martolinka
Mama i nie tylko :-)
kilolek kochana na ludzie nie zwracaj uwagi , niech mysla co chca. Najgorzej , ze Ty sama sie z tym zle czujesz. NIc tylko czekac na wizyte u dietetyka..
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
jak kobieta ktora jest wieksza ma sie czuc dobrze jesli nie ma sie w co ubrac bo nie ma gdzie ciuchow kupic....masakra jakas! 
mi też było źle z samą sobą. Jak chcesz to mogęci podać jak wyliczyć sobie ilość kalorii. Mi wychodziło że najlepiej by było żebym jadła do 1500 ale przy karmieniu możesz zejść tylko do 1800 więc tego się trzymam na razie i zobaczymy.o kur... ale się obeżresz!hehehe przy mojeje masie jakbym zjadąla 1800 kcal to bym z podłogi nie wstala. Moja durna gin w ciąży ze względu na cukrzycę kazał mi ograniczac d 1500 i po pierwszym dniu już mdlałam co chwilę. nie bierz tego do siebie, ja po prostu jestem wielka baba
a powiem Wam,z e strasznie się wstydze iśc do pracy, koszmar, taki potwór... już nawet z mężem nie mogę się kochac bo przez cąły czas myślę o tym jak koszmarnie wyglądam
no ni jestem do tego przekonana - wychodzi ze powinnam jesc 1400kcal by schudnąc, nawet gdybym nie karmiła nie wydajje mi sie to zdrowym posunięciem
no ja jjuz własnie jestem otyla, więc nie wiem dla kogo w takim razie mialoby to zastosowanie.No nie brzmi to rozsądnie...Z resztą mnie wyszło 1042 kcal by schudnąć a tymczasem ja 0,5kg na tydzień chudnę przy 1800 kcal. A w temacie kcal jestem dość mocno obeznana ;-).
Może i obliczenia wg podanego wzoru mają zastosowanie wobec otyłości (czyli powyżej 30bmi), bo przy nadwadze (26-29bmi) i przy normie wychodzą za niskie wartości energetyczne...
Ale ja specjalistką nie jestem...