• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
Do karmiących piersią mam pytanie.
Czy Wasze maluchy też się budzą w nocy bardzo często?
Moja czasem budzi sie raz, i o roznych porach, czasem miedzy 2 a 5 niekiedy zdarza jej sie pospac do 6-7:) dzis np obudzila sie o 5.30 pozniej o 7.50 i od razu przu cycu zasnela i spalysmy do 10,ale zazwyczaj po 8 juz wstajemy,czasem przed.
Co do przewijania ja w nocy nie przewijam,moze pierwsze 2-3miesiace przewijalam, ale na poczatku czaste kupki itp. Dzisiejsze pampersy fajnie wchlaniaja wilgoc i ja zawsze dotykajac pieluszki nie czuje mokrego, odzwyczailysmy sie nocnego przewijania i nigdy nam sie nie zdarzyla wpadka,nic nie przecieklo.
Kaasiutek:-D:-D:-D 3mam kciuki oby wszystko było OK!!!!!!:rolleyes:

Holly, no cos ucina ;/ ale po skopiowaniu strony, strona działa. Już na nią kiedyś trafiłam.

A co do SR... babka całkiem całkiem. Dużym plusem jest to, że pracuje w szpitalu... i jakoś fajnie będzie jak już się przyjedzie na poród to może się trafić na dyżurze, a wiadomo, że lepiej się człowiek czuje jak widzi znajomą twarz:)
Fakt... babka nieźle nawija :) z 45 minut zajęć 10 to ćwiczenia a reszta pogadanka :)

Jagódka witaj :)

Regi, bułki z LIDLA - rewelacja, szczególnie z sezamem kajzerki i paluchy mniam! Szkoda tylko że trochę daleko ode mnie ;/

Diana
, a powiedz mi czy babka uczy pielęgnować maluszka??? Bo przez telefon to mi powiedziała, że tak jak najbardziej a dzisiaj na zajęciach cisza. Hmmm we wtorek mam następne zajęcia to bym się zapytała jeśli znowu nic nie wspomni. I w ogóle robi to na bobasach :cool2:? Czy tylko opowiada?

Kochane tak dla przestrogi;) finansowej oczywiście
pewnie każda z Was wie ale napiszę że nie kupujcie teraz zabawek bo co roku tesco ma akcje Noc zabawek (są one tańsze nawet o 50% i to wszystkie!), carefour tez ma takie akcje tuż przed mikołajem
Ja zawsze tak robie i mogę pozwolić sobie na lepsze prezenty za mniejszą kaskę
A dla Majki też wybrałam taką kuchnię tefala super bo znajomi ją mają. teraz koszt 100 w tesco a na promocji może z 60;)

A jak dla mnie garnuszek był niewypałem, zresztą tak naprawdę jak wiekszośc przebajerzonych zabawek Fishera;)
Najbardziej Wiktor cieszył się z tej serii briliant basic np sortera klocków bed dzwięku w takim wiaderku. Tym bawił się długo a garnuszkiem czy szczeniaczkiem uczniaczkiem nic.

Izu, prosze o info dokładne - kiedy ta noc i co to za klocki z tej serii briliant basic?
Co do garnuszka - potwierdzam. mamy po sisostrzenicy - zainteresowanie średnie, trudno włożyc klocek przez otworek. Szczeniaczke tez sie kurzem pokrywa - używany raz na tydzień przez chwile dosłownie

I znów sama ślęczę po nocy.... Ja do fishera też jakos nie mam przekonania, Nat ma garnuszek, wkłada sobie do niego literki magnetyczne na lodówkę:):) lepsza miała zabawe z takiego pieska szczekającego na sznureczku, chodziła z nim dłuższy czas na spacerek po mieszkaniu...

