• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Izu, ja nic nie napiszę. od 5 min zrobił mi się dół mentalny i nie chce się odkleic, gnojek:)
Siedze nad najnowszą diagnoza Frania i...kuźwa, dopadają mnie wątpliwosci..czy się uda..
Płacimy podatki i składki całe życie. ja nigdy nie bylam w szpitalu (oprócz porodów), zadnych lewych zwolnień, ale gdy moje dziecko potrzebuje pomocy to państwo ma mnie w doopie... 153 zł zasiłku na miesiąc! Jeszcze jeden debil z drugim pisza mi, ze się DORABIAM na niepełnosprawności dziecka.. Kurcze, dzieci sa najwazniejsze! Każda rodzina powinna miec zagwrantowane minimalne warunki do wychowania dziacka.. niewazne czy zdrowego czy chorego. Czy dzieci niepelnosprawne maja być izolowane przed społeczeństwem?..

Dobra kończę, bo jakies smęty mi sie włączyły:)
Pewnie z powodu wyjazdu na miesiąc z Franiem..
Znowy Natka będzie poszkodowana.. jej imieniny, Mikołajki
dobra, kolorowych dziewczynki

reklama
Witam
Sobota zaczęła się nieciekawą pogodą mam nadzieje że będzie lepiej do południa.
Co do Wychowawczego, sama się zastanawiałam czy nie skorzystać, ale właśnie słyszałam że straszny problem z uzyskaniem jakichkolwiek pieniędzy.
Jeśli któraś będzie miała chwilkę to proszę o informacje jakie są procedury skorzystania i urlopu wychowawczego.
Czy pracodawce może mnie zwolnić po takim urlopie?
ilizkacz-
czekam na zdjęcia

witam
ja na weekend włączam komp zeby coś optymistycznego poczytać z rana, co u Was itp a tu kiszka...
Wiem, że jest posranie w tym kraju. Ale powiem Wam że obie jesteście rewelacyjne i podziwiam Was jako matki i kobitki. Twarde i dadzą z siebie wszystki dla dobra rodzinki;) Tak trzymać choć czasem jest trudno

Sama wiem , bo po wychowawczym (regi) po tygodniu mnie zwolnili i mogli nieststy a ja się tak w pracy starałam. No ale przyszedł nowy prezes stary cap i mnie zwolnil. Więc mąż założył firmę i pracuje teraz normalnie od 7- 15 a potem prw 15-20. I to też jest posrane, żebym ja mogła posiedzieć w domku z maluchem to ten zapierdziela tyle ze syna prawie nie widzi...

Tu krótko o urlopie: http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Mlod...wawczy-2010--wymiar-urlopu-wychowawczego.html
a z tego co pamiętam to po wychowawczym najlepiej wziąć 1/2 etatu bo masz takie prawo i wtedy jesteś chroniona dalej. Każdy musi wybrać co lepsze, mniejj kasy ale zawsze coś czy totalne bezrobocie;) Ja się za późno dowiedziałam o tym rozwiązaniu

Ale byłam już w zaczarowanym parasolu (ktoś coś słyszał?) w cieplicach i dopiero tam mają miejsca żeby szkraba od stycznia przyjąć. I to też w du... z zabobrza do cieplic do przedszkola haha cchore

TRZymajcie się i nie dołujcie, popatrzcie na swoją rodzinkę na uśmiech dzieci i będzie dobrze

Ostatnia edycja:
Ahhh dziewuszki , a co my mamy powiedziec wrocilismy z zagranicy i kompletnie nic nam sie nie nalezy ani tam ani tu , bo tam maz za duzo zarabial , ja moglam tylko przez 12 tyg dostawiac 70% wyplaty a ze pracowalam na pol etatu to nam sie wogole nie oplacalo , ludzie pie..... ze za granica mozna na dzieci tyle dostac . Tak oczywiscie ale tylko wtedy kiedy rodzice zarabiaja najnizsze kwoty a maz pracowal na czerwonych autobusach dla panstwa mial dobre wyplaty i po podliczeniu wszytskiego dostawalibysmy okolo 20F :/ masakra jakas ...
A ze maz zawsze chcial otworzyc swoja dzialalnosc ( a ja nie chcialam zeby moje dziecko jakis obcokrajowiec odbieral) to postanowilismy wrocic i sprobowac .Maz otworzy warsztat samochodowy ze zlomowiskiem w Sobieszowie a ja z mala w domq , choc jak sie odbijemy chcialabym cos rowniez otworzyc jakas dzialalnosc... ahh moze za 2 latka . A narazie taty emilia praktycznie nie widzic max godz dziennie :/ czesto gesto i w niedziele pracuje bo ma duzo pracy - choc z drugiej strony nie ma co jeczec bo przynajmniej MA prace ...
A najbardziej mnie wkurza to ze np moja znajoma , rodzice kasy jak lodu , jej meza rowniez a ze oni bez pracy ( ona niby u rodzicow byla zatrudniona , ojciec placil za nia zus ) , niewazne ze jezdza bmw i maja mieszkanie za 400tys , wszystko z naj poleczki to dostali z mosu 2tys becikowego ... nie to zebym zazdroscila ale gdzie tu sprawiedliwosc ?????????????????? NIE MA JEJ ! Zawsze bylo tak ze ci biedni zostawiali na lodzie a ci co maja dostaja jeszcze wiecej , mimo ze im sie nie nalezy !

Ostatnia edycja:
hej
u nas wszystko ok ale Małej idzie kolejny zabek wiec troche krzyczy....
musze zmykac bo niewyrabiam sie ostatnio z niczym, masa roboty jeszcze przede mna!
pozdrowienia dla Wszystkich!

Ja w trakcie pakowania, allegro lezy i kwiczy - wystawiłam 1/3 aukcji.. niestety:( Szkoda ze robocopem nie jestem
Trzymajcie kciuki za nasza podróż jutrzejsza - wyjeżdzamy o 7.30, w CZD bedziemy po 16. No i o 8 rano na oddziale sie meldujemy w sekretariacie..
Dobra dziewczyny - duzo zdrowia dla maluszków i dla Was
do ...za miesiąc
pa

Aga, mam cichą nadzieję, ze bierzesz laptopa ze sobą....

Ja pomału kończę zakupy prezentowe dla swoich dzieci. ale powyszukiwałam tak rewelacyjne zabaweczki że jestem z siebie mega zadowolona. oczywiście wydałam więcej niż założyłam na początku, ale warto było:):):)

Są jakieś nocne marki przy kompie? odezwijcie się....

reklama
Witam w niedzielny poranek
ilizkacz- dziękuje za ciekawy link. Nie wiedziałam że pracodawca musi mnie przyjść z powrotem. Tylko Ciężko bez pieniędzy, muszę to jeszcze dobrze przemyśleć.

Co do przedszkoli to właśnie słyszałam że jest masakra. Sprawdzałaś w prywatnych też? Czy tylko państwowe. Niby teoretycznie mają obowiązek przyjąć dzieci z danego regionu, bo przecież jest obowiązek przedszkolny i z każdej strony nawołują żeby oddawać dzieci bo w przedszkolu się lepiej rozwijają. Eh w tym kraju jedna paranoja goni drugą. Już nie wspomnę o żłobku który jest tylko jeden!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry