reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Opieka nad naszymi maluszkami

Karola, mojej Milence wlasnie wybila sie trzecia piatka. I tak jak przy dwoch wczesniejszych Milena miala zatkany nos (nie wiem czemu) i robila smierdzace kupki ze sluzem. I trwalo to 2 tyg. Poza tym zadnych objawow. I dopiero jak zabek sie przebil wszystkie objawy ustaly. Wczesniej bylo identycznie - nawet bylismy z nia u lekarza.
Karolina u nas dokładnie tak samo albo nawet gorzej:tak::baffled: Kazdy ząb to dwutygodniowa choroba: katar kaszel, goraczka i płacz w nocy:baffled: i zostały nam jeszcze 3 trójki i wszystkie piątki:-(Także doskonale wiem przez co przechodzisz:tak:

Joasiek, ogromnie sie cieszę ,ze okularki z zasłoniętym oczkiem pomagają:tak:

reklama
Madzix, wspolczuje - to jeszcze duzo cierpienia przed Martusia. Ja sie ciesze, ze u nas juz prawie koniec zabkowania. Milenka jeszcze dodatkowo zawsze miala spuchniete oczy. Ciekawa jestem czy Martusia tez tak ma???

Joasiek, wspaniale wiesci. Wyobrazam sobie jaka musisz byc szczesliwa:tak::tak::tak:

:-):-):-)

.....pewnie dlugo nie bedzie musiala nosic tych okularkow...

Jeśli to ta wada odziedziczona po tatusiu, a na 90% tak jest, to do końca życia.... no chyba że operacyjnie skorygujemy ale musi być do tego pełnoletnia :tak:
Jak będzie troszkę starsza, i będzie tego chciała, to możemy się przestawić na soczewki kontaktowe, teraz nawet małe dzieci moga już je nosić :tak:

Milenka jeszcze dodatkowo zawsze miala spuchniete oczy. Ciekawa jestem czy Martusia tez tak ma???

Miała tak gdy wychodziła jej trójka.:tak:Nie wiem ile w tym prawdy, bo traktuję to jako "mądrość ludową";-)ale ktoś mi powiedział ,ze kiedyś "trójki"były nazywane zębami ocznymi. Istnieje podobno jakieś powiązanie między nerwami "trójki" i oka, bardzo często gdy wychodzą te zęby, oczy mocno łzawią i puchną. ;-)

joasiek to super, że sa efekty:tak::tak: ciesze się niezmiernie razem z tobą:-):-)
tez słyszałam,że juz małe dzieci moga nosic soczewki, a to naprawdę wygoda i bezpieczniej napewno:tak:

my tez czekamy na wszystkie piatki jeszcze, ale u nas az tak drastycznie ząbkowanie nie przebiegało, przynajmniej do tej pory, biedna Martusia..:-(

reklama
:-):-):-)

Jeśli to ta wada odziedziczona po tatusiu, a na 90% tak jest, to do końca życia.... no chyba że operacyjnie skorygujemy ale musi być do tego pełnoletnia :tak:
Jak będzie troszkę starsza, i będzie tego chciała, to możemy się przestawić na soczewki kontaktowe, teraz nawet małe dzieci moga już je nosić :tak:

:-:)zawstydzona/y: acha pewnie jak zwykle cos pominelam.......
na taka korekte moja siostra zawsze liczyla.....marzyla o tym ciagle....jednak jej wada nie nadaje sie do korekty....poprostu nic jej to nie da .....a prawie nie widzi na jedno oko......rodzice przegapili moment kiedy bylo to mozliwe i do tego nie mieli kasy....\

Do góry