reklama

Olkusz i okolice

reklama
koniczynka czyżby PCO?? Ja wg lekarza nie mogłam mieć dzieci i te dwie kreseczki na teście były dla mnie wieeelkim szokiem, dla męża z resztą też ;-) Ale to dłuższa historia.
Mika wózek kupiliśmy X-Landera z kolekcji 2010:
Zobacz załącznik 294255
Łózeczko : mały miś.jpg
A pościele niebieskie i tu sie przyznam szczerze że to ze względu na kolory dominujące w pokoju (wenge i turkus) :zawstydzona/y:
Zobacz załącznik 294257Zobacz załącznik 294258
najprzyjemniejsze chwile w ciąży - zakupy mam już za sobą :-(

Mika dobrze, żę Dominika to spokojne dziecko co prawda tak jak piszesz Wojtuś nadrabia za dwoje ale może tez się wyciszy. Rany jaka ty wypruta musisz być wieczorem :szok: Miejmy nadzieje, że maly się jeszcze uspokoi i będziesz miała czas na odpoczynek ;-)

wiola zakupy super!!!! a ta pościel też super!! i co z tego że niebieska, moja Dominika miała zieloną i niebieską :-D teraz dopiero się dorobiła jednej różowej :-D a znowu Wojtek, ma wszystkie kolory świata pościeli, nawet różowe :tak:
a wózek.. marzenie :-) też taki chciałam :-D nie będe wspominać o łóżeczku.... ale nasz budżet pozwalał nam zakupić najzwyklejsze sosnowe
a045.gif

-------
my dziś wyjątkowo śpimy u moich rodziców, bo moja mama wyprawia nam urodziny (mój R. ma niedługo też urodziny) :-D zrobiła torta i będzie winko
a055.gif
więc nie chce nam się jechać do domu, tylko się tu prześpimy :tak: ale dziwnie tak spać w domu swoich rodziców :-D odzwyczaiłam się hihi :-D

Mika z wózkiem nam się udało bo teście kupili a ja wypatrzyłam dobra ofertę natomiast łóżeczko, fotelik samochodowy i pościele kupili moi rodzice więc największe wydatki nam odpadły.
Kupowanie rzeczy dla synka zaczęłam w kwietniu kiedy się dowiedziałam że jestem w ciąży. Za każdą wizytę u lekarza dostawał prezent - jakiś ciuszek potem zaczęłam kupować więcej rzeczy i okazuje się że dobrze zrobiłam bo nie byłoby nas stać teraz na to wszystko. A nasz synek jest pierwszym dzieckiem u mnie w rodzinie i nie mam niestety od kogo dostać chociażby ciuszków więc musielismy wszystko kupować.
Ta pościel w dinusie jest cudowna!! :biggrin2: Kupiłam małemu rożek właśnie z takimi dinozaurami:tak: Najwyraźniej i gust mamy podobny ;-)
Udanej zabawy urodzinowej!! Fajnie jest się tak troszkę oderwać i poszaleć - nie ma jak tort i winko :tak::tak:Fajna ta twoja mamuśka ;-) Ależ sobie smaka narobiłam na tego torta:-D

Ja powinnam mieć sporo ciuszków dla bobasa, bo akurat w mojej rodzinie trochę tych dzieci ostatnio jest:-) Wózek obiecali moi rodzice, będę mieć dużą kołyskę zrobioną własnoręcznie przez kuzyna, no i fotelik też będzie dziedziczony, a z resztą musimy sobie sami dać radę. Narazie remont nas finansowo trzyma ale jak go skończymy to powoli zacznie się kompletowanie, bo naraz nie wyrobimy napewno:eek: A podpowidzcie w co warto się zaopatrzeć? Bo wiem, że macie większe doświadczenie:)

koniczynko na pewno podstawą jest wózek, łóżeczko, dobrze jeśli ma wyjmowane szczebelki bo wtedy służy na dłużej, nosidełko do auta, kołderka z podusią, no i pościele :tak: potrzebne z jakieś 2 buteleczki na wszelki wypadek ;-) polecam przewijak!! :tak: wanienka, najlepiej już ta większa, bo z tej mniejszej dziecko wyrasta dosłownie w moment... jakiś kocyk trzeba kupić, pieluchy tetrowe, ale to kilka.
Pampersy ;-) na wszelki wypadek smoczek, bo pomaga uspokoić maleństwo :-D
termometr do wody.. hmmm co tam jeszcze :-) takie nożyczki dla dzieci do obcinania pazurków :tak: od razu odradzam kupować te z Canpola, o te: Canpol - Nożyczki bez osłonki-GRATIS!!!F.VAT (1244257693) - Aukcje internetowe Allegro
są beznadziejne i ciężko nimi obciąć te maleńkie paznokcie. Najlepiej kupić takie metalowe całe nożyczki.
No wiadomo że musicie kupić ubranka (na 56 to dosłownie kilka sztuk, bo dziecko szybko wyrasta, albo i rodzi się do nich za duże). No i na pewno kosmetyki, na samym początku nie trzeba ich wiele. Najlepiej kupować emoliety, czyli kosmetyki w aptece typu Oilatum, Balneum, Emolium itp.. No i na początek wystarczy sam płyn do kąpieli :tak:
Do pielęgnacji uszu i oczek przydadzą się waciki oraz sól fizjologiczna :tak: AAA no i trza kupić chusteczki do pupci :-D

Znalazłam tu coś fajnego i bardzo przydatnego :tak: poczytaj sobie
Wyprawka - lista rzeczy : Dziewięć miesięcy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry