reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
właśnie dawno nie było w promocji, a my już też polujemy :), dzięki za info :)

zostało mi 18dni do terminu, kurcze a było tak duzo czasu, zaczyna mnie oblatywać strach przed porodem, i przed tym czy będe potrafiła zając się Michasiem :) :)

właśnie dawno nie było w promocji, a my już też polujemy :), dzięki za info :)

zostało mi 18dni do terminu, kurcze a było tak duzo czasu, zaczyna mnie oblatywać strach przed porodem, i przed tym czy będe potrafiła zając się Michasiem :) :)
dasz rade:) ja juz chcialabym byc po:) bo juz mi ciezko bardzo...:( ale maly cos sie nie zapowiada na szybkie wyjscie

Dzięki dziewczyny, wczoraj byliśmy u lekarza Michał 3300, wszystko oki i jak na razie to sie chyba nie wybiera :)

A propos pieluszek wielorazowych, właśnie w dzień dobry tvn oglądałam część z Reni Jusis która zachwalała te pieluszki, sam pomysł wydaje mi się oki, ale cena 74zł za pieluszkę tak znalazłam , zastanawia mnie ile trzeba by było kupić na początek, w materiale było powiedziane, że można je prać co 2-3 dni, nic z tego nie rozumiem :) :), chyba wymienia się w środku jakiś wkład ciekawe ile te wkłady jeszcze kosztują, no i jezeli sie nie sprawdzą to troche lipa, bo inwestycja spora ... a któras z was miała do czynienia...

Cześć dziewczyny, piszę pierwszy raz, ale trochę śledzę co tam nowego u Was. Mam termin na 28 października, więc już trochę w stresie.

Co do pieluszek wielorazowych, też widziałam ten program i znalazłam na allegro za ok 30 zł a wkłady ok 10 zł, ale planuję dopiero na wiosnę z nimi się bawić jeśli już.

Ja stosuję wielorazowe plus tetra. Kupuję tzw. otulacze a jako wkładu używam tetry. Otulaczy mam ze 20 sztuk, regulowane czyli dobre i dla noworodka i dla dwulatka. Z reguły nie dopuszczam do przesiąknięcia tetry, ponieważ odkąd Młoda skończyła 7 m-cy i zaczęła samodzielnie siadać, to sadzam ją na nocnik. Na początku była to forma zabawy, teraz Młoda rozumie że nocnik=kupa/siku. Sama jeszcze nie woła, ma dopiero 13,5 m-ca i jest niezbyt gadatliwa ;) ale doskonale kojarzy nocnik z czynnością fizjologiczną. Wielorazówek używam ze względów ekonomiczno-ideologicznych. Jak wszystko policzyć, to koszt takich pieluch wynosi ok. 500 zł. Aha, jak macie kiepsko z suszeniem, to jest problem bo wielo długo schną. Więcej tutaj Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła

reklama
Słyszałam, że wystarczą 18-24 sztuki... To prawda-kupić od razu tyle to bardzo dużo-ale na pewno mniej niż na pampki przez te ok 2 lata.... A dodatkowo pomaga się środowisku ;) No i pieluchy zawsze można potem odsprzedać albo trzymać dla następnego dziecka-i wtedy nie wyda się już ani złotówki. I faktycznie na allegro są za niecałe 30zł-wystarczy kupować dwie miesięcznie przez okres ciąży i mamy komplet.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry