reklama

Opieka nad maluszkami

no tez sie z tym spotykam czapki dlugi rekaw i koc masakra
gdzie emi na letniaka ma rumieńce z ciepła to co dopiero to dziecko po kocem ::)

reklama
no tak a potem zdziwienie skąd te potówki??? ::)

ja Maciusia na spacerek zabieram o 11 i jesteśmy do około 16-17 ale chodzimy do parku nad wodę i tam jest wśród drzew chłodno, po słoneczku staram się chodzić dopiero popołudniu, a jeśli chodzi o ubranko to bodziak z krótkim rękawem, spodenki, bez czapeczki, jak robi się chłodniej , to przykrywam peluchą flanelową

A u nas jakaś dziwna ta pogoda. Na słońcu upał, w cieniu chłodnawo, do tego od czasu do czasu zimne powiewy wiatru. I jak tu dziecko ubrać ::) W wózku leży w krótkim rękawku i krótkich spodekach, jak powiewa to przykrywam go pieluszką. Jak nie ma wiatru to zdejmuje czapeczkę. Gorzej, bo u nas w domu dosyć chłodno, a na tarasie gorąco, więc duża różnica temperatur, a to chyba nie za dobre...

masakra ja tez jak dzis patrzylam do wozkow to nnie widzialam ani jednego maluch na krotko i jeszcze takim kocem polarowym przykryte ::)

moj dzis w bodziakach na krotki rekaw,skarpetki i bez czapki we wo=zku parowka jak zasna przykrylam pieluszka

iwosz masc majerankowa pod noskiem posmarowac "pod" nie czasem do srodka,mozesz na wieczor zrobic taka parowke wsypac do miseczki garsc majeranku zalac wrzatkiem i postawic kolo lozeczka-malemu bedzie sielepiej oddychac

a ja mam pytanie do mam karmiących tylko piersią - czy w te upały podajecie dzieciom wodę albo herbatkę butelką, czy wystarcza tylko pierś?? - bo mnie wszyscy namawiają, żebym podała osłodzoną wodę albo herbatkę bo małemu na pewno chce się pić??!!!

koga, piers w zupelnosci wystarcza, mleko w te upaly jest rzadsze i szybciej gasi pragnienie, nie ma potrzeby podawania herbatki czy wody - wiec nie musisz sluchac tekstow typu odwodnisz dziecko - jak ja czasem slysze. Choc ja przewaznie mam przy sobie herbatke, bo szczerze mowiac maly dosc czesto chce pic a nie zawsze jest miejsce i czas na cyca;)

koga - podaje ale z tego samego powodu co izka - nie zawsze mam czas i miejsce i siłę by dać cyca - mleczko w zupełności starczy - tylko trzeba dawać trochę częsciej - bo raz na 3 godziny to rzadko.

więc wolę wozić butlę z herbatką (hippa są niesłodzone) lub wodą.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry