reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Olsztyńskie mamy.

Dziewczyny, czy byłyście kiedyś w "Strusiolandii", o tutaj: Strusiolandia Bukwałd | kuligi, ogniska, wesela Olsztyn ?
Sąsiadka poleciła nam to miejsce, ale zastanawiam się czy warto pojechać.
Może znacie jakieś inne miejsca niedaleko Olsztyna, gdzie można zobaczyć zwierzęta ?

Hmm, to miejsce może nie jest niedaleko Olsztyna ale jakby ktoś kiedyś jechał w stronę Gołdapi to można zajrzec na Sarafi do Pana Rudziewicza - konie, dziki, bawoły, wielbłądy, lamy, zebry, łosie, daniele ... :) Zajazd Piękna Góra Rudziewicz Gołdap

Ostatnia edycja:
reklama
witam serdecznie, mam na imię Ania, termin na 11.11.2011, jestem z Zacisza, czytałam CAŁE:-) Wasze forum i właściwie nie znalazłam informacji czy polecacie jakąś położną z Miejskiego. Widzę, że Panie z Wojewódzkiego mają wzięcie, ale czy rodzące w Miejskim nie wykupywałyście opieki którejś z tamtych położnych? pozdrawiam

bo w miejskim chyba nie bierze się położnej, możesz iść do nich na szkołę rodzenia, ale położnej nie wynajmujesz :) :)

Dziewczyny tak myślę, żeby zorganizować kiermasz dla mam - przynosimy wszystkie niepotrzebne dziecięce rzeczy ( ciuszki, zabawki, butelki, foteliki wózki, maty ... ) i sprzedajemy mama mamie :), co wy na to ?? Byłyby chętne?? W anglii są co niedzielę takie rynki i można kupić super rzeczy dla dzieci i odsprzedać swoje nie potrzebne :) :) . Sama mam sporo rzeczy z których mały już wyrósł i też chętnie kupię ciuszki i zabawki :)

hej!
Melakarmelata - to świetny pomysł:)))) Sama mam sporo rzeczy po synku i nie bardzo komu dać (w rodzinie młodsze same dziewczynki)

witam serdecznie, mam na imię Ania, termin na 11.11.2011, jestem z Zacisza, czytałam CAŁE:-) Wasze forum i właściwie nie znalazłam informacji czy polecacie jakąś położną z Miejskiego. Widzę, że Panie z Wojewódzkiego mają wzięcie, ale czy rodzące w Miejskim nie wykupywałyście opieki którejś z tamtych położnych? pozdrawiam

Hej Aniu :) ...sąsiadko :)
Ja rodziłam w Miejskim i przez pewien czas myślałam o wynajęciu położnej ... ale na myśleniu się skończyło bo dowiedziałam się o tym, że będę miała cc i w sumie nawet nie wiem czy są tam kobietki, które można wynająć do opieki ;) Jak chcesz to dam Ci namiar na panią Wiesię (położna prowadząca w Miejskim szkołę rodzenia) i podpytasz sobie czy jest taka możliwość i może kogoś Ci poleci? :)

Melakarmelata, fajny pomysł:) Sama chętnie coś "nowego" bym nabyła:)))

wszystko zależy jak chcesz ubrać małego, ja kupiłam jasnoniebieskie sztruksy w kiddie, białe body z kołnierzykiem jak koszula w h&m i błękitny sweterek pod kolor spodenek też w h&m, ale to nie było takie typowe ubranko na chrzest, jakis taki zestawik to myślę że w gracji lub w maluszku, albo w alfie właśnie w h&m, smyku, lub wójcika...

Dziewczynki szukam z koleżanką miejsca :) i tak myślę, że może w jakąś niedzielę sierpnia- września uda się gdzieś coś zorganizować :) :) to apropos wyprzedaży :)

Witajcie dziewczyny.
Również jestem mazurską mamą, tyle tylko, że z Iławy.
Mam pytanie wystawiłam na bazarku wózek, kilka zabawek dla maluszków, kurteczki i kombinezon dla dziewczynki (62-74), kombinezon dla chłopca (98-104). Wszystko jest w stanie bdb lub idealnym... Może któraś z was by miała ochotę? Lub by komuś poleciła?
https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/sprzedam-wozek-zabaweczki-i-ciuszki-52837/
Pozdrawiam

Ja w h&m kupiłam mini garnitur (kamizelka i spodnie) + biała koszula z muszką w groszki :) Do tego znalazłam świetne mokasyny w Smyku. Młody wyglądał obłędnie :)
Na dodatek zapłaciłam za te ciuszki 25 zł bo akurat trafiłam na wyprzedaż :)))

A gotowce, tak jak pisze Melakarmelata, znajdziesz w tych dziecięcych hurtowniach:)

reklama
Melakarmelata, a ja właśnie oddałam dwa worki ciuchów po dzieciakach. Szkoda że wcześniej o zamiarze wyprzedaży nie napisałaś.
Mam jeszcze, dla chłopca praktycznie nowe spodnie jeansowe oraz bojówki moro, spodenki oryginalne Umbro i parę bluzeczek, na 1,5 - 2 latka. Mi już nie przydadzą, a może któraś z Was byłaby chętna. Oddam za darmo bo nie mam gdzie składować.

Do góry