• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Hej.
Alexandriaa mi się wydaje, że do księdza wystarczy pójść tak gdzieś 1-1,5 miesiąca przed chrztem.
Moja mała na poczatku też się budziła co 2 godziny, a teraz 1 raz góra 2 razy, także może Twój Sebastianek też sie poprawi;-) Chociaż dzisiaj w nocy to była masakra od 2 chyba co godzinę mała się wierciła i stękała i w dzień mało co spała, za to po 20 padła jak zabita i nawet ani razu smok jej nie wypadł:-)
Kupiłam jej karuzelę z projektorem z fisher price na pilota,a ona ma ją gdzieś.
Ale Ci zazdroszczę domku, też mi się marzy taki z ogródkiem;-)
Ciekawe co to za bodaki w netto były, a i pampersy po 39,90 w promocji.
Mam nadzieję, że jutro będzie w końcu ładna pogoda, bo od 2 dni nie ruszam d..py;-) a nie przepraszam wczoraj u księdza byłam. Ale podobno zapowiada nam się ładny weekend, może jakis gril będzie:tak:
Miłego wieczoru i spokojnej nocki.

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Pogoda piękna to pewnie wszystkie na spacerach z dzieciakami:-D U nas też trochę zakupów- kupiliśmy piekna kolorową piaskownicę dla dzieciaków- mam ogromne podwórze przed domem to i miejsce jest;-)
Śliczna, duża piaskownica 150x150 (1005171791) - Aukcje internetowe Allegro
Dodatkowo małemu tez karuzelkę, ale nie jest zachwycony. Była w komplecie z zawieszką no i tak zawieszka hit calkowity- mały wpatruje sie jak zaklety, gulga do zwierzątek, jest przeszczęśliwy. Oczywiście też na allegro:
KARUZELKA z PROJEKTOREM + ZAWIESZKA - HIT 2009 (997461509) - Aukcje internetowe Allegro

Dodatkowo Natalce konika na biegunach na urodzinki. Nazbierały sobie dzieciaki w skarbonce sporo pieniążków to matka poszalała:tak:

Szykujemy się do chrzcin. Już za tydzień. Kupiłam Sebusiowi sliczny gajerek- przejrzałam oferty sklepów- poniżej 100 zł nawet nie ma o czym mówić. Więc przeleciałam się po ofertach allegro i znów okazja za 30 zł. Używany, ale jak to bywa w tym przypadku dziecko miało garniturek na sobie godzine w kościele;-) Więc jakby nowy:-D Mam nadzieję tylko że pogoda udana będzie i że maluchy wytrzymają w kościele... Wyszło mi że będzie około 35 osób. Obiad w knajpce wycieniono na 1165 zł- z kawą i napojami, ale bez ciasta i wódki. A jak Wy organizujecie przyjęcie- w knajpce czy w domu? Mi w końcu wyszło tak że po obiedzie spora część gości przyjedzie jeszcze do mnie do domu na dodatkowe kameralne przyjątko;-) więc muszę i tak wyszykować jakieś zakąski i trunki.Ale w sumie i tak miałam coś podobnego w planie. Wkurzył mnie tylko mój ksiądz- początkowo miałam miec mszę o 11.30- to główna msza u nas w parafii. Ksiądz natomiast wymyślił że kościół mały i dziecko kiedy płacze denerwuje ludzi!!!!!!! I mam osobną mszę tylko dla nas i naszych gości o 14... Hm, mam mieszane uczucia...zawsze mi się wydawało że to nie tylko rodzina przyjmuje dziecko do grona wiernych ale społecznośc danej parafii również... Co o tym sądzicie?

