• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Opieka nad maluszkami

fionka u nas zalecają u wszystkich dzieci pieluszkowanie do skończenia 6 miesiąca. Patrycja śpi w ppieluszce na pampersie, a w dzień ma zawsze tą dodatkową pieluchę jak ma ubrene body - czyli teraz mniej ;)

reklama
zwariować można co lekarz to inna opinia, chyba zastosuję się do rady azik i posłucham intuicji, która mi mówi , że nie ma potrzeby męczyć dziecka, bo u nas dodatkowa pielucha w dzień wywołuje straszny żal

fionka pisze:
Izka zdrówka dla Lola ;)

co do usg bioderek, to ja byłam z Maciusiem w szpitalu najpierw u ortopedy, a dwa dni później na usg przy czym nie rozumiem dlaczego nie mogli zrobić tego usg odrazu, aparat jest w gabinecie i robi go lekarka która bada dzieci ::), ach ta nasza służba zdrowia, a i diagnoza owej pani doktor jest dla mnie nieco zadziwiająca gdyż stwierdziła, że wszystko jest w porządku ale na wszelki wypadek mam dziecko pieluszkować ::), no ja się pytam dlaczego mam niby męczyć dziecko ? na wszelki wypadek? mam w d... takie podejście i idę z małym jeszcze raz prywatnie, na szczęście nasz pracodawca płaci nam za pakiet w prywatnej klinice i za 54 zł miesięcznie mogę doubezpieczyć dziecko z czego skrzetnie skorzystam, bo dosyć mam tych kolejek, proszenia i łaski

pracodawca Igora też ich ubezpieczył i mogłabym się doubezpieczyc (całą trodzinke za 28 zł lub 54 lub 200)
ale kasy nie mam :(

co do pieluchowania - to każdy ortopeda radzi pieluchhowanie - ale u nas standardowe - tzn nnie podwóje tylko normalnie pieluszka zalożona, sądze że nie miałby nic przeciwko temu by nmasze dzieci leżały teraz w ogóle bez pieluchy....

Szcecin podobno dziś najgoretszym miastem w Polsce... jestem półprzytomna :(

azik pisze:
ja też azik :(
na dwór z jagodą wyszłam dopiero o 19, w domu mam teraz 29 stopni, paraduję w koszulce i majtkach a spocona jestem co niemiara, zaraz idę pod zimny prysznic....
jutro kolejny egzamin, jeszcze dwa i koniec sesji, w niedziele chrzciny a ja padam...

maga_86 pisze:
azik pisze:
ja też azik :(
na dwór z jagodą wyszłam dopiero o 19, w domu mam teraz 29 stopni, paraduję w koszulce i majtkach a spocona jestem co niemiara, zaraz idę pod zimny prysznic....
jutro kolejny egzamin, jeszcze dwa i koniec sesji, w niedziele chrzciny a ja padam...

trzymaj sie maga i powodzenia

reklama
ja też nie pieluszkuję :) i wszystko ok, już więcej nie muszę iść
na usg poszłam prywatnie do ortopedy - 40 zł - bo państwowo kolejka na ponad 3 mies (dziewczyny jeszcze w ciąży się zapisują!), a chciałam, żeby Maks miał zrobione w terminie

maga - powodzenia na egzaminach!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry