• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Izu kochana, jak byłam w szpitalu i urodziłam Bastka, przyszła położna a ja do niej że nie wiem czy tymi moimi wklęśkami wykarmię synka a ona mi na to : takie groszki najczęściej są bardziej wydajne niż balony xxl:):) podbudowała mnie:) ja mam normalnie takie niewielkie B, teraz sporawe C a po karmieniu B:) dasz radę:)
Wiesz, ja tez sporo spotkałam kobitek, które po prostu nie chciały karmić z własnej woli : jedna - bo che wypić wieczorem kieliszek wina, inna - bo nie chce być uwiązana przy maluchu jak pies i nie móc wyjechac na weekend, kolejna - bo mi piersi obwisną... nie do nas należy krytyka:):) ale cos tam po cichu pomysleć można...mimo to - nadal uważam że każda ma prawo decydowac jak chce:)

reklama
Ola, to mnie pocieszyłaś :)
Chyba zaczyna mi się chcieć spać :) Hurrra :)

A jeszcze mam pytanko, czy któraś wie może gdzie można po południu kupić swieże bułki, najlepiej na Zabobrzu. Mam w domu francuskiego pieska, więc same wiecie...:crazy:

izu-- Gdzie chodzisz na Szkołę Rodzenia? Ja chodziłam w szpitalu, bardzo interesujące przeżycie
hehehe co do piegów to pewnie po porodzie się zmienią :) Trzymam kciuki żebyś wytrwała w postanowieniu karmienia piersią
Co do bułek to może w LIDLU? widziałam że tam pieką tylko nie wiem do której godziny

Buleczki swieze maja na kiepury prawie na koncu nie wiem jaka to ulica ale sklep jest na rogu w bloku, maja je od 18 ale trzeba sie spieszyc bo szybko znikaja :) wiem bo sama tam kupuje czasem jak mam czas podjechac ... nawet w niedziele maja swieze :)
A do szkoly rodzenia w szpitalu ja tez chodzilam , calkiem calkiem .Babka straszna gadula i trzeba jej 100 razy powtarzac ze chcesz sie nauczyc oddychac ! Ale pozatym to pozytywne wrazenia . ;)
U nas sie powoli uklada ,po miesziecznych poszukiwaniach lokatorow na mieszkanko nasze udalo sie wczoraj ! huraaaa problem z glowy :)
MSSMILE witamy z nami , super ze sie gronko powieksza :)
Ja tez jestes swieza tu ale staram sie udzielac w miare mozliwosci ...
Milego dnia Kobietki , choc na Zabobrzu pogoda okropna :(

Witam z rana:)
Kasiutka-lobuziara mowisz-hehe:) chyba najlepsza uczennica:cool2::cool2::cool2: najwspanialszej nauczycielki-i nie slodze!!:cool::cool::cool:
Przy dziecku nie zawsze czasu jest dostatek,ale obiecuje ze postram sie byc z wami na biezaco. Co do karmienia- ja tez uwazam ze kazdy ma prawo wyboru.JA karmie do dzis,juz prawie 8mies i nadal zamierzam karmic,nie wiem jak dlugo... Ale czasem sie denerwuje jak ktos moze karmic a nie karmi. Jak moznanie dac dziecku tego co najlepsze... Taka mala refleksja,ale nie potepiam osob nie karmiacych.Kazdego indywidualna sprawa!
Poki co lece zrobic sniadanko mojej Niuni.bo juz mnie wzywa:)
Milego dnia:)

Regi, ja właśnie do szpitala... Babka nie bierze dużo, bo jak czytałam to prywatne szkoły rodzenia biorą 1500 zł za kurs.
Diana a z której części kiepury, bo kiepury ma dwa końce :D. Na rogi koło ZUSu???

Ostatnia edycja:
Izu z tego co wiem to jest blok nr 45 ale na 100% nie dam sobie raczki uciac , bo poprostu dam chodze czasem ale nigdy nie patrze na nr :p a ze mieszkam w jeleniej kilka miesiecy to juz wogole :P , w kazdym razie to jest kawalek za zusem :) i tak jak mowie najlepiej o 18.15 bo ludzie sie zucaja na buleczki swiezutkie heheh e
ja osobiscie tez bylam zadowolona z tej szkolki , tyle tylko ze tak jak mowie babeczka strasznie duuuuzo gada a wazne jest zeby nauczyc sie oddychac , bynajmniej w moim przypadku strasznie pomoglo mi to przy porodzie.
Ale mamy deszczyk za oknem ... ehhh

a sama chodzilas czy z mężem? Mój się dziś zbuntował i powiedział że on nie będzie chodzić :( Mam nadzieję, że nie będę wyglądać jak kosmitka przychodząc sama. Ale babka mi mówiła, że dziewczyny też same przychodzą.
Tam trzeba przyjść od razu przebranym czy można sie przebrać na miejscu? Bo ponoć będzie to w jakiejś sali gimnastycznej, a nawet nie wiedziałam że szpital takową posiada :)

IZU jest to sala i kilka meteracy takich jak w szkolach podstawowych :)
Ja juz zawsze w dresie przychodzilam , buciki sciagasz wiec potrzebujesz w zimne dni skarpetek w miare cieplusich :)
Oczywiscie jak przyjdziesz w miare wczesnie to sie mozesz przebrac w toalecie pewnie :) choc tu glownie chodzi o ciwczenia poprostu zaloz cos w czym ci wygodnie i jak podniesiesz noge to nie peknie np ;)
Ja chodzilam z mezzem , bardzo nam sie podobalo , ale z nami byla dziewczyna ktora chodzila sama ;) wiec sie nie przejmuj ...
Wazne zeby byl z toba w tym najwazniejszym dniu !
Mam nadzieje ze ci sie spodoba :)
Ja chodzilam raz w tyg przez 2 miesiace , pozniej stwierdzilam ze i tak nie ma po co bo babeczka opowiadala 5 razy to samo ... takze idelny termin wybralas

reklama
Ja też chodziłam z mężem, ale były również kobietki same. CO do prowadzącej super babka, ale rzeczywiście trzeba jej przypominać. Mi bardzo dużo dała ta szkoła, strasznie byłam negatywnie nastawiona do szpitala, a dzięki temu że tam chodziłam jakoś się z nim oswoiłam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry