reklama

Olsztyńskie mamy.

A ja wrócę do tematu komisów :D Chciałam bardzo podziękować, ze poruszyłyście ten temat :) Wczoraj zaszłam sobie do H&B z ciekawości i znalazłam wspaniałą matę edukacyjną Tiny Love i Karuzelę Fisher Price... była też mata fisher price rainforest z karuzelą ale niestety sprzedana a tak mi się marzyła... ale co tam ta tiny love też fajna i jak mała zacznie się bardziej ruszać będzie miała frajdę w uderzaniu w te grające łapki :D A co najważniejsze rzeczy nie zniszczone i za 1/2 ceny...

A co do tych pampków promocja fajna ale szkoda, że 1 brak :(

reklama
YoungLady ja kupiłam w komisie nowiutkie łóżczko za 200 zl, do tego prawie jak nowy fotelik Graco z baza do samochodu za 100 zl czasem mozna trafic na swietne prawie nowe rzeczy :-)

Witam wszystkie Mamuśki :)
Jestem w 38 tc i z niecierpliwością oczekuję na pierwszego potomka. W głowie rodzi się mnóstwo pytań i niepewności, dlatego postanowiłam zarejestrować się na tym forum bo widzę, że kochane dziewczynki wzajemnie sobie pomagacie i żadne pytanie nie pozostaje bez odpowiedzi :)

Może moje pierwsze pytanie wyda się śmieszne... ale powiedzcie mi dzieweczki jak to jest z goleniem krocza przy cesarskim cięciu w miejskim szpitalu? :) Zastanawiam się od kilku dni jak podejść do tego i co z tym fantem mam zrobić (w jakim dokładnie miejscu, czy tak zupełnie na gładko, no i jak to zrobić z wielkim brzuchem przy którym nawet stóp nie widać - nie wspominając już o ..., hehe)
Ze szkoły rodzenia wiem, że do naturalnego porodu golenia w miejskim nie wymagają... ale niestety wówczas jeszcze nie wiedziałam, że prawdopodobnie czeka mnie cc i nie dopytałam.
Więc RATUJCIE! :)

Serdecznie pozdrawiam!!!

hi hi :) ja też 38 tydzień i właśnie się zastanawiałam czy męża nie zaangażować w ten temat :), zawsze możesz zajść na oddział i podpytać położne, jak to jest przy cesarce, a w najgorszym przypadku to weź ze sobą jednorazówkę i piankę i Cię wygolą jak będzie taka potrzeba :), cięcie jest poziome pod samym brzuchem, właściwie na granicy włosów, więc wydaje mi się, że w sumie wystarczyło by tylko tutaj z 5cm wygolić, ale ekspertem nie jestem :) :)

Ja już też czekam termin mam na 31 października i zastanawiam się kiedy to się wydarzy :) :), dziewczyny miałyście jakieś objawy, przeczucia przed samym wielkim wydarzeniem :) ja zauważyłam, że prawie zupełnie przestałam wychodzić z domku :), najchętniej to przesiedziałabym w dresie do samiutkiego końca :), a Michaś już mi nieźle daje popalić :) wierci się i rozpycha :)

No właśnie też byłam pewna, że wystarczy podgolić odrobinę pod brzuchem... ale jak poczytałam na różnych forach to co kobieta to inna opinia i trochę się pogubiłam...

Ja też ciągle siedzę w domu i reaguję na każdy skurcz w podbrzuszu - od razu zerkam na zegarek, hehe :) Mąż od początku miesiąca popija tylko piwko bezalkoholowe (twierdzi, że nawet się uzależnił...) i jest uprzedzony, że nie odebranie telefonu grozi uduszeniem ;)
Mam się stawić do szpitala 27 października, więc mam nadzieję, że Miłosz nie zechce wyjść wcześniej :no:
A 30 października obchodzę 30 urodziny i dostanę NAJ, NAJ, NAJpiękniejszy prezent na świecie ...

Melakarmelata może się spotkamy gdzieś na oddziale? :)

Wstyd się przyznać, ale ja za pierwszym razem całkowicie zapomniałam o goleniu. Położna, na sucho, podgoliła mnie do cc jakieś 3 cm poniżej linii cięcia, czyli jak do skąpego bikini ;) Za drugim razem regularnie goliłam się sama, no z niewielką pomocą lusterka w ostatnich dniach ciąży. Rodziłam w WSS.

Nabuu fajnie by było tylko ja planuję w wojewódzkim rodzić...

Kurcze znowu mnie nurtuje temat tych pieluszek wielorazowych czy któraś z was używa, bo ja troszkę tego nie rozumiem, niby trzeba ok 20szt na początek, a z tego co zrozumiałam to pieluszkę pierze się co ok 3dni, a zmienia się tylko wkład w tej pieluszce, to czy wystarczy, że kupię 5 pieluszek i 20 wkładów już sama nie wiem... któraś z was stosuje ? Nawet podoba mi się idea i to, że te pieluchy są naturalne... chyba kupie jedna na początek i zobaczę z czym to się je :) i tak mam zapas pampków na co najmniej 2 miesiące :). tu Pieluszki wielorazowe AIO Minky bambus NOWOŚĆ (1267226609) - Aukcje internetowe Allegro znalazłam wyglądają jak te co pokazywała Reni w telewizji i są tańsze od tych na pieluszkarni.

hej-ja nie mam doświadczenia, ale zrozumiałam, że trzeba kupić ok. 20 sztuk takich całych pieluch a nie samych wkładów... Bo przecież to całe trzeba prać więc Ci 5 nie wystarczy... trzeba kupić ok 20 tych po 30zł na allegro czyli 600zł... chyba, że wolisz te za 70zł ;) i najlepiej kupić te w uniwersalnym rozmiarze-to potem nie będziesz musiała wymieniać....

pooglądałam trochę filmiki na YouTube i troszkę wyczaiłam te pieluszki, po prostu są różne rodzaje, te AIO ( wszystko w jednym) faktycznie trzeba praktycznie prać po każdym użyciu, niby gdzieś tam była mowa o tym, że jeżeli jest tylko zasiusiana to można, położyć czysty suchy wkład i jeszcze załozyć dziecku, ale średnio mi sie podoba ten pomysł :)

A teraz jeszcze taka kwestia, jak myślicie czy pranie w 40 stopniach wystarczy, żeby ta pieluszka była czysta, chodzi mi o to, że w sumie jest na niej kupa i mocz, kiedyś nasze mamy gotowały tetrę i nie wiem czy te 40stopni jest odpowiednio higieniczne ??
YouTube - pieluszkarnia
Tu jest troche filmików jakby któraś miała ochotę poogladać .

reklama
Może moje pierwsze pytanie wyda się śmieszne... ale powiedzcie mi dzieweczki jak to jest z goleniem krocza przy cesarskim cięciu w miejskim szpitalu? :) Zastanawiam się od kilku dni jak podejść do tego i co z tym fantem mam zrobić (w jakim dokładnie miejscu, czy tak zupełnie na gładko, no i jak to zrobić z wielkim brzuchem przy którym nawet stóp nie widać - nie wspominając już o ..., hehe)

Mam nadzieję, że zdążyłam z odpowiedzią i jesteś jeszcze w dwupaku :-)
Ja miałam cc w Miejskim. Poproś M. żeby Cię ogolił pod brzuchem :-) Tak z 3 cm wystarczy.

Jak sobie przypomnę sytuacje sprzed przyjęcia do szpitala, to strasznie chce mi się śmiać. Bóle dopadły mnie w nocy, około 2. M. się obudził, ja spokojnie do niego śpij kochanie, ja pójdę do wanny i sprawdzę, czy to to. Wlazłam do wanny, wszystko ogoliłam co trzeba. Wyszłam i mówię do niego (oczywiście nie spał). Jednak to to. Cóż wzięłam kosmetyki i zaczynam się spokojnie malować :-D Myślałam, że M. oszaleje. A ja jakoś strasznie spokojna byłam. I miałam racę, o 4 przyjęli mnie do szpitala, a cc miałam o 18.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry