reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

Hej, ja już po wizycie u gina, kwalifikacja do IVF przebiegła pomyślnie.... startuje długim protokołem, by wyciszyć jajniorki, bo cykle długie,
a ostatni to był aż 46-dniowy :/ ... badanka doniosłam, wsio ok wyszło, a grzybica nie jest przeszkodą przy kwalifikacji (globuki dopochwowe mam stosować)... zaczynam 1 dc z antykami i pewnie potrwa to dwa miesiące - zobaczymy co i jak na kolejnej wizycie z usg 31 lipca
icon_smile.gif
chlamydia pobrana, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń
icon_smile.gif

też miałam mieć krótki protokół, bo moje AMH to 7,2, ale lekarz dziś zadecydował inaczej - długi protokół :)

Madzia to mi doktor powiedział coś zupełnie innego , nie wiem skąd ta rozbieżność zdania i przepisów , przy mojej infekcji podobno nie można było mnie zakwalifikować :-( też dostałam tabletki anty i mimo obietnicy o krótkim protokole prawdopodobnie będę szła długim .
Ciesz się Madziu ,że tak szybko idziecie , bo ja od końca marca nie mogę być zakwalifikowana. wrr
Trzymam kciuki , by z Wami było wszystko ok pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Rea podobno rośnie 1-2 mm na dobę. Spokojnie:) do owulacji jeszcze trochę czasu i jeszcze ten estofem, do tego Paryż:-)wszystko na dobrej drodze do bliźniaków. Trzymam kciuki:) tylko wyluzuj i zrelaksuj się na wakacjach i nie myśl za dużo:)
Anula oczywiście mam nadzieję, że stymulacja nie będzie już potrzebna:) ale wiadomo super by było gdybyśmy mogły razem podchodzić:) narazie liczymy na ładne endo w sierpniu:-)
Milena jak tam samopoczucie?

Ostatnia edycja:
madziulki :-) trzymam za waszą stymulację kciuki, a wy obie idziecie dł. protokołem ? szybko zleci, fajnie że na miejscu i nie będziecie musiały jeździć po Polsce,
rea wcinaj orzechy brazylijskie, ja w 11dc miałam endo 5,1mm i niestety ale estrofem wogle nie podziałał na mnie, a w następnym cyklu na naturalnym miałam 6,7mm w 12dc, moja kolejna @ jak przyjdzie to jadę do bociana i dr P mówił że będą mnie stymulować na same endo, u ciebie dopiero 9dc więc jeszcze powinno podrosnąć, ale tak jak piszesz powinno być wyższe ok 7-9mm
dziewczyny a ja od 15dc zaczełam brać estrofem i duphaston (przez 10 dni) żeby @ w terminie przyszła, nic nie mówiłam o tym lekarzowi, poprzednio dr Mr kazał mi brać te leki i @ dostałam w 2 dni po odstawieniu, mam nadzueje że nie narobie sobie bałaganu, wydaje mi się że nie powinno mi zaszkodzić ?
A i jeszcze jedno: 21 maja robiłam badanie na tarczyce i wynik to 2,01, wczoraj powtórzyłam bo od tygodnia nie biore euthoryxu bo mi się skończył i stwierdziłam że może już mi spadło ku mojemu zdziwieniu wynik wczorajszy to 2,33- i nie wiem czy to nie wina tego że badanie zrobiłam o 11-tej a wcześniejsze o 7-mej rano, wczoraj byłam u gina i zapisał mi dalej euthyrox

Ostatnia edycja:
Rea u mnie endo od piątku do niedzieli uroslo o 1 w dniu punkcji już nie pytałam. Zobaczę na transferze.
Anikola Dziękuję ze pytasz samopoczucie bardzo dobre. Wczoraj nie mialam czasu myśleć o moich komoreczkach. Dzis okaże się co z nimi ale jestem ciekawa :p

Anula duphastonem napewno sobie nie zaszkodzisz. Ja już go biorę kilka lat właśnie od 15 dc, żeby w razie jakiegoś cudu jeszcze pomógł. Biorąc go w ten sposób @ od kilku lat mam w 27dc, a teraz go biorę ale na wywołanie @;-)co do estrofemu to nie mam pojęcia.A jeśli chodzi o tsh to jak ja robiłam jakiś czasu temu i pytałam czy mogę przyjechać po południu to mi powiedzieli w diagnostyce, żebym lepiej była przed 11, bo po 11 podobno może już być wyższy wynik.

anula badanie tsh tylko na czczo i najepiej z samego rana. Wiem to z doświadczenia.
Łykanie euthyroxu tylko na czczo najlepiej godz przed posiłkiem i jakimkolwiek napojem ( kawa, herbata ) oprócz wody.
Jeżeli jesz śniadanie codziennie o godz np 9 i powiedzmy w niedziele wstaniesz dopiero o 9 i wtedy wypijesz euthyrox to jego wchłanianie będzie zdecydowanie gorsze, bo twój żołądek przyzwyczjony do jedzenia o 9 zaczyna wytwarzac soki żołądkowe. Takie wykłady robi mi mój enokrynolog a leczę się już kilka lat.

dziewczyny na endo podobno pomaga olej lniany. Tylko trzeba go pic przynajmniej od początku stymulacji po 2 łyżki. Mimo to ja wczoraj zakupiłam jest obrzydliwy.

TO JAK SPOTKANIE 25.07? POPOŁUDNIU 17:00?

reklama
Jeszcze 4 godziny. Wytrzymam :p
Chcialam was uprzedzić że ja będę pić tylko soczek bo będę już po pozytywnej becie :) Nadzieja i Nastawienie połowa sukcesu :)

Do góry