Dziewczyny mój Sebastian praktycznie w nocy się już nie budzi. Śmieję się że to rekompensata za te pierwsze ciężkie tygodnie. Zasypia po kąpieli i karmieniu koło 22. Biorę go do karmienia na śpiąco koło 1 w nocy i potem śpi do 6 - 7 rano. Jak zasypiam wcześniej i nie karmię go koło 1 to budzi się koło 4-5. Cud malina:-)

No uciekam bo Natalce trzeba obiadek podgrzać a zaraz i Sebastian wstanie na jedzonko. Miłego dnia mamuśki:-)

Witam kochaniutkie,
śliczna pogoda za oknem. Ostatnio jest coraz cieplej i pewnie wszystkie spacerujecie. Moje milczenie jest wynikiem zepsutego kompa, dzisiaj Kochany wrócił nareszcie z pracy i dorwałam się do laptopa. PCeta trzeba do serwisu jutro odstawić. Na razie wszystko w porządku, dzidzia często się rusza:-D cieszy mnie to bardzo, wizyta 04. maja. Ciekawe czy wszystko dobrze, prawie wszyscy znajomi dziwią się że jak na 6 m-c to mały brzuszek mam:confused: nie wiem, jak dla mnie akurat:-) może dlatego że przytyłam dopiero 4 kg od 17 tyg, ale miałam nadbagaż z wcześniej więc raczej wszystko w normie, teraz pewnie waga więcej pokaże, bo od 3 tyg co dokładnie 3 godz głodna jestem jak wilk, też miałyście coś podobnego? Trochę z zazdrością patrzę na te wszystkie wózeczki od których zaroiło się na chodnikach, ale na nas też przyjdzie czas:happy:

Pozdrowionka dla dzidziusiów i mam

Hej dziewczyny.
Nie za wiele napiszę bo mała już brzęczy;-)
Al. Szyszkowska to dzieciaczki bedą miały się gdzie bawić:-)Moja Milenka też już oswoiła się z karuzelą fisher price i czasami wymusza żeby ją włączyć;-)
Faktycznie udało Ci się okazyjnie kupić garniturek dla Sebastianka, a ksiądz nie ładnie się zachował. Powinien Was spytać o zdanie, czy wolicie na osobnej mszy chrzest. My też robimy przyjęcie w knajpie, nie chce mi się bawić w domu z przygotowywaniem jedzenia.

dobraczarownica ja w sumie jadłam normalnier tak jak przed ciążą, tylko że w 7-8 miesiacu miałam straszną ochotę na słodycze, gdzie wcześniej patrzeć na nie nie mogłam. Powodzenia na wizycie, daj znać jak tam dzidzia rośnie;-)
Uciekam do maludy, buziaczki papa

Hej!

U mnie już po chrzcinach, ale mały jakoś w aniołka się nie zamienił;-) Co do nocek, to jest naprawdę o.k. Budzimy się na 2 karmienia. No ale w dzień mam problem - dalej karmię piersią, a synek tak około południa zaczyna domagać się cycusia co godzinę, a czasem nawet godziny nie wytrzyma. I tu jest dylemat - dokarmiać, żeby przerwy były dłuższe (dzisiaj tak zrobiłam, bo miałam dosyć jego marudzenia), czy męczyć się dalej, bo mały dobrze przybiera na wadze. W środę ide do pediatry, to zapytam, co robić.

Pozdrawiam i spokojnej nocy.

hej kobietki :)
nie bylo mnie jakis czas ale juz wracam hihi
musze Was tylko nadrobic... caaaly miesiac hehe troche mam do poczytania :)
u nas wszystko ok, wrocilysmy juz do holandii...

poczytam i napisze wiecej pozniej

pozdrawiam :)

Uuuu troche czasu minelo odkad ostatni raz pisalam na forum…. 20 marca !!!
Wiec biore się za czytanie i odpisuje po kolei…
Pewnie niektóre tematy będą już nieaktualne no ale… trudno J

Alexandriaa > my byliśmy u okulisty w jeleniej na Kopernika ale nie pamiętam jak ta kobieta się nazywa…. Badanie po prostu koszmar!!! Az plakac mi się chcialo L tak bardzo mi było szkoda Malutkiej…. Na szczescie wszystko dobrze i już nie musimy tam wracac.
Ja przepisałam Lene do przychodni na Grottgera. Chyba Al.Szyszkowska napisala ze tam sa tanie szczepionki i poszlam za jej rada za co wielkie DZIEKI J obdzwoniłam chyba cala jelenia i sprawdzałam ceny ale tam faktycznie najtaniej. My zdecydowaliśmy się na 6w1 + pneumokoki. Lenka bardzo płakała po szczepieniu a pozniej przespala caly dzien J

Al.Szyszkowska > dzieki za info o szczepieniach szczepieniach przychodni na Grottgera J przeniosłyśmy się tam i byłyśmy na pierwszym szczepieniu.
Słyszałam o tym ze mops może pokryc koszty szczepien niestety nam nie udalo się na to złapać L no i widze ze tak jak ja zrezygnowałaś z rotawirusow J
Oo widze ze pytałaś o kupy…. J u mnie ten temat ostatnio był na pierwszym miejscu!
Moja Mala dostaje duza porcje żelaza bo caly czas ma anemie wiec jest a raczej było ciezko z kupka. Tez już były chwile ze 3-4 dni czekałyśmy. Ale pani doktor podpowiedziala nam żeby dawac rano na czczo dziecku troche wody do picia a jak 3-4 dni mina bez kupy do dac Malej pol łyżeczki świeżego soku z jabłek z sokowirówki i naprawde dziala J a teraz po kolejnej podpowiedzi lekarza daje malej rano na czczo cebion wymieszany z żelazem i robi elegancko codziennie kupke J
No a ja już calkowiecie zrezygnowałam z cyca bo już pusto było.

Holly101 > Witaj na forum! J
Ja rodziłam w jeleniej i jestem bardzo zadowolona J
Owszem miałam swoja polozna i uwazam ze warto bo się nie męczyłam, szybko urodziłam i pozniej miałam sale 1 osobowa z czego bylam bardzo zadowolona. Ale wiem tez od dziewczyn które rodzily w jeleniej bez swojej poloznej ze było ok. i sa zadowolone.
Zadzwon do szpitala w jg i spytaj o możliwość obejrzenia oddzialu.
Pozdrawiam.

Msdracula > co u Ciebie? Jak się czujesz?
Ja rodziłam w jg i moja polozna nie zalowala mi znieczulenia J

Lillly > witaj na forum!

Pozdrawiam Was wszystkie J

troche nadrobilam ale moja zegarynka juz sie obudzila hihi
normalnie moge zyc bez zegarka wystarczy mi dziecko :)
teraz lezy w bujaku i smieje sie do zabawek - normalnie caly czas usmieszek ma na buzce :)

Lenka juz ustalila sobie rytm dnia i nocy. Przesypia slicznie cala noc od 20-21 do 6 rano pozniej zmiana pampersa i jedzonko i znowu spimy do 8-9 :)
a w dzien je co 3 godzinki a w miedzy czasie przysnie na pol godzinki lub godzinke wiec ja wtedy biegiem wszystko ndrabiam :)

My juz po chrzcinach. Robilismy 18 kwietnia.... alez ona bajki opowiada tym zabawkom :) ....
na chrzcinach Malutka przespala cala msze az ksiadz sie smial. Impreza byla fajna. Obiadek, deser i kawa z ciastkiem. Niebralam zadnego torta i byl tylko szampan.

Tak jak pisalam wyjechalysmy juz do NL. jechalismy 12 godzin ( w tym postoje i korki :) Pojechalismy na noc dzieki czemu Mala podroz zniosla super i prawie caly czas spala a pozniej rano postoj na parkingu i mialam podgrzewacz do butelek samochodowy wiec swieze jedzonko miala :)
a pogoda tutaj super. na drugi dzien pojechalismy do Hagi i posiedzielismy na plazy nad morzem :) no i spacerki ...
a Malutka w krotkim rekawku i bez czapeczki :)

ok... zmykam bo idziemy na spacerek....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry