reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Julia siedzi sama całe dnie leży siedzi na dywanie i bawi się kręci się w kółko bo raczkować nie potrafi na razie dupka w górę na kolanach albo syópkach i kombinuje, kombinuje.... Uharuje się biedna godzinami, ale za to lepiej sypia!

reklama
Alusia robi kupe na nocnik juz drugi dzien. Postanowilam, ze bede ja codziennie wysadzac na kupe, bo robi ja w miare regularnie i przewidywalnie. Mysle tez, ze na nocniku dziecku latwo robi sie kupe: siedzi z opuszczonymi nozkami, z dziura pod odbytem ;-) Aluni szybko idzie kupkanie na nocniczku, co mnie bardzo cieszy. :-) :-)
Poza tym dzis przeraczkowala juz porzadnie przez pol kuchni, stoi i kleczy przy czyms trzymajac sie jedna reka, chodzi przy czyms sie trzymajac, pieknie chodzi trzymana za raczki, wstaje przy wszystkim przy czym sie da po prostu w pol sekundy. Nie mozna normalnie za nia nadazyc.
Niestety nie robi juz tak ladnie papa, tzn czasem pomacha reka, ale tak tylko troche i koslawo :-( . No nic, to i tak umiejetnosc, ktorą powinna posiasc za 3 miesiace, wiec jakos to przeboleje, jak juz nie bedzie robic "papa" ;-) . Za to wie kto to jest mama, tak samo jak tata :-) .

A+T ja nie podpieram Alka poduchami i nigdy tego nie robiłam chodziło mi o podpieranie sie jego rączkami po bokach...ze jak go tak usadze to potrafi chwile usiedziec i sie przewraca do przodu badz na bok. A cwiczymy poprostu podciaganie sie jego do siadu i sadzanie go na połsiedząco, czy na kolanach przed stołem przy czym trzyma sie stołu itp...Tak jak to opisałas tez robimy:tak:

Angie powoli a do celu czym wiecej bedzie siadal tym bedzie pewniejszy siebie i sie nauczy;-)

Alunia prosze prosze nocnikowy trening na calego:-)

Ania zaczęła już pewnie siedzieć i nawet potrafi się długo bawić zabawką i siedzieć. No i rozumie jak się do niej mówi "chodź", wie kto jest mama a kto tata no i siostra :-)

reklama
U nas bez zmian choc juz dluzej Judys sama usoi bez trzymania bo doliczylam 23 sekundy:) hihi - taka pierdolka a taks ie cieszymy!
Na nocnik juz nie chce wogole...za chiny bo jak co to robi taka awanture i znow wszystko zrzuca z lozka itd:(

Do góry