W końcu cos tam wymyśliłam - dla Nat laptop, dla Bastka wielofunkcyjny jeździk pchacz, na mikołaja dla Bastka juz jada różne grzechotki i zabaweczki, dla Nat kupimy tablicę do pisania - taką szkolną, z kredą.....zamkniemy się w 200 zł. to chyba i tak niedużo, zwłaszca jak sie obejrzy ceny w marketach... kurcze ciężko wybrac coś sensownego w dobrej cenie.
Co do prezentów to jeszcze rodzice, teściowie, siostra P. z mężem, chrześniak P. moje 2 mlodsze siostry i jedna starsza z mężem, jeszcze babcia...aż mi sie zimno robi na samą myśl....no i sobie nawzajem tez jakiś drobiazg chociaż.....raaaany

Dziś cały dzień jakiś taki głupi, łeb mnie bolał jak nie wiem....

Fajnie, ze jest znów nowa twarz/:) witaj jagódka:)

Mój mały idzie spać około 20 a o 22 już się budzi do cyca, czasem nawet szybciej, jak prześpi 3 godziny pod rząd to jest święto. Budzi się na cyca i zaraz zasypia. I tak co noc, już nie wiem co mam robić, dostaje na noc kaszę łyżeczką bo butli nie chce tknąć, czasem zje nawet ze 100ml a czasem jedną łyżeczkę. już 6 miesiąc nie przespanych nocy, zaraz wracam do pracy i nie wiem co to będzie..... dodam jeszcze że wstaje 0 6 i koniec spania

Izu/- odnośnie pielęgnacji maluszka jest bardzo dużo ciekawych filmików na youtube. My z mężem nie mieliśmy wcześniej kontaktu z niemowlakami ani noworodkami, mieszkamy sami i kąpać uczyliśmy się właśnie z filmików na youtube

Witam,bardzo dziekuję za miłe przywitanie wśród mam :)))
Leonard piekne imie,niech zdrowo sie chowa.
Dziewczyny czy widzicie to co ja, za oknem piekna pogoda nareszcie...troszkę więcej życia dodaje to słonko.
Pozdrawiam i do później,miłego dnia...

FraniowaMamo tu jest link do kojca , cos mowilas o lozeczku i znalazlam cos takiego za 70zl moze ci sie przyda :) Kojec drewniany - Ogłoszenia - Jelenia Góra - Jelonka.com
Dziendobry wszytskim mamom :) Piekna dzis pogoda to prawda , czekam az sie mala obudzi i uciekamy na spacerek bo podobno w przyszlym tyg ma byc bardzo zimno wiec trzeba wyjsc z domu jeszcze :)
A co chodzi o spanie dzieciakow , moje emilka jeszcze jak na piersi byla przesypilala cale nocki a dokladnie od 7 tyg zycia , wczesniej budzila sie max 2 razy :) i mamy tak do tej pory spi najczesniej od 20 do 7-8 rano :) takze mam wieczorki dla Tatusia ...
Milego Dnia Panie

hej hej
no i zaczyna się piękny weekend;)
szkoda tylko że mój m idzie jutro do pracy:(

Co do zabawek w tesco to wiadomo jakieś tydzień przed Mikołajem i (na pewno bedzie jakaś przecena nocna), ale to jeszcze tyroszkę cierpliwości. Na pewno jak bedę już coś wiedziała to dam wszystkim znać.

Zabawki z serii briliant np klocki to takie ~ MIKOŁAJKI ~ Fisher Price Pierwsze Klocki Sorter (1319230376) - Aukcje internetowe Allegro
mój maluch bawił się nimi o wiele lepiej niż tymi z bajerami i tak samo pieskiem do ciągania;) Też z tej serii.

A własnie ja polecam dla 2 latków laptopy fishera (cenA WYSOKA, ALE TRWAŁE bardzo no i naprawdę to jedyna zabawka którą misiek jest zachwycony;)

co do kojca, jak Ci się podoba taki Franiowamama to moja znajoma sprzedaje taki sam ale w niższej cenie jakoś chyba 50 zł więc jak coś mogę się spytać tylko ten bez spodu.

reklama
Franiowej Mamie chyba na spodzie nie zalezy bo chce przerrobic na baierki ;) ja tak przegladalam ogloszenia i jak zobaczylam odrazu wpadlo mi w oko :)
To czekamy na wiesci o tej nocy :) choc ja juz mam prezencik dla mojej kluski chetnie sie wybiore :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry