reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Super osiagniecia Marysi, Polci i Julinki! Zdjecie Marysi jest w ogole boskie! Ona jest taka cudna...

A mnie ostatnio Alusia zadziwia swoja "kumatoscia". Ilekroc powiem do niej "gagaga", to ona zaczyna to mowic. Jak mowie "papa" i jej robie to tez robi. Robi tez "pukpuk" jak sie to powie i pokaze. Jak pytam "Kto tam idzie, kto do nas idzie" - to luka na drzwi i wypatruje czy ktos nie idzie. Jak sie pytam "Gdzie jest tata", to tez patrzy na Tomka, czyli tam gdzie trzeba ;-) No normalnie jestem w szoku i stwierdzilismy z T, ze czas przestac przeklinac przy dziecku, po piersze slowo jakie powie swiadomie bedzie niecenzuralne i co wtedy? :-p ;-) Zaczelam tez przez to duzo wiecej do niej mowic i wiecej tlumaczyc. SUPER!
Aha! Mala dzis zrobila tez kilka kroczkow przy barierce lozeczka, przestala poki co zgrzytac zebami, ale za to przypomnialo jej sie, ze mozna krzyczec - az mnie uszy bolaly i bebenki nie wytrzymywaly. Ja to mam przygody z moim szkrabem ;-) :eek:

reklama
jaakie slicze oczka:):)nie boisz sie kasia ze ona wypadnie??
gluszek piekna pozycja "na raczkowanie"
a+t madralinska Alusia wam rosnie:)
zosia zapomniala jak sie robi papa tylko jak jej mowie to mowi tata:) ale za to teraz na tapecie jest nie nie nie jak jej powiem nie to kiwa glowa;)
aa i teletupisie tez ja kreca i kwik tez na zaje...

kurde głuszek ale ta marycha zdolna i Kasiunki kurde se klęczy,a moja wciaż praktykuje leżenie:)of course na plecach i rośnie w masę:)obraca się na brzuch po czym woła Ewę,zeby ją przekulała z powrotem:)posadzona siedzi i nic jej nie bedzie,sama nie siedzi znaczy nie siadzie podpiera sie tylko jak leci do tyłu,pełza minimalnie,bo nie lubi wciaż na brzuchu,of course nie raczkuje ani nic z tych rzeczy...co do nocnika to ja ewę też zaczęłam sadzac jak już sama siedziała,ale jeszcze nie umiała zwiewac z nocnika,ale jak się nauczyla to uciekala potem miała okresy kiedy chciała i nie chciała siedziec,a potem nauczyla się i luz,ale Kini jeszcze nie sadzam...o czym tu jeszcze było...aha ewa nigdy do tyłu niet i a+t wbrew pozorom dzieci tak szybko przekleństw nie łapią gdyby tak było ewa rzucałaby kur.wami i ch.uja.mi na prawo i lewo,a nigdy się nie zdarzyło naprawdę...po prostu wie,że to brzydkie słowa...of course staram się nie przeklinac,ale jakoś mi nie wychodzi jak np. po raz setny coś o niej mówię,a ta mi wypali,ze nie chce mnie więcej widziec i bez dyskusji...

Biedronka to i tak lepiej niz Pola, bo ja ją tak ustawiłam.
Polcia nie pełza, nie przekręci się na brzuch, jak ją na niego położę to natychmiast się przewróci na plecy albo uderzy w bek. Aha nie siedzi też chyba że z podparciem- bez -natychmiast się uwala na pysk.;-)
Mój mops tylko leży na plecach i demoluje w tej pozycji matę- rozwaliła ją już doszczętnie- aż powychodziły te druciki ze środka:-) No i gada do zabawek:-)

Czarownica ja cały czas obok niej stoję, więc nie wypadnie- samej ją tak nie zostawiam. A z resztą ona z tych raczej mało ruchliwych, więc łóżeczka nawet jeszcze nie obniżyliśmy:baffled::-):-):-)

Rany rany co sie dzieje
Marysia widze,ze szybko sie uczy,jest rozkoszna
Polcia to co ze z mamy pomoca,ale sie przynajmniej starm i utzymuje nie,przyjdzie na wszytsko czas
Alunia ty maly geniuszu,super kumata,moja tez rekaguje na pytania,aj wlasnie powiem gdzie jest dada to ona patrzy w strone W.,ja od dawna trenuje papa,ale mala ksiezniczka jest czasmi nietykalska i ucieka z raczka.

a dzis w nocy do niej zagladam o ona po drugiej stronie lozeczka miedzy miskami spi,lozeczko juz obnizylsmy jak najnizej w sumie nie dzwiga sie,ale wole byc ostrozna;-)

Ale fajne fotki :-)

Głuszku Marysia śliczną ma tą buźkę, całuśna i wogóle strasznie mi się podoba :-)

Kasiunka, Polcia ma zabójcze spojrzenie :-) wiesz ona sprawia wrażenie cichej wody... wydaje mi się że kiedyś da ci nieźle popalić ;-)

Kasiak to pierwsze próby za wami, pewnie wkońcu ruszy i pochwali się przed tatą co potrafi na tym nowym dywanie

A jeżeli chodzi o Judytkę, to jak lekarka powiedziala że będzi chodzić za 2-3 miesiące to ja obstawiam za 3 tygodnie :-)

a+t gratuluję mądrej córeczki, pewnie tak szybko się uczy, bo mama nieźle zakuwała jak była w ciąży. No intelektualnie i ruchowo i z wyglądu to mi wygląda na 8 miesięcy. Jeszcze raz gratuluję

A no zapomnialm o Julince mamie chcial pokazac jak jest sprytna,a tat musi na ten widok zalozyc:-D :-D :-D

A A+T+ to fakt pilnie sie uczyla w ciazy wiec sa tego efekty,hihihite co lezaly do gory brzuchem maja leniszki:-D

Hej!
Ja myślałam, że mój Robaczek sie szybko rozwija... Ale tutaj takie zdolniachy!
My własnie trenujemy papa od 2 dni i Kuba nauczył się, że jeśli jest jakas przeszkoda, aby przejść niżej to trzeba sie lekko zniżyć:-)
Reaguje na idzie raczek i jak mówię syfon to wie, że zaraz nacisne mu na nosek i sie śmieje.

reklama
ale wysportowane te majowe dzieciaczki :-) w szoku jestem :tak:
Weronika nie siada sama - na brzuch się namiętnie odwraca, ale z powrotem już nie umie... wczoraj odkryła, że w wanience można w wodę chlapać rączką - ale miała minkę zdziwioną :confused: aha, no i w kąpieli jadła swoją stópkę - bardzo wygodna pozycja, bardzo ;-)

Do góry