reklama

Opieka nad maluszkami

Kaśka, syn moich sąsiadów zaczął mówić, jak go zapisali do przedszkola - miał 3,5 roku:tak:
bez paniki więc!

Zapytam Was o buty. Nadszedł czas, ze w końcu się wybraliśmy po butki. Bo Bartka. Pani pokazała nam zimówki dla K, ona je przymierzyła i ... zaczęła chodzić w nich, jakby były drewniane. Jeszcze tak sztywno i nienaturalnie NIGDY nie widziałam, żeby chodziła. Czy Wasze doświadczenia są podobne?

Oczywiście pokazano nam też inne butki, bardziej dziewczęce, ogólnie fajniejsze... I Karola w nich pomykała jak w tenisówkach, ale jest jedno ale: kosztują 230 zł :szok: Nie wiem co robić i co o tym myśleć.

Acha, okazało się, że nie ma butów nieprofilowanych... Bo jeśli nawet wkładka nie jest profilowana, to wyprofilowany jest podeszwa.

reklama
U nas Misiek tylko raz po założeniu tenisówek chodził jakby miał kamienie przyczepione do nóg albo jak bociek unosząc nogi wysoko do góry. To był tylko jeden raz- przyzwyczajony był do butów elefanten ale teraz kupilismy zimowe butki cena znacznie niższa 70 zł też w Daichmanie. Najważniejsze że ciepłe i nie przemakają.

Zapytam Was o buty. Nadszedł czas, ze w końcu się wybraliśmy po butki. Bo Bartka. Pani pokazała nam zimówki dla K, ona je przymierzyła i ... zaczęła chodzić w nich, jakby były drewniane. Jeszcze tak sztywno i nienaturalnie NIGDY nie widziałam, żeby chodziła. Czy Wasze doświadczenia są podobne?

Oczywiście pokazano nam też inne butki, bardziej dziewczęce, ogólnie fajniejsze... I Karola w nich pomykała jak w tenisówkach, ale jest jedno ale: kosztują 230 zł :szok: Nie wiem co robić i co o tym myśleć.

Acha, okazało się, że nie ma butów nieprofilowanych... Bo jeśli nawet wkładka nie jest profilowana, to wyprofilowany jest podeszwa.

Kinga - ja mam wyjątkowy uraz do butów z Bartka - dla mnie są beznadziejnie ciężkie, brzydkie i sztywne - niestety kupiłam je na zimę Maksowi - bo to były najtańsze z sympatexem - uznałam, że ponad dwieście złotych za buty na 4 miesiące to przesada i Maks musi się w nich przemęczyć - często się w nich przewraca bo na dworze strasznie szybko biega po dziurach, górkach, podjazdach i trochę mu się w nich nogi plączą - zawsze miał lekkie mięciutkie skórzane adidaski, a tu takie trepy straszne:-p
buty bez sympateksu nie wchodziły w grę, bo Maksowi zybko marzną nogi (po tatusiu)
niestety nie ma zimowych butów z nike czy addidasa - czekam więc do pierwszych oznak wiosny, żeby mu je zamienić na wygodne butki sportowe

dziewczyny macie jakas rade na przestraszonego malucha :baffled:
jakis czas temu pisalam na watku o zasypianiu ze emi miala klopot z zasypianiem bo sasiedzi swietowali cos fajerwerkami kilka dni pod rząd:wściekła/y:
od tamtej pory emi co chwile czegos sie boi glosniej jadacego samochodu motoru kazdego pukniecia ktore slychac w domu a jeszcze pod domem mamy remont drogi i rur wiec wała co chwile jakimis mlotami :dry:boi sie tez kiedy widzi ze w innym pokoju jest zgaszone swiatlo a ja jestem dalej niz metr od niej

zaczynam sie juz tego obawiac czy jej przejdzie a na razie warunki powoduja ze jest strachliwa a moze powinnam cos robic tlumaczyc pokazuje jej przez okno ze jest remont i pan tam stuka jak cos w domu to tlumacze ze dziadzio sie kapie i stuknął w łazience

ja mam buty kozaczki bartka - lekkie jak piórko zarówno te Bartka jak i Piotrka, chociaż te dla Bartka są lżejsze (wagowo porównywalne do lekkości butów ecco) - normalnie jak kapciuszki

ale jak wybierałam buty wiosenno jesienne dla Piotrka to bartka nie wybrałam, bo były nie takie - trzeba popatrzeć, sam bartek ma ok 20 rodzajów kozaków - tylko teraz nie ma już wyboru

jak założyli tak nie chcieli zdjąć

reklama
Kupiliśmy butki, w Daichmannie :tak:

tak jak Azik piszesz, teraz nie ma wyboru, a ja jestem z tych, co zawsze mają ze wszystkim czas... ehhh

Jeszcze naprzymierzaliśmy się w Smyku różnych różności i wróciliśmy do Daichmanna, gdzie spotkaliśmy doświadczonych znajomych, którzy doradzili, żebyśmy je kupili.

mają w miarę płaską podeszwę i sztywne zapiętki. Po raz kolejny próbowaliśmy przekonać Lolkę do bartkowych i ... nie chciała w nich chodzić :confused:

Ale mamy przyoszczędzone za to :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry