reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Olsztyńskie mamy.

Co do częstotliwości kąpieli są różne opinie. Jeden dermatolog twierdził aby kąpać max 2 razy w tygodniu, drugi że codziennie. Ja kąpałam i kąpię codziennie, w letniej wodzie i nie wycieram a otulam ręcznikiem po czym szybko kremuję. Krochmal możesz stosować codziennie.
Takie krostki to może być też reakcja na zanieczyszczone powietrze. U małych niemowląt poprzez skórę wydostają się toksyny. Daj Wam czas. Jeśli wcześniej nie jadłaś nabiału a mimo to coś wyskoczyło, to spokojnie możesz zjeść jogurt czy twaróg. Może ostrożnie z mlekiem w czystej postaci i serem żółtym. Dodatkowo możesz brać wapń w tabletkach, ale to po konsultacji z lekarzem.
Pimafucort powiadasz hmmmmmmmm lepiej zaczekaj z zastosowaniem. Od jednego czy dwóch posmarowań nic nie odpadnie, ale na dłuższą metę odradzam.
Jeszcze jest doktor Przybyszewska, dużo dobrego o niej słyszałam.
Powodzenia !

reklama
Ja polecam proszek Jelp www.jelp.pl, ma miedzy innymi pozytywną opinię Instytutu Matki i dziecka, a wiem, że nie łatwo go zdobyć z proszków dla dzieci ma jako jedyny z tego co mi wiadomo. U nas niwea płyn uczulał, za to sprawdzone kosmetyki to emolium i mustella nic się nie działo po nich. Pamietaj, że po porodzie skóra się oczyszcza, u nas dopiero terza poschodziły takie białe zaskórniaczki z noska.

Ja wróciłam do pracy i właśnie zaliczyłam pierwszy wyjazd 5cio dniowy bez małego, cały wieczór przed wyjazdem przeryczałam, ale moje chłopaki spisali się dzielnie :D, sama byłąm w szoku że przeszła butla w nocy :), a wczoraj wróciłąm o 4 nad ranem dałam cyca i bez problemu jakbym wcale nie wyjeżdzała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie czy gdzieś w O-nie można oddać niepotrzebna odzież, mam parę ciuchów na zbyciu.

W naszej parafii jest świetny ksiądz, który często powtarzał żeby nie wyrzucac starych rzeczy bo są ludzie, którzy chętnie przyjmą takie rzeczy.
My po naszym ślubie zawieźliśmy Mu artykuły szkolne, z których bardzo się ucieszył i obiecał rozdac dla najbardziej potrzebujących dzieci.
Zawsze możesz zadzwonic lub podjechac i zapytac czy znajdzie też dom dla paru niepotrzebnych ciuchów.

Bartąg, ks. Leszek Kuriata
kontakt na stronie: www.bartag.archidiecezja.warmia.pl

Ostatnia edycja:
Do góry