reklama

Od kiedy na nocnik?

Zgadza się, danie takiego wyboru potrafi zdziałać cuda, ja też często uciekam się do takich forteli. A dziecko przy okazji ma poczucie, że też coś od niego zależy :tak:

reklama
u nas działa tekst " choć, zrobisz siku Filipku, a później spuścimy wode w ubikacji"- a że uwielbia bawić sie przyciskiem przy spłuczce to chętnie sika...ale co z tego - jak tylko ja stosuje ten manewr

Kasiad, nasze dzieci się jeszcze szybko nudza. Nocnik i klaskanie po siusianiu juz też sie może znudziło Oliwce. Dlatego jej sie przydarza zmoczyć. To niestety jeszcze nie jest nawyk. Maja dzisiaj biegała z gołym tyłkiem, jak zwykle w domu. W pewnym momencie przysiadła na swoim łózku i zauważyłam, ze jest dziwnie spokojna. Podniosłam ją szybko, a tam ....prezencik. Zrobiła sobie kupę na prześcieradło. Chyba myslała, ze jak cicho sobie usiadzie, to nikt nie zauważy.:baffled:

Wiem wiem, Ewamat, że może się jeszcze przydarzyć, w końcu Oli nie nosi pampków dopiero 3 miesiące. Nawet 3 i 4 latki miewają takie gorsze okresy, a co tu wymagać od dziecka, które nawet nie ma 2 lat.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry