• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
ufff.... poprasowalam wreszcie :-)
a M. juz jedzie do domku i byl w sklepie zamowic ta krowe bo na miejscu juz im braklo hii

Holly > Super że wszystko dobrze!!! i dobrze ze poszlas przynajmniej teraz spokojna bedziesz :-)
ja moge dać ći przepis na babke fajna jeżeli lubisz takie cuda... z orzechami i skórką pomarańczy i pachnie świętami od razu :-)
ale można też modyfikować > ja ostatnio niemiałam orzechów i przyprawy piernikowej ale dałam amaretto i zrobiłam ciaasto pół na pół białe i ciemne ...

a ja dzisiaj znowu dzwonilam zeby umowic Mala do kardiologa ale nadal nie umawiaja na nowy rok :-( a chce isc na NFZ ... mam dzwonic w nast. tyg.

Izu > fajna ta stronka :-)
jak tak patrze na te zdjecia to az mi slinka cieknie bo ja straszny łasuch jestem hihi
a te czekoladowe cudeńka... mniamiii

Ola > dzięki za przepis!

Kasia > owszem tez uwazam ze forum to dobre miejsce na wypisanie sie ;-)
ale jak czytalam co tu sie dzialo to tak bardzo ostro ten temat poleciał hihi
Ja też poroniłam i wspominałam chyba tutaj o tym kilkakrotnie i troche rozumie te kobiety...
aaa z tymi kredytami! wrr... nieznosze bankow hihi
oby szybko udalo sie zalatwic! :-)
nie chcialam zeby to tak wyszlo ze kogos "opierdzielam" hihi

Kochana, jak ja Ci zazdroszczę tego domu, i Wam wszystkim które mieszkacie bez teściów za ścianą... Wrrr, właśnie trwa przeprawa pt. "jak nie ochrzcicie Leonarda to macie się wyprowadzić". Masakra...

Kochana, jak ja Ci zazdroszczę tego domu, i Wam wszystkim które mieszkacie bez teściów za ścianą... Wrrr, właśnie trwa przeprawa pt. "jak nie ochrzcicie Leonarda to macie się wyprowadzić". Masakra...

NO fakt, z teściami to najlepiej na zdjęciu, chociaż kurcze no ja na swoich nie mogę narzekać. Ale jak bym miała z nimi mieszkac? nie daj Boziu:) Zuza ja też nie lubię banków chociaż pieniądze dają, a kredyt taki ze hihi Ola i Miłosz jeszcze będą płacić a co, niech się uczą, że nie ma nic za darmo! :)

Kurcze poarłam dziś 3 gołąbki, brzuch od kapusty chyba podwoił swój obwód nie mówiąc juz o sferze zagazowania ihihiih :) a ten śnieg to już chyba przesadza dziś!

Dotarłam :) Przeorałam się przez ten śnieg :D
Oto przepis na murzynka:
1 margaryna, 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru, 1/2 szkl. wody. Wszystko gotować na wolnym ogniu. Odlać pół szklanki. Ostudzone wymieszać - dodać 4 żółtka, 2 szklanki mąki, 2 łyzeczki proszku do pieczenie i ubita piana z białek. Piec w temp. 180 stopni. bez termoobiegu (bo jeszcze takowego nie było za czasów mojej mamy :D)
Aha i zeby nie przyszło nikomu wlewać do dużej blachy :D Bo ja kiedyś tak zrobiłam :) Wyszedł placuszek :D
To jest przepis na taką podłużną długa blaszkę - tylko tą długą, bo są różne rozmiary.

Dotarłam :) Przeorałam się przez ten śnieg :D
Oto przepis na murzynka:
1 margaryna, 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru, 1/2 szkl. wody. Wszystko gotować na wolnym ogniu. Odlać pół szklanki. Ostudzone wymieszać - dodać 4 żółtka, 2 szklanki mąki, 2 łyzeczki proszku do pieczenie i ubita piana z białek. Piec w temp. 180 stopni. bez termoobiegu (bo jeszcze takowego nie było za czasów mojej mamy :D)
Aha i zeby nie przyszło nikomu wlewać do dużej blachy :D Bo ja kiedyś tak zrobiłam :) Wyszedł placuszek :D
To jest przepis na taką podłużną długa blaszkę - tylko tą długą, bo są różne rozmiary.

no taaaaaaaaaaaaaaaak kurde tylko kto teraz mi pójdzie do sklepu :P:P:P

ZUZA, a ja wcale tego nie odebrałam tak, że było ostro. mi to sie własnie podobała ta nasza dyskusja bo była na poziomie i z zachowaniem odpowiedniej kulutury, bez jakichś wyzwisk, chęci na siłę przekonywania do własnych racji. moim zdaniem bardzo ładna wymiana myśli i opinii.:):)

Co do teściów. Ja mam tylko teściową, teść nie żyje. ona jest złotą kobietą. mieszka z córką, jej mężem i synkiem w domu obok mojego. nie wyobrażam sobie wspólnego mieszkania, ale tylko ze względu na ową córkę gdyż mammy bardzo podobne charaktery i nasze stosunki nie należą do łatwych. co nie zmienia faktu że sa dość miłe i poprawne, ostatnio nawet pokuszam się o myśl, że ją polubiłam. ale wspólne mieszkanie???? NEVER:):):)

Holly, wpadłam ino zeby napisac że sie cieszę.
Powiem Ci ze tak sobie myślałam, że to kwestia niedojrzałości OUN, ale dobrze ze dr Siejka to sprawdziła. Dr W to naprawde strata czasu, pieniędzy i zdrowia psychicznego.

Boli mnie gardło:(
Chyba mnie jakies choróbsko dopada:(
Mam nadzieję ze nie kurka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry