reklama

Olsztyńskie mamy.

ania ja puki co nie zakładałam jeszcze body, cóż mamy dopiero 4 dni i wolę z tym poczekać, może trudno się nie zakłada ale z pewnością wkładanie maleństwu czegoś przez głowę jest bardziej skomplikowane niż położenie na rozpiętym pajacu, wsadzenie rączek i nóżek gdzie trzeba i zapięcie. Maja jest ubierana tylko w pajace więc jej się nic nie zawija :) poza tym moje dziecko jest takie, że mu nic nie przeszkadza o ile tylko da jej się spać bez przeszkadzania, choć czasem muszę ją na jedzonko budzić zwłaszcza teraz podczas nawału.

gratuluję maleństwa

reklama
Ja również dołączam się do gratulacji.

Odnośnie USG - jeżeli chcecie iść do kompetentnej osoby i do tego bardzo miłej to polecam dr Szwałkiewicz. Bardzo dokładna kobieta, która wszystko wyjaśni i odpowie na wszystkie pytania. Przyjmuje razem z dr Hoppe w szpitalu wojewódzkim.

Dziewczny pomocy .... powiedzcie mi gdzie w Ol sa komisy dzieciece ... bylam w dwuch na Jarotach w HB no i w tym na Partyzantów .... ale moze wiecie gdzie sa jakies jeszcze .....

mój Michaś waży 2800 w 35tc, to dużo? Trochę przystopował z rośnięciem jak przeszłam na dietę dla cukrzyków. A wierci się niesamowicie :) :) , zastanawiałam się ostatnio czy nie ma zamiaru wyskoczyć już z brzucha :)

mój Michaś waży 2800 w 35tc, to dużo? Trochę przystopował z rośnięciem jak przeszłam na dietę dla cukrzyków. A wierci się niesamowicie :) :) , zastanawiałam się ostatnio czy nie ma zamiaru wyskoczyć już z brzucha :)

to chyba calkiem sporo:) ale sie nie znam, skoro lekarz nic nie mowi ze to nieprawidlowe to jest wsio ok;)

a jak tam cukry?w granicach normy sie utrzymuja?

Cukry na diecie w granicach normy, a Michaś przez ostatnie dwa tygodnie właściwie nie przybrał wg Usg to nawet trochę mniej wyszło, bo już wcześniej wychodziło lekarzowi 3100, a teraz 2800, ale jak zapytałam, czy mógł spaść z wagi to lekarz powiedział, że ten wynik to w granicach błędu USG, no ale tak czy tak wyprzedza normę o 2 tyg, ale wcześniej było o 4 więc jest chyba ciut lepiej :)

Według USG moja Maja w 36 tc ważyła 3100g a urodziła się w 39 i 1 dniu z wagą 3210g... tak więc USG potrafi się bardzo mylić co do wagi dzidziusia, nie radzę się nią przejmować. Ja tak się martwiłam i kupowałam specjalnie większe ciuszki i teraz wszystkie są na moją Kruszynkę za duże!!!

a niech któraś coś opowie o tym malarkiewiczu, bo słyszę, już któryś raz a nic nie wiem :) fajnie tam ?? Co tak cichutko dziewczynki ??

Witam:-)
Ja rodziłam u Malarkiewicza rok temu. Jestem zadowolona i jeśli miałabym jeszcze raz wybierać to też na pewno tam. Sale jednoosobowe, cisza i spokój. Jedynym minusem jest tylko ciąża zagrożona, bo tam takich nie rozwiązują i odsyłają do wojewódzkiego- z tego co pamiętam.

reklama
Witam wszytskich:)
Postanowiłam dołaćzyć się do rozmowy, bo tak czytam wasze wypowiedzi od dłuższego czasu. Jestem w ciąży bliźniaczej i rozwiązanie mam w lutym. Z racji tego że mam dwoje dzieci będe rodzić w wojewódzkim. Ale co do wypowiedzi waszych na temat innych szpitali opinie są podzielone, ale moja koleżanka dwa lata temu mało co nie starciłą dziecka, ponieważ pani w miejskim nie chciała jej przyjąć na oddziała. Natomias mam pytanie co do badania prenatalnego, czy w szpitalu wowjewódzkim jest jakoś określone kiedy te badanie robi dr. Hoppe a kiedy ta druga pani doktor.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry