reklama

Olkusz i okolice

reklama
koniczynko powodzenia na wizycie!!!!! daj znać jak będziesz już po!!! kurcze ale jestem ciekawa kiedy gin ci powie płeć :-) mnie Krzysztoforski powiedział w 17tyg :tak:

Mnie Baran powiedział właśnie w 13 tc ciąży albo 12... więc może koniczynka coś się już dowie :) POWODZENIA na wizycie i czekamy na relację :)

Koniczynka Mika ci już napisała co potrzeba dla maleństwa więc może ja napisze ci moja listę rzeczy do szpitala:
Torba nr 1 - rzeczy do szpitala gdzie pakuję:
- Koszula do porodu
- zestaw do lewatywy
- podkłady na łóżko
- koło dmuchane do siedzenia ;-)
- koszula do szpitala
- papucie, klapki pod prysznic
- Podpaski poporodowe Bella 2 opakowania
- szlafrok
- dwa ręczniki (oba ciemne)
- Przybory toaletowe (zestaw Biały Jeleń-żel pod prysznic, do stref intymnych i coś jeszcze, Tantum Rosa 5 saszetek, szampon, pasta, szczoteczka) + kosmetyki
- ręczniki papierowe (zamiast papieru toaletowego)
- staniki do karmienia
- smoczek (dla małego słyszałam że dobrze jest zabrać), pieluchy i chusteczki nawilżające
- skarpety, majtki (bawełniane - te z siateczki mnie przerażają;-))
- zegarek, drobne pieniądze, gumkę do włosów, coś do czytania
- sztućce, kubki jednorazowe
- wkładki laktacyjne
- małą plastikową buteleczkę z dozownikiem (do rozpuszczenia tantum rosy i podmywania)
- woda mineralna
- mp3 (na wypadek bezsennych nocy, żeby się nie nudziło)

Torba nr 2 :
- wyprawka - ciuszki na wyjście dla Krzysia
- kombinezon
- kocyk (na wszelki wypadek)
- szaliczek (gdyby śnieg sypnął i mróz się pojawił)
- ciuchy na wyjście dla mnie (czytaj wygodne dresy:biggrin2:)
- fotelik samochodowy ;-)
Ewentualnie laktator gdyby zaszła taka potrzeba.

NIE ZAPOMNIEĆ - aparatu fotograficznego i ładowarki do telefonu. DOKUMENTY

do porodu dobrze jest zabrać ze sobą czekoladę i landrynki - żeby mieć więcej sił.

WIOLCIA Baran powiedzial zebym przyszla za 3 tyg i umowila sie na KTg do szpitala,i jak bedzie juz sie cos dziac to ze mnie juz zostawi a jak nie to ze za pare dni znowu ktg.POwiezial tez ze jezeli chce zeby byl przy porodzie to mam dzwonic o kazdej porze dnia i nocy to przyjedzie.mi tez juz brzuch twardnieje,do tego delikatne skurcze ale nie bolesne,puchna mi nogi i dretwieja rece,,,,nie wiem czy sie martwic ze te rece tak dretwieja....

nie ma za co :-)

ale mamy dziś piękną pogode nie?
nawet nie chce mi się wychodzić z dziećmi na nią.. a musze iść kupić mięso na jutro
a040.gif

anusiak a sprawdzał ci Baran na wizytach szyjkę czy się nie skraca lub rozwiera?? Tu na forum dziewczyny mają sprawdzaną co wizytę a ja nigdy nie miałam ...
Na twardniejący brzuch i drętwienie rąk zdecydowanie magnez - tak jak pisałam w wątku o szpitalu. Ja zażywam 3x1 tabletkę a czasem i częściej - drętwienie ręki ustąpiło, skurcze są rzadsze i nie męczą mnie skurcze mięśni ;)

Mika pogoda to coś straszne dzisiaj ;/ Głowa mi peka od rana i jakos trzeba wytrzymac bez leków :( Leć do tego sklepu żeby miec już to z głowy :)

reklama
wiola a może on ci sprawdza, ale nie mówi?? bo przecież musi już powoli sprawdzać.. zresztą, to sprawdzanie to jest normalne badanie gin. ;) nie że jakieś specjalne badanie :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry