• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Opieka nad maluszkami

paranoja normalnie z tymi terminami!
ja jak chciałam się zarejstrować do ginekologa do przychodni to mi powiedzieli, że jak idę pierwszy raz
to termin za pół roku ::)

też nie pieluszkuję
przy Oli mi zalecali a ja nie chciałam jej męczyć i zdrowa jest :)

reklama
mamaoli dzięki , ja właśnie Myślę ,że Maciek i bez pieluchowania będzie zdrowy skoro teraz jest wszystko ok

a co do terminów wizyt u lekarzy, to muszę przyznać, że po urodzeniu Maciusia przeżyła nielada szok i stres z tym związany gdyż odkąd skończyłam studia i poszłam do pracy czyli od 5 lat nie korzystałam ani razu z państwowej służby zdrowia i zdążyłam zapomnieć jak to "przyjemność", dopiero pierwsza wizyta z małym w przychodni sprowadziła mnie na ziemię ::) i szybciutko dokupiłam pakiet dla dziecka w moim pakiecie "pracowym"  i teraz umawianie się na wizyty to czysta przyjemność, zarówno pod względem jakości i uprzejmości obsługi jak i terminów, chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego płacąc niemałe składki na ubezp zdrowotne nie można liczyć na taki profesjonalizm w większości placówek państwowych, a i jeszce nigdy nie zrozumiem dlaczego w państwowych przychodniach nie umawia sie pacjentów na konkretne godziny tylko karzeim się czekać w bezsensownych kolejkach, bo lekarz przyjmuje np. od 9 i wszyscy na tę 9 przychodzą ::)

czepiam się?

Rany boskie! w te upaly zakladac dodatkowa pieluche na i tak juz niezle grzejacego pampersa ??? Miejmy litosc dla naszych dzieci.

Ja nie pieluszkuje Oli, choc tez mi ortopeda na wszelki wypadek kazal to robic. Natomiast kiedy ja nosze staram sie szeroko jej nozki rozkladac, mysle ze to wystarczy.

Maga, powodzenia!

Ja też nie pieluszkuję, bo po pierwsze usg wyszlo ok, a pediatra na pierwszej wizycie powiedziła, że nie ma potrzeby, bo dobrze go nosimy, czyli jak pisze Aniam, zawsze szeroko rozkładamy nózki.

Fionka, nie czepiasz się... Ja niestety z małym państwowo, ale w pracy też mam pakiet bezpłatnych i mam dokładnie te same odczucia co Ty, ale niestety nie było możliwości dokupienia opieki dla małego. Może nasze dzieci doczekają jakiejś zmiany w państwowej służbie zdrowia.

ja na usg prywatnie bo na kase czekania pol roku-a potem plulabym sobie w twarz

nie pieluszkuje nikt mi nic nie kazal-usg w porzadku i bylismy tylko raz-maz zapytal czy trzeba do kontroli i lekarz powiedzial ze nie bo wszystko jest ok

My od pierwszej kontroli po drugim miesiącu, na której wszystko było ok też już nie pieluszkowaliśmy. No i teraz na ostatniej kontroli także wszystko ok.

my dzis po drugiej kontroli bioderek i ok. Teraz mamy przyjechac do poradni chirurgii dziecięcej jak juz Kuba bedzie sam siadal. Kiedy to będzie....................????

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry