reklama
I@nka
Mama majowa'06 Entuzjast(k)a
Czyli wynika z tego ze moze lepiej nie sadzac niech sam usiadzie?? Badz tu madry człowiekuagnes nasza Ania też często tak robi i raz wylała rosół Tomkowi na kolana. Dobrze, że się nie poparzyła. Trzeba ją naprawdę daleko trzymać od stołu.
I@nka u nas zarówno Karolinka jak i Ania nauczyły się same siadać, ale dopiero po tym jak zaczęły sprawnie raczkować. Jak sie zatrzymuje to najpierw podpieraja się rączką i tak bokiem siedzi a potem udało jej się utrzymać równowagę i prosto siedzieć.
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI
Nasza Ania tez uwielbia tańczyć :-)
Nie chciałabym zaszkodzic ale pomóc moze tez potrzeba
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
I@nkamnie się wydaje, że jeśli dziecko nie jest jeszcze gotowe to lepiej nie popędzać. Jesli jednak jest już czas a dziecko czegoś nie robi to wtedy trzeba mu pomóc. Wyobraź sobie, że nasza Ania jako ostatnia z dzieci na bb zaczęła podnosić sztywno główkę leżąc na brzuszku, a dzisiaj to już wiesz co wyprawia :-)
Kasiak Judi urodzila sie przez cc i najpierw faktycznie pupa do gory ale po kilku dniach juz odrazu zasuwala wiec niewydaje mi sie by to byla prawda.
Przyznam ze niemam czasu sie tak rozpisywac i pisac co u Judi...wiec napisze ze juz dosc dlugo sama ustoi.To zalezy glownie od tego jak nozki ulozy.
No i wkoncu!!! udalo sie z nocnikiem!ostatnio siadla wkoncu na niego i zrobila siku a myslalam ze to nigdy nie nastapi!
No i bez problemu sama kapie sie w kabinie (mamy taka gleboka) i wspina sie skubana po tych sliskich drzwiach
Gratulujemy wszystkich osiagniec bo jest ich naprawde sporo!!
Przyznam ze niemam czasu sie tak rozpisywac i pisac co u Judi...wiec napisze ze juz dosc dlugo sama ustoi.To zalezy glownie od tego jak nozki ulozy.
No i wkoncu!!! udalo sie z nocnikiem!ostatnio siadla wkoncu na niego i zrobila siku a myslalam ze to nigdy nie nastapi!
No i bez problemu sama kapie sie w kabinie (mamy taka gleboka) i wspina sie skubana po tych sliskich drzwiach
Gratulujemy wszystkich osiagniec bo jest ich naprawde sporo!!
Gratulacje dla maluchów! J
ak czytam co te wasze szkraby wyprawiają to jestem w szoku.
Moja to mały leń chyba: nie siedzi bez podpórki, nie stoi, nie raczkuje...ale lekarka zapewnia mnie że wszystko jest w porządku, więc cierpliwie czekam aż przyjdzie na nią pora!
ak czytam co te wasze szkraby wyprawiają to jestem w szoku.
Moja to mały leń chyba: nie siedzi bez podpórki, nie stoi, nie raczkuje...ale lekarka zapewnia mnie że wszystko jest w porządku, więc cierpliwie czekam aż przyjdzie na nią pora!
I@nka
Mama majowa'06 Entuzjast(k)a
Masz racje lepiej poczekac niech robi sobie wszystko w swoim tepie.I@nkamnie się wydaje, że jeśli dziecko nie jest jeszcze gotowe to lepiej nie popędzać. Jesli jednak jest już czas a dziecko czegoś nie robi to wtedy trzeba mu pomóc. Wyobraź sobie, że nasza Ania jako ostatnia z dzieci na bb zaczęła podnosić sztywno główkę leżąc na brzuszku, a dzisiaj to już wiesz co wyprawia :-)
Ale on robi rózne śmieszne pozy np jak śmiesznie to wygląda jak młody podnosi pupe do góry i chce stwac na głowie:-) Tzn tak to wygląda.
kasiaczek82
Majowa Mama 2006
GRATULACJE DLA DZIECIACZKOW :-) :-) :-) :-)GRATULUJEMY WSZYSTKIM NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI
a u nas z raczkowaniem idzie dosyc sprawnie, niestety młoda nie wiem że zawsze moze sobie iść gdzie ma ochotę. Jak się ją czymś kusi i woła to podejdzie ale tak sama z siebie to nie zabardzo , czekam aż zatrybi
a u nas z raczkowaniem idzie dosyc sprawnie, niestety młoda nie wiem że zawsze moze sobie iść gdzie ma ochotę. Jak się ją czymś kusi i woła to podejdzie ale tak sama z siebie to nie zabardzo , czekam aż zatrybi
reklama
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
ewe u nas odwrotnie :-) Ania zasuwa wszędzie i często zmienia kierunek jak tylko ją coś zainteresuje. Poza tym cały czas chodzi za mną i się denerwuje jak odchodzę i idę z powrotem.
Podziel się: