reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć Dziewczyny,

Czytam Was już od dłuższego czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Nie jestem w ciąży, ani jeszcze nie staramy się z mężem o dziecko, a to tylko dlatego, że ja wciąż przesuwam termin... Ze względu na swoją wagę właśnie :) Mam 163cm wzrostu, ważę ok. 100kg (dokładnie nie wiem, bo unikam wagi), więc z wiadomych względów bardzo boję się ciąży. Ale muszę przyznać, że czytanie Was dodaje mi otuchy :) Powiedzcie proszę czy robiłyście jakieś badania przed ciążą?

Ja juz tez bym wolala urodzic ale jak mnie wkolko odsylaja. Czemu krwawilas co sie dzialo? I czemu trafilas do szpitala 2 tyg wczesniej?
Trafiłam do szpitala bo strasznie mi się kręciło w głowie, cała się trzęsłam, zwracalam i ogolnie nie mogłam ustac na nogach. 2 osoby musiały mnie prowadzić i tam dowiedzialam się że mam podwyższone ciśnienie.
Po ściągnięciu pessara zaczęłam krwawic, niby szyjka się rozwierała

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Aha bo mialas paser no u mnie jak na razie brak skutkow odstawienia luteiny ☺

Ka2606 to tym bardziej nie masz na co czekac ja mam 28 lat. Powiem Ci ze obawy nie minal ale tez taka nasza uroda ze te kg nie latwo zgubic a czekac az spadna to tylko czas ucieka. Jak widzisz na naszych przykladach z zachodzeniem w ciaze malo kto mial problem co niby takie oczywiste bo ktos otyly w ciazach nie mamy wiekszych problemow niz te szczuple wiec faceta w obroty i do dziela ☺

Zuza jak tam maly po urodzinach i jak torcik? Z tesciowa lepiej?

Ja jak ważyłam 80 kg to odwlekałam zajście w ciążę bo wydawało mi się, ze jestem za gruba i co to będzie jak jeszcze przytyję. Bez ciąży (po rzuceniu palenia) przytyłam na 110 i wtedy się zaczełam starać. Tak,że nie przkładaj jesli już od dłuższego czasu wiesz, ze nie mozesz schudnać. Myślę, że warto sprawdzić cukier i tarczycę. Niewykryta cukrzyca może powodować wady rozwojowe u dziecka.

reklama
Nie wytrzymałam i zrobiłam test (5dni przed @) .... Wyszedł negatywny .... Wiem że za wcześnie ... W sumie to nie wiem co myślałam .... Teraz się smuce i tracę nadzieję ....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie trac nadzieji a po drugie nasza Mimi jak dolaczyla do nas to tez za pierwszym razem sie nie udalo ale miesiac pozniej juz byly 2 kreski. Dopiero zaczynasz strania ja tez w 2 cs zaszlam i tak trzymam kciuki ☺

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry