• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

aż 160ml Pałeczka powiadasz :) :) :) hehehe
moja Natasza młuci jedzenie aż się uszy trzęsą :D :D czasami daje jej obiadki - te po 190g :) i zjada całe :D a na kolacje to robię jej kasze tak ze 160 ml, a w ciągu dnia wypija 4Xmleko po 180ml... aż się boję ile ona waży :D Ale bynajmniej długa jest to tak strasznie tego nie widać :D

Daria, ja dobiegłam do Shela i przestało padać :D bosko, a teraz widzę że słonko wyszło :D podejrzewam, że za jakiś czas znowu wyjdę bo nudzi mi się samej w domu ;(

reklama
Aga ja nie mogę odpowiedzieć, bo fryzjerkę mam w domu - siostra P. :)
a jak bym nie miała, to myślę, że gdybym miała 2-latkę w domu, która by się kręciła i wierciła i za nic w świecie nie dała się obciąć to wtedy bym poszła - na zasadzie niech ktoś inny się użera :) :) :) :) :) U mnie w rodzinie jest dużo maluchów i ze słyszenia wiem, że mama zawsze obcina włosy.
Tak sobie pomyślałam, że jako koleżanka jest fryzjerką to niech tnie wszystkich a dla dzieci zrobi osobne stanowisko. Zawsze to jest większa szansa na dotarcie do klienta.
No nie wiem, takie moje stanowisko w tej sprawie.

A pytałam się coś i nie wiem czy widziałaś na grupie ;) mam 2 kurteczki naprawdę w fajnym (bd) stanie - mogę przesłać zdjęcia, to może będziesz chciała do siebie na aukcję?

Izu, zaczęłaś nową strone więc kopiuje swoje pytanie, zeby nie umknęło:)

Dziewczyny, mam pytanko na prośbe znajomej. Proszę o szczere odpowiedzi.
Dziewczyna chce otworzyc swój biznesik - fryzjera dla dzieci.
Wyglądałoby to tak, że dziecko siedzi w samochodziku/królewny na tronie, przed dzieckiem małe lustro (bbardziej dla mamy i fryzjerki), obok ekran z bajakim. Przed czy po cięciu zabawa w kąciku zabaw - kuleczki itd. Koszt wizyty jakies 20 zł.
Możliwośc kupna ramki na pierwszy pukiel włosów itd.
Czy myślicie ze to w JG się sprawdzi? Czy wy poszłybyście ze swoimi pociechami do takiego fryzjera?
Powiem ze miejsce b atrakcyjne wybrała - tesco, zero probl z parkowaniem itd.
Prosze o szczere odpowiedzi:)
Ja swoja opinię narazie przemilczę:)

No mi sie wydaje ze Moja Mala za malo mleka ma w ciagu dnia bo zazwyczaj przez caly dzien jakies nie cale 300ml i w nocy 3 razy cycus:(ale mysle ze ten cycus to juz nie takie mleko jakie powinno byc....U nas praca wrze w sumie jeszcze tylko zakupy i jutro Wielki dzien:)) szkoda ze nie dalam rady pojechac z Monia ale jeszcze na dodatek tego pradu nie bylo:/ A co to fryzjera to z Moja nie byloby narazie potrzeby isc bo wloski ma liche poki co......ale jesli interes wypali to odwiedzimy kiedys:)

Te kubeczki ze zdjęciami na preznt super pomysł, dla dziadków takie zrobiliśmy na miejscu w Kamiennej.

Co do fryzjera, to nie wiem, nie mam dziecka, więc się nie wypowiem.

Za zakończeniu roku szkolnego dzisiaj z Emilką byłam, świadectwo piękne, ale zła wróciła, bo wszystkie dzieci dostawały jakieś nagrody, książki, dyplomy albo na pizzę szły, a cała klasa mojej E nic nie dostała... I Emilka rozżalona wróciła.

Izu no wygonił nas ten deszcz eh..... ja dopiero wróciłam mała zjadła obiadek pierwszy raz duży słoiczek :)
Franiowa nie wiem szczerze o ile wiem dzieci boja sie fryzjera pomysł mi się szczerze mówiąc podoba ale nie wiem czy w jeleniej by to wypaliło choc nie powiem gdybym miala wybór i isc normalnie do fryzjera a w takie miejsce specjelnie dla dzieci to bym to drugie wybrala wlasnie

Pałko niestety Monia też nie dotarła ;-(
Franniowa ja nie wiem co na ten temat myślec. Wiem ze w Jeleniej ciezko jest z czyms wystartowac, ale jesli bylaby pierwsza moze by to szlo? Bo jak rodzic pojdzie raz z dzieckiem, moze malucha to zacheci i sam bedzie tam gnal? Nie wiem:-/ A w tesco dobra lokazlizacja, bo sie tlumy przewijają, ale jeszcze musiała by zrobic sobie reklame. Moze niech sprobuje, kto nie ryzykuje ten nie ma;-) a moze okaze sie interesem jej zycia;-)
Izu moja tez kiedys zjadala cale sloiki, duzo kaszki 2xdziennie sloik owoco, niestety ok roku jej przeszlo i ciezko bylo cos wmusic, a ciasteczka chrupeczki itp zawsze chetnie, ale ostatnio jej przeszlo i nie zapeszam ladnie je, oby tak dalej. Moze juz wylajtuje i nie bede sie tym tak przejmowac;)

Franiowa rewelacyjny pomysl ma Twoja kolezanka i przyznam sie ze tez o czyms takim ostatnio pomyslalam bo widzialam cos takiego i bardzo mi sie spodobalo :-) a jak juz bedzie w jg to ja z Mala chetnie sie wybiore :tak:
i zgadzam sie z Iza ze najlepiej jakby to bylo jej dodatkowe stanowisko tylko dla dzieciaczkow bo niewiem czy tylko z tego przetrwa ;-) a wsrod moich znajomych ktore maja dzieciaczki to wiekszosc kombinuje i zagaduje jakos Maluchy i mimo wszystko chodza z dzieciakami do fryzjera a nie obcinaja same...
pomysl fajny!
tylko potrzebna dobra reklama :-)

Ostatnia edycja:
Izu to faktycznie Nataszka ma apetyt ;-) ale to dobrze, niech je na zdrowie jezeli ma ochote bo pozniej jak juz zacznie biegac to bedzie coraz mniej jadla :-)

Pałeczka ja ostatnio sie dowiedzialam ze moja Mala ( a jest troszke strarsza od Twojej) powinna jeszcze dostawac do 500ml mleka (modyfikowanego oczywiscie a nie zwyklego krowiego) na dobe i w sumie miec 3 mleczne posilki na dobe. Wiec ja jej daje rano i wieczorkiem po 210ml mleka i w ciagu dnia zjadla np. kaszke mleczna lub jogurcika.
Oj to jutro wielki dzien! :-)

Dareczka widze ze apetyt Małej rosnie :-)

reklama
Mi osobiście ten pomysł się b podoba. Przy Natce zero problemu bylo - ona miała włosy długie, lekko kręcone, jak bym jej nie podcięła zawsze bylo ok. ale przy Francu.. Strzygę go w CZD i ze strachem myślę co będzie podczas naszej przerwy zimowej..
U nas chyba nie ma zwyczaju takiego.. poza tym wiadomo, że każdy oszczędza gdzie może, matca do fryzjera nie pójdzie a tu z dzieckiem:)
Taka nasza rzeczywistość
A ta koleżanka chce miec fryzjera TYLKO dziecięcego. Wyliczyła, że musiałaby miec min 10 klientów dziennie. Czyli 240 miesiecznie, czy to jest realne?
Trzymam kciuki za nią z całej siły kurcze..

Melduję przy okazji, że Franc puścił dzis pieknego gila, posampas. 4 dni od skończenia antybola:wściekła/y: Oczywicie juz zaczyna rzęzić:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry