się załatwiać bez farmaceutycznych wspomagaczy
Isia na szczescie żadnych problemów brzuszkowych nie miała przy wprowadzaniu nowych pokarmów więc super, ale przecież nie o to chodzi żeby Wam się maluszki męczyły, jak ten probiotyk pomaga to czemu nie ;-)

Ale probiotyk to w sumie nie jest lek jako taki,tylko "zastrzyk" pożytecznych bakterii ,bioracych udział w procesie trawienia,więc chyba można go traktowac raczej jak np. jogurt,bo te szczepy są podobne,o ile dobrze kojarzę
.
a nam pani doktor powiedziała, że przy alergii dicoflor jest dobrze brać i długo braliśmy, potem zrobiłam przerwę, a teraz znowu
a jak u was kupki?zadkie sa? u nas takie zadkawe ale my na cycu wiec podobno ma tak byc. naszczescie nie mamy problemu z kupkami, jak przeszlam na ta diete bezbialkowa to tymbardziej nie ma problemu, maly robi od 1 do 3 dziennie. jak mial miesiac to bardzo sie meczyl, bywalo ze 5 dni nie robil i byl ryk.Mialam ci wyslac zdjecia ale strasznie ciemno wyszly , musze zrobic jeszcze raz
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Ale probiotyk to w sumie nie jest lek jako taki,tylko "zastrzyk" pożytecznych bakterii ,bioracych udział w procesie trawienia,więc chyba można go traktowac raczej jak np. jogurt,bo te szczepy są podobne,o ile dobrze kojarzę.
pewnie masz racje ale ja taka już jestem dziwna że jeśli chodzi o maluszki to chce żeby do minimum ograniczyć takie interwencje - organizm ma sam trochę popracować itp. możliwe ż tak mam bo z Isią (odpukać) na razie wszystko jest ok, a jak bolał brzusio to pomagały masażyki i rumianek, ale wiadomo bez przesady - jak coś się poważniejszego dzieje to medytacja i wdychanie melisy nikomu na dobre nie wyjdzie

dobranocka
podwójna październikówka!
No to czekam na poradę: Justyna ma masakrycznie odparzoną dupinę. Aż białe krosty wyskoczyły!!! Przewijam ją często, wietrzę pupę kiedy się da (po 2 godz. dziennie), myję tylko wodą i mydełkiem Bambino (cały czas tak samo, od urodzenia nic nie zmieniałam), nie stosuję zadnych oliwek i pudrów, tylko Alantan Plus (zielony) maść, smarowałam te odparzenie Sudocremem i czymś podobnym z Nivea (kojący krem przeciw odparzeniom), teraz jak po 3 dniach nie ma poprawy to smaruję maścią na brodawki sutkowe. Siostra kazała mi kupić Bepanthen albo Tormentiol, bo ponoć najszybciej działają, ale Tormentiol okropnie brudzi... Aha, nie zmieniałam pieluszek (jedziemy na Pampersach) ani chusteczek (Active Baby). Jakieś pomysły?
reklama
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
w gruncie rzeczy pomysłu brak... no chyba że może kupsztal był inny (rzadszy np, inny skład bo nowe pokarmy) niż zazwyczaj... bo przy takich okazjach u nas skóra pupciowa też reagowała czerwienią. a te maści pomagają?
Podziel się: