reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
moj jak widzi ser bialy to robi takie miny jakby dawano mu najgorsze jedzenie na swiecie a jak widzi tylko jakiekolwiek mieso pod kazda postacia wola "da" a ser zolty tez jest na "ne ,ne "

a hitem jest piasek z piaskowncy :baffled::confused: masakra w zaden sposb nie moge mu wbic do glowy ze piachu sie nie je

Iga na śniadanie ostatnio dostaje mleko (krowie zresztą) z płatkami kukurydzianymi i cini-mini. zwykle do południa zjada:jabłka kawałek, kawałek banana, serek wiejski, bułeczkę, danio, jogurt, śliwkę....oczywiście zależy co jej podejdzie. za to po południu nieodmiennie jajecznica i pomidory:-) parówek jej jakoś nie daję. mam opory:baffled: ale to pewnie tylko kwestia czasu..

U Łukaszka znów uczulenie - kurcze, nie wiadomo na co. Myślałam, że po przejściu bez problemu z Bebilonu Pepti na mleko NAN HA, mogę wprowadzać do tej pory "zakazane" produkty. Jogurty - OK. Cała reszta podejrzana. Narazie rezygnuję z innego mięsa jak drób. Ryby nie wchodzą w grę...:-(
Póki co w rolach głównych EMOLIUM we wszelkiej postaci + Allertec w kropelkach.
Najważniejsze, to pozbyć się zmian na skórce, a póżniej sprawdzanie diety.

MOje dziecko w ogole nie chodzi w domu w kapciach. Owszem ma ale nie lubi. Jak byl mlodszy nosil teraz protestuje.
U nas na sniadanie mleko bebiko i to wsio. Potem danonek, kanapeczka (schabik pieczony, lub jajeczko) i soczek. Potem obiadek:najczesciej mięcho pod rozna postacia. Potem owoc, deserek (czasem kisiel) soczek.Na spacerze chrupaczki jak juz wysiedziec nie moze. KOlacja mleko. Duzo nie je a swoje wazy. To tak mniej wiecej bo parówki dla dzieci zje od czasu do czasu, jajecznice tez.

reklama
Pytanko do mam dziewczynek. Czy jak dziewuszki byly malutkie to przy przewijaniu bardzo dokladnie wymywalyscie spomiedzy warg sromowych wszystkie wydzielinki, zaplatane kupki itd. Ostatnio kolezanka mi mowila ze wymywala patyczkiem do uszu, ja az tak dokladnie tych okolic nie rozchylalam, trudno tam sie dostac a rzeczywiscie sporo sie zbiera, nawet po kapieli zostaja jakies reszty kupki, wydzielinki czy kremiku, "grzebac" tam patyczkiem czy zostawic i wymyc tylko to co sie da chustecka??????

:confused:
Sorry ze tak pytam bo Wy akurat o jedzonku....